reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Cześć laseczki ale nas tu!!!!! SUPER!!!

Ja wczoraj nie byłam w stanie zwlec się do kompa. Mdliło mnie tak (już 2 dzień)że myślałam że zejde,pojechaliśmy do marketu i po powrocie zaległam i nie wstałam do rana.Zjadłam tylko 3 małe bułeczki z szynką (bez masła) i tyle. W nocy jak wstałam zgasić telewizor to myślałam że się przewróce i na prawie na czworaka wróciłam do łóżka z nadzieją że po drodze się nie zżygam:/
Rano czułam się wspaniale ale z czasem było coraz gorzej(znowu mdłości) ale M wyciągnął mnie do miasta bo trzeba było wydech zrobić i mieliśmy 2 h wolnego więc poszliśmy na pizze(pyyyyszną)bo śniadania nie byłam w stanie wmusić.
Oczywiście po powrocie znowu zaległam i pospałam. Teraz czuje się troche lepiej:) ale czuje się cały czas jak bym galaretke w żołądku miała eeeech

Kochane co do badań warto zrobić prolaktyne,progesteron,tsh(tarczyca) to na początek powinno wystarczyć:)
Do badania prolaktyny trzeba być nadczo nie stresować się nie sexić i nie objadać dzień przed badaniem a jak już dojdziecie przed gabinet to odpocząć z 10 min . Jeżeli chcecie zrobić prl z obciążeniem tzn 1 pobranie,proszek po godzinie 2 pobranie to musicie o tym powiedzieć bo inaczej zrobią bez:)

xagusiakx warto zrobić badanka ale najpierw zacznij od wizyty u gina!!!

aga witam serdecznie i super że masz tyle dzieciaków,szkoda że w PL ciężko by było tyle wychować:/
Widze że obie polujemy na syka;)))

Mononoke co to za doły???????

Kamia,Karolciak
co u Was weteranki:)))???

Lilith jak się czujesz???

reklama
Poziomki.... poprostu mam gorsze dni, chyba sie przeziebilam.
Dzisiaj prawie nic nie zrobilam :/ Ciagle mi sie wybija co bym nie zjadla to mi do gardla podchodzi... bleee, pol dnia spedzilam lezac w lozku.... i ziewam dalej caaaaaally dzien, a noc pewnie znowu bedzie nie przespana.
Jutro jade do miasta wiec zrobie sobie ta toxo, prolaktyne z obciazeniem, ogolne moczu i krwi i na progesteron moze sie zalapie:p Z tarczyca nie ma problemow, cukrzyca tez nie a i rozyczke przechodzilam w dziecinstwie wiec te badania narazie calkowicie odkladam. I kupie sobie wiesiolka zeby od nastepnego cyklu (ktory zaczne najprawdopodobniej za 5 dni) poprawic sobie sluzik, bo cos go malo jest i zauwazam go tylko w dzien owu, ale i tak jest go wtedy niewiele (moze wlasnie w tym tkwi problem). Teraz ide lulu bo mowia, ze na prolaktyne trzeba byc wyspanym....a ja ostatnio chocbym spala 24h na dobe to i tak bede niewyspana... dobranoc dziewczynki :*

Mononoke,Poziomki dzieki za mile przyjecie:)
no niestety ktos tam u gory tak chcial,ze 3 anioleczki nam zabral:(no ale ja mowie ze nie dzieje sie nic bez przyczyny....moze to byli chlopcy a ja poprostu chlopcow miec nie moge?kto wie:)
hmmmm.....u nas raczej wstrzeliwanie sie niestety nic nie daje:)teoretycznie Maya( nasze najmlodsze)byla na chlopca niby robiona i co?ech....ja sie nie nastawiam,wazne aby zdrowe dzieciatko bylo i ciaza bez komplikacji:)reszta nie jest juz tak wazna .....ma byc towarzystwo dla najmniejszej pociechy aby nie czula sie osamotniona bo tamte corki juz baaardzo duze sa:)mialam juz w planach nie rodzic wiecej( nawet tabsy wlasnie bralam zaraz po porodzie ) no ,ale stwierdzilismy ,ze nie zrobimy krzywdy dziecku i nie bedziemy chowac jak jedynaczki:)i tym sposobem wlasnie sie staramy....zaluje tylko ,ze dopiero teraz sie zdecydowalam bo lepsza bylaby mniejsza roznica wieku....no ale nic straconego:) moze uda sie w tym cyklu:)

Aga u nas było podobnie,mysleliśmy o 3 maluchu że morze kiedyś aż do momentu kiedy wydawało nam się że zaliczyliśmy "wpadke". Wtedy doszliśmy do wniosku że było by suuuper i teraz żałuję że wcześniej nie pomyśleliśmy;)))
Mam też chyba syn nie dany bo małż z poprzedniego małżeństwa ma córke ja też ,razem mamy córke więc.....;)))

Czesc dziewczynki :)

poziomki, aga - nie martwcie sie, jeszcze sie doczekacie chlopaków;) tylko trzeba probowac.... ja jak juz kiedys napisalam - bede probowala do ostatniej miesiaczki az uda nam sie miec tyle dzieciaczkow ile planujemy :)

Właśnie wrocilam z badan - wyniki dopiero w poniedzialek bo na toxo sie dlugo czeka.... trudno poczekam, zrobilam prolaktyne z obciazeniem, godzine siedzialam w labolatorium - dobrze ze sobie ksiazke zabralam ze soba :)
U nas cennik ma sie tak :
badanie podstawowe moczu : 6zl
badanie podstawowe krwi : 6zl
prolaktyna: 16zl
progesteron : 16zl
toxo : 48 zl

Z ciekawosci spojrzalam na cennik a tu prosze:
test ciazowy (z moczu) 11 zl
beta HCG - 17 zl (TANIOCHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA) - w razie czego zamiast kupowac sikacza od razu na betke sie pojedzie ;p

Zle sie dzisiaj czuje, znowu mi jedzenie do gardla podchodzi, brzuch boli, mam rewolucje na wc:/ pfffff i znowu nie spalam i mi sie ziewa od rana ..... i tak w kolko.....

jak tam dzisiaj u was?

Ostatnia edycja:
Ale się dziewczyny rozchorowałyście :( A wiecie z czego tak macie bo to może na fasolkę?? :D
Na 28dni ten miesiąc jest niezwykle udany, więc mam nadzieję i tu będzie.
Ja czuje się nadzwyczaj dobrze jak na dni przed @, wręcz wyśmienicie. Nic zbytnio mi nie dolega, dziś tylko jakaś taka nijaka jestem, tempka mi skoczyła i myślę, że to przez to, czuję takie rozgrzanie a tak poza tym na prawdę super. Marzy mi się, by zaczął się już weekend :)

Witam dziewczyny :-)

Ja też bym chciała chłopca, mam już panienkę, więc do kompletu przydałby się ktoś z jajeczkami :-) Chciałabym też zobaczyć czym się różni wychowanie chłopca, bo z dziewuchami już wiem jak jest ;-) Urwanie głowy, chachacha.

A ja wczoraj miałam okropny dzień, cały byłam w pracy i wieczorem miałam takie bóle podbrzusza i krzyża, że co chwilę biegałam do wc wypatrywać przedwczesnej @. Do tego ból głowy i ogólnie uczucie jak na początku grypy, aż się musiałam położyć na drzemkę wieczorem. A potem nagle wszystko przeszło i dziś już jest super jest zawsze :-)
Widzę, że u wszystkich wielka prawda majowa niedługo wyjdzie na jaw... Ciśnienie rośnie czy w tym cyklu spokój?

Hehehehe no z mojego samopoczucia raczej fasolki nie bedzie :p
Fajnie Lilith ze masz cykl udany i dobrze sie czujesz :) mozna bedzie ponowic starania niedlugo <radocha>

Wiecie co... tak sobie mysle.... kupilam Wiediołka, tylko sie zastanawiam bo dziewczyny pisaly na innym forum, ze biora wiesiolka tylko do owu, ale na opakowaniu pisze zeby brac caly czas i to w horendalnych dawkach (3x2 )
No i tak sobie pomyslalam, ze skoro wiesiolek ma tyle zastosowan :

Preparat stosuje się w zaburzeniach przemiany tłuszczowej - wysokim stężeniu cholesterolu. Wspomagająco w zaburzeniach hormonalnych, takich jak cukrzyca, napięcia przedmiesiączkowe, cykliczna bolesność sutków, a także w leczeniu chorób uczuleniowych, atopowych zmian skórnych o podłożu alergicznym (wypryski, stany zapalne), uporczywie nawracających zakażeniach bakteryjnych i wirusowych, stwardnieniu rozsianym, gośćcu przewlekle postępującym, w nadpobudliwości u dzieci a także w wypadaniu włosów i kruchości paznokci.
to moze nie zaszkodziloby go brac codziennie tylko w mniejszej dawce... jak myslicie?

HOPE ja mam spokoj, i czekam na @ a szkoda bo maj takie piekny miesiac, zawsze chcialam wyjsc za maz w maju i urodzic bobaska... no, przynajmniej udalo m isie to pierwsze ;p ale trzymam kciuki za pozostale dziewczyny&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Ja sobie odpuszczam i czekam na normalny zdrowy cykl :D
Co do wiesiołka, ja brałam w dawce 3000 a przed samiutką owulką zwiększyłam do 4000 :D Ale tylko i wyłącznie do owulacji, nie patrz co pisze na opakowaniu.!! Wiesiołek też się jada w innych celach, np. do odchudzania :D

reklama
Witajcie Dziewczątka:)
Ja dzis od rana cały czas poddenerwowana, sama nie wiem czym. Coś mnie tak ściska w ż
żołądku jakby coś sie miało złego stać...
Ja nie liczę tak szybko na zajście bo przy pierwszej ciąży też musiałam poczekać kilka miesięcy zanim ujrzałam II kreseczki na teście. Chociaż, kto wie, kto wie. Wtedy zaciążyłam właśnie mniej więcej w tym miesiącu , bo synek urodził mi się w maju. Może drugie dziecię też wybierze sobie ten piekny miesiąc na przyjście na świat :))
Hope, zapewniam cię że z chlopaczkami też jest porządne urwanie głowy... Czasami trzeba się wykazać ogromną cierpliwością, bunt dwulatka daje o sobie znać ;)
Nooo, biorę się dalej do pracy, nie ma lekko.
Pozdrawiam i miłego dzionka zyczę :-):happy2:

Do góry