• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Hej dziewczyny!
Bardzo bym chciała dołączyć do Waszego grona. Mam problem. Mam 26 lat, przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne ostatnią tabletkę wzięłam w grudniu 2009 na koniec grudnia dostałam okres i podjęłam decyzję żeby odstawić tabletki. W styczniu 2010r. nie dostałam miesiączki, luty, marzec, kwiecień też nic poszłam do lekarza i w maju dostałam tabletki na wywołanie i po nich dostałam okres. Od tamtej pory nie mam okresu. Gdyby nie wywołanie to już 8 miesięcy nie mam okresu:-(. Kocham się z moim narzeczonym a już niedługo mężem w miarę regularnie. Robiłam testy już kilkanaście razy i nic tylko jedna kreska. Nie wiem co się dzieje i co robić. I jeszcze chce dodać że mam zaokrąglony brzuszek. Koleżanki w pracy mówią że wyglądam na jakiś 3 miesiąc. Od czasu do czasu odczuwam ból w podbrzuszu. Pomóżcie proszę

Kochana idz do lab i zrób prolaktyne i progesteron. Wysokie stężenie tego 2 może świadczyć o ciąży a jeżeli prolaktyna jest wysoka jest przyczyną braku @ i owulacji co raczej wyklucza ciążę. Jeżeli chcesz możesz zrobić bhcg(test ciążowy z krwi) ale na Twoim miejscu bym się wstrzymała bo szkoda kasy wydawać. Jeżeli prog. będzie wysoki zrób bhcg.
I pamiętaj przed PRL zero wysiłku sexu i obrzarstwa.
I koniecznie do gina!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Bardzo bym chciała dołączyć do Waszego grona. Mam problem. Mam 26 lat, przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne ostatnią tabletkę wzięłam w grudniu 2009 na koniec grudnia dostałam okres i podjęłam decyzję żeby odstawić tabletki. W styczniu 2010r. nie dostałam miesiączki, luty, marzec, kwiecień też nic poszłam do lekarza i w maju dostałam tabletki na wywołanie i po nich dostałam okres. Od tamtej pory nie mam okresu. Gdyby nie wywołanie to już 8 miesięcy nie mam okresu:-(. Kocham się z moim narzeczonym a już niedługo mężem w miarę regularnie. Robiłam testy już kilkanaście razy i nic tylko jedna kreska. Nie wiem co się dzieje i co robić. I jeszcze chce dodać że mam zaokrąglony brzuszek. Koleżanki w pracy mówią że wyglądam na jakiś 3 miesiąc. Od czasu do czasu odczuwam ból w podbrzuszu. Pomóżcie proszę
Podobnie jak dziewczyny Ci radziły powinaś zrobić beta HCG to badanie na 100% pokaże Ci czy jesteś w ciąży, ale powinaś również zgłosić się do lekarza on po zbadaniu powinien powiedzieć Ci co jest grane i jeśli to nie ciąża to napewno da Ci skierowanie na wszystkie niezbedne badania;-);-)

Hej dziewczyny!
Dzisiaj testowałam no i I kreseczka więc teraz czekam na @ no i kolejne staranka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry