reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

hihihi dzieki chyba działa......

hmmm jeszcze nie mam okresu... a brzuch nie boli.... przemilcze i jade sie odstresowac nad morze wiec mnie tydz nie bedzie,,,,,a Wy się silnie starajcie ale na luzie ja juz wyluzowałam choc delikatnie w mysli jest cos bo dzis 32dc hmm zobaczymy co bedzie... a mialam owulke 27dc tak paski wykazały... ale to ciche marzenie. Oby wypoczynek okazał się owocny,,,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cze Kochane:)
Odebrałam wyniki hormonów i są książkowe:))
Ale w pon musze zrobić jeszcze raz prolaktyne bo mnie małż dopadł rano przed badaniem a okazało się że nie można się seksić już dzień przed. Tym razem zrobie z obciążeniem żeby mieć 100% pewności że jest ok.
Buuźka
A i dziś rano (bo od początku cyklu twardo mierze temp) miałam 37 co jest dziwne w 8 dc

Witam :-)
Pewnie to o co zapytam było już gdzieś wcześniej, ale chyba rok zajęło by mi czytanie tego wszystkiego:-(
DLatego odważę się zapytać...
Ile po zapłodnieniu można już odczuwać jakieś objawy ciąży? I jakie mogą to być objawy?
Dziękuje Wam z góry za odpowiedź i pozdrawiam :-)

Witamy nową staraczkę :)

Z tymi objawami to jest różnie u każdej kobiety. Ale najwcześniej pojawiają się bóle piersi (powiekszenie i zaciemnienie brodawek), ból podbrzusza (jakies 2 tyg po zapłodnieniu, w okolicach bądź po dacie spodziewanej @). Ale objawy objawamy, my juz miałyśmy wszystkieg możliwe objawy i jeszcze nic z tego nie wyszło :)
Powodzenia w starankach! :)

Z tym niedzielnym przytulankiem to dobry pomysł, gdyby nie to, że młoda przychodzi mnie powiadomić, że już wstała i włącza sobie gry :D Ale dla chcącego nic trudnego, może uda się coś pokombinować.
Poziomki, dobrze, że masz wyniki takie ładne, zawsze to mniej stresu, co by się jeszcze zastanawiać, czy coś nie tak. A że nie można się przytulać przed badaniem prolaktyny to nie wiedziałam.. ja chce robić w poniedziałek jak się uda, więc dobrze, że mówisz.. z wieczornego nici ale może właśnie te poranne.. kto wie :D Co do temp. nie masz jej czymś zakłóconej?? ja w 4 dc miałam podwyższoną do 37 z 36,8 ale uznałam za zakłóconą.. obserwuj się dalej.
Ja mam za to mega pecha :D Jak w zeszłym cyklu przed płodnymi padł mi termometr, tak dziś chce zmierzyć i to samo!! a ostatnie 2 tempki miałam zakłócone :( Bateria dziś padła.. patrze rano i ledwo widać.. udało się co prawda zmierzyć ale musiałam naciskać wyświetlacz i pewna nie jestem czy nie mam dziś spadku na 36,6 z 36,8, co by pasowało patrząc na ostatni cykl bo też zaczęło opadać i padł termometr ;/
Co do moich płodnych to są jakieś pokręcone historię ze śluzem.. po @ miałam przejrzysty i rozciągliwy odrobine a teraz od kilku dni przejrzysty ale lepki.. więc nic tylko obserwować się nadal, bo to u mnie zmienia się z godziny na godzinę.
Zuzu, owulację tak późno się zdarzają, dolicz sobie mniej wiecej 14 dni od jej dnia, oby cykl okazał się udany, mimo iż taki długi :)

Co do moich objawów, to miałam na 2-3 dni przed @ już okropną zgagę, bóle w krzyżu, bóle podbrzusza piersi urosły troszkę i bolały oraz duużo białego śluzu. Temp. oczywiście podwyższona. W dniu @ objawy się znacznie nasiliły a 2 dni po gdy robiłam test, doszło do tego, że piersi urosły ze 2 rozmiary, nie dało się dotknąć w ogóle i byłam juz wyczulona na zapachy oraz miałam zachcianki :)

Ja mój termometr wywaliłam po pierwszym cyklu. A śluz zauważam tylko wtedy jak jest go dużo i ma taką konsystencję jak białko. W zeszłym miesiącu mialam podwyższona tempkę do końca cyklu i jeszcze przez kilka dni @ ... i jak tu wierzyc termometrom?
Cos tam kombinujemy z moim ale on teraz ciagle wymeczony chodzi wiec jakos specjalnie sie nie nastawiamy.

Ja tam wcześniej wierzyłam, bo jak się nie staraliśmy to też tak się sprawdzałam i u mnie zawsze ładny spadek w dzień @ lub dzień przed. I skoki po owulce tez mam. Ze śluzem zawsze miałam problem, więc jadę na wiesiołku i od tego cyklu na odpowiedniku guajazyla. Bez tego ani rusz.. a to mi pomogło przy córce :)

Dziękuje Wam za powitanie:happy:
Ahh... jakby chciała czuć już nie długo jakieś objawy:rofl2: żyje starankami o dzidzie już prawie albo ponad pół roku ale starania zaczęliśmy 3 dni temu... I już się zamartwiam jak to będzie.
Mam niedoczynność i Hashimoto i po prostu się boję. Dodatkowo mam nieregularne cykle. Pierwszy cykl po odstawieniu anty miałam 23 dniowy, następny 34 a ostatni 39... Wygląda na to, że wypadają mi jakoś dni płodne dlatego staramy się bardzo mocno!!

Mam nadzieje, żę uda nam się jak najszybciej i Wam też i będziemy się cieszyć naszymi dwoma kreseczkami i objawami:-p:-p

Witaj, ja też sporo juz rozmyślałam ok rok o dzidzi i zaczelismy juz sie ok m-ca starać. zobaczysz bedzie dobrze tylko na luzaka sie......... no tego! nie myślcie, tak mi lekarz powiedział , ostatnio tez miałam objawy jak to pisały wyżej dziewczyny.. jednak juz myslałam ze jestem ok tyg w ciazy wkońcu poszłam na bete i nici. Ale jestem teraz też juz wylluzowana a okresu nie mam a 7 dni temu miałam niby owu z pasków, tez jestem po odstawniu anty... tylko ja juz zaszalałam zaraz po krawanieniu z odstawnienia i myslalam ze 13-14 itp dc bedzie płodny jednak padek wyszedl inaczej no zobaczymy co bedzię póki co bierz kawsik foliowy i dbaj o siebie i psychicznie luzzuj. Moja sister tez bardzo chciała i ponad rok sie starali az wkocu wyluzowała itp i oo jest sama nie wiedziała. z jej obiawów ok 2 tyg byla senna i zmęczona i nic się jej robić nie chciało no i mówiła ze brzuch taki nabrzmiały się zrobił... wiec głowa do góry duzo nie myśl i bedzie dobrze pozddrawiam!!

reklama
Do góry