reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

ja szalałam na punkcie noemi ale "znajomi" za którymi delikatnie mówiąc nie przepadam nazwali tak mała i imię przepadło:-( myśl jak najbradziej myśl bo to miłe i mega pozytywne:-0

reklama
Kamia ja narazie czekam jeszcze tydzień do USG, pierwsze mam już za sobą. U lekarza też wszystko w porządku, następna wizyta za 10 dni. Ale jestem dziwnie spokojna, że wszystko będzie ok i tak będzie co ma być, jesteśmy z moim M przygotowani na wszystko, czasu się nie cofnie. A tak wogóle to my bardzo byśmy chcieli chłopca i nawet wszyscy nam to mówią, że wyglądam na chłopaka, ale to się dopiero zobaczy.
A jeśli chodzi o imiona to dla chłopca mamy Krzyś, a dla dziewczynki Patrycja. Całkiem zwyczajnie, ale bardzo nam się podoba.

Pewnie Martusia, nie żałuj sobie :-D ja już dawno imiona wymyślałam.
To mnie w ogóle nie podchodzą takie "dziwne" imiona, tymi Noemi, Bruno. Ale nie gniewajcie się dziewczyny, każdy ma inny gust.
kamia, mnie Michał też się bardzo podoba, ale już jest w rodzinie-kuzyn męża, z tym samym nazwiskiem, więc odpada.
Podoba mi się też Hania. Dla chłopca kiedyś szalałam za Jakubem, ale dużo Kubusiów w otoczeniu i zrezygnowałam.

no cos ty nie obrażamy sie:-) przecież to nie chodzi o to, zeby sobie tylko potakiwać i mówić: ładna, ładne:-)
blonplatyna i bardzo dobrze, ze masz takie podejście:-) lepiej dla ciebie a co najważniejsze dla dzidziusia:-) zamartwianie sie i tak nic nie zmienia:-)

Kamia popieram, moja koleżanka chodzi do lekarza i na USG podobno wszystko było w porządku, a dzidziuś urodził się bez prawej rączki - przykre, była strasznie rozżalona. Dlatego my staramy myśleć się pozytywnie i przyjmiemy wszystko.

blondplatyna, mój Prosiaczek juz prawie oswojony. Ostatnio nawet zaczyna rozrabiać i mnie podgryza:angry: w weekend nauczył się sam wchodzić do swojej klatki i za bardzo nie chce biegać teraz po mieszkaniu, bo jak go wyciągnę, to zaraz wraca do siebie...

a nam się podobają takie imiona: Zuzanna, Natalia, Julia, Paulina...Bartosz, Tomek, Karol... a mojemu małżowi Piotr ale ja miałam takiego bleeeee kolegę Piotra więc nigdy w życiu...
czasem sobie gadamy o imionach i ja rzeczywiście słyszałam od kilku osób, że jak się spojrzy na dzidzię to imię same wpada w głowę

reklama
Czasem też, gdy czuję się już dzidzie w brzuszku, to wtedy nachodzi myśl - o to imie pasuje doskonalę :)
U nas miała być Martyna, ale jak się mała urodziła, to jednak stwierdziliśmy jednomyślnie, że na 100% będzie jej pasowało Jud. I tak też zostało. Więc faktycznie, jest w tym coś, że jak się spojrzy to się już wie :)

Do góry