reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mononoke fakt, mamy już dzieci, dziecko, więc gdyby tfu tfu się nie udało, można i trzeba się cieszyć tym co jest... Ale z drugiej strony gdy się już poznało smak macierzyństwa, ciąż, jest dużo, dużo trudniej znieść myśl, że może się już nigdy nie udać... Wierz mi, to boli tak okrutnie, że trudno opisać... I też mamy takie myśli, że jesteśmy za starem, zepsute, że już nigdy więcej...

Dlatego staram się o tym nie myśleć, nie nastawiać się, odizolować, zająć ręce i głowę. Inaczej łatwo popaść w smutne oczekiwanie, w koło cykli, w depresję. Nie można tak, to nie sprzyja zajściu w ciąże nawet u zdrowych, młodych par. Trzeba ufać i wierzyć.

A jeśli nie udaje się wystarczająco długo, badać i leczyć. Wiele, wiele chorób można wyleczyć, czasem wystarczy parę tabletek i bach :-)
Bardzo wiele jest w naszych głowach.

Zuzu
szkoda, że @ przyszła, z drugiej strony nowy cykl, nowa szansa :-) Trzymam kciuki za powodzenie akcji!

Karolciak masz cudownego mężczyznę, miałam łzy w oczach jak przeczytałam co powiedział. Prawdziwy skarb ;-)

reklama
Witam Was ponownie!
Mononoke - ja tez chcę pierwszą dzidzię! :tak::tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&& na Twoje staranka i mam nadzieję, że wkrótce będziemy się cieszyły z pierwszego maleństwa! :happy:

U mnie staranka trwają i zatestuję za ok. 2 tygodnie - jeśli nie bedzie @... A tymczasem ślę wszystkim Wam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hehehe
Ja mam dzisiaj gorszy dzien pod wzgledem fizycznym. Nie spalam cala noc, brzuch mnie boli (i przestaje boli i przestaje) na @, piersi jak zwykle i ziewam non stop... i jak tu pisac magisterke :/ Chyba sie przeziebilam. Pije duzo mineralnej - czasami sobie robie takie kuracje dwutygodniowe bo niestety dosc czesto lapie mnie zapalenie pecherza :/

a wlasnie, kto w tym miesiacu testuje najwczesniej ?:> Ja mam termin @ za 5 dni, ale testowac nie bede, wiec z kolejki odpadam ;)

Ja dopiero za 6 dni mam mieć @ albo za 5, zobaczymy. Ale też nie testuję, bo wiem, że przyjdzie :) Więc kto??
Mononoke, to jakąś herbatkę z miodzikiem na to przeziębienie.
U nas wczoraj wielkie przemeblowanie na górze było. Całe 3 pokoje pozmieniane, ale padnięta byłam wieczorem i mężulek chyba troche niezadowolony z braku przytulanek :( Dziś mu się odwdzięcze co by nie marudził, że na owulkę to zawsze siłe mam a tak to nie :D ech, Ci faceci :D
Dziś dentysta, to też mi jakoś zleci. Bardzo się z tego cieszę, bo jak co cykl głupia czekam na @ by w końcu jakiś normalny zacząć, i oczywiście co cykl wierzę, że będzie normalny :D

przepraszam ze dopiero odpisuje ale nie mialam wolnej chwili :)
poziomki sama nie wiem co myslec, bo pierwszego dnia @ byla z duza domieszką wody, bardziej rozowa niz czerwona i z potwornym bolem brzucha ktory podczas @nigdy nie wystepuje, 2dzien byl w sumie jak normalna @.. no i wczoraj byl taki slaby .. i od wczoraj od wieczora ani sladu:) wiec @ 3dniowa..
pozdrawiam

Witam Dziewczyny:)Normalnie nieuwierzycie!!Po tym wszystkim co mi lekarz powiedzial ze niemoge miec dzieci poszlam do innego lekarza
(o niebo lepszego) i tam mu opoisalam moj problem z zajsciem w ciaze.porobil mi mnostwo badan z ktorych wyszlo ze jak najbardziej moge miec dzieci a tamten lekarz to jakis konowal!!ale to nic!!Wczoraj 5 razy robilam test ciazowy i 5 razy pokazalo dwie kreseczki:D:D:D:D:D:D:Dboze nawet niewiecie jak zaczelam skakac ze szczescia:D:D:D:D:D:D:D:D zrobilam tak jak zescie pisaly-niepoddalam sie:)okres spoznial mi sie juz tydzien,nudnosci,przebarwienia skorne byly wiec postanowilam zrobic test:)do lekarza jestem juz umowiona zeby to potwierdzic;)ale mam nadzieje ze to juz chyba na 100% pewne-jak myslicie??

Ostatnia edycja:
Całe 3 pokoje pozmieniane, ale padnięta byłam wieczorem i mężulek chyba troche niezadowolony z braku przytulanek :( Dziś mu się odwdzięcze co by nie marudził, że na owulkę to zawsze siłe mam a tak to nie :D ech, Ci faceci :D
Mój się do mnie klei codziennie :D Ale mnie to nie przeszkadza, najdluzsze przerwy mamy 2 dni, no chyba, ze mam @ to wtedy 7 dni chodzi jak nakrecony a po @ w 8 dc to istne szalenstwo :D

przepraszam ze dopiero odpisuje ale nie mialam wolnej chwili :)
poziomki sama nie wiem co myslec, bo pierwszego dnia @ byla z duza domieszką wody, bardziej rozowa niz czerwona i z potwornym bolem brzucha ktory podczas @nigdy nie wystepuje, 2dzien byl w sumie jak normalna @.. no i wczoraj byl taki slaby .. i od wczoraj od wieczora ani sladu:) wiec @ 3dniowa..
pozdrawiam

agusia do lekarzaaaaaaaaaa! :[

A z innej beczki:
Ja jutro ide na badania... pomyślałam, że skoro w tym cyklu i tak nici z bobaska to przynajmniej się przebadam, a nie chce czekać znowu 3 tygodnie do wizyty u ginka :/
Zrobie sobie badanie na toxoplazmoze i sprawdze poziom prolaktyny. Dzwoniłam już do laboratorium toxo - 48zl, prolaktyna 17zl, na wyniki trzeba czekać 2-3 dni.
Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym badaniem na prolaktyne? Bo co strona to inne wiadomosci a pani z laboratorium nie chciala nawet ze mna gadac i jeszcze obrazaona, ze dzwonie sie zapytac.
Powiedziala mi tylko, ze przed badaniem na toxo i prolaktyne nie trzeba byc naczczo, i moge sobie zrobic kiedy chce. A na necie znalazlam rozne informacje : ze nie wolno sie przytulac noc wczesniej, ze nie wolno sie przemeczac, ze nie wolno obfitej kolacji jesc.... a niektore zrodla mowia nawet, ze takie badanie powinno sie robic po @ lub zaraz po owu..... juz nic z tego nie rozumiem.

I jeszcze :
Test polega na zbadaniu poziomu prolaktyny, następnie podaniu doustnie 100 mg metoklopramidu i ponowną ocenę stężenia prolaktyny. Jeśli nie ma żadnych nieprawidłowości, po 60 minutach stężenie prolaktyny powinno zwiększyć się mniej niż pięciokrotnie.
To jak to bedzie? pobierze mi krew, da tabletke, czekanie godzine i znowu pobiera krew? \
pfffffff

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry