reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Oby Nemezis ten zapaszek był prawdziwy ;)
Cały dzień chodzę do ubikacji bo boli mnie brzuchol jakbym miałą @ a jej na szczęście nie ma. Troszkę mnie to dziwi. :-[ :-[ Alle mam nadzieję że wszystko w porząsiu

reklama
Dzieki dziewczynki za wiare.
Madziujka mnie tez zaczal bolec brzusio i plecki.I tak jak Ty latam co 5 min. sprawdzic czy czasem nie przyszla @ .Na szczescie jej nie ma.Oby tak dal;ej.

Jak dobrze że się odezwałaś :laugh: już się martwilam o Ciebie.
No byle do soboty ranka- bo wtedy ta cholera już chyba na bank nie przyjdzię - choć pierun ją wie.

A ja muszę poczekać do pażdziernika na ewentualne testowanko ,bo właśnie kończy mi się @ i tak myśle zakupić guajazyl-ten syropek -PROZSZĘ POWIEDZCIE MI JAK SIĘ GO ZARZYWA-bo niestety nie mam pojęcia ???

a przy okazji idę do gina na ponowną cytologie -modle się aby wszystko było O.Ki poproszę o jakąś pomoc w zajściu i aby przepisała mi np.luteine-a jak wy dziewuszki zarzywacie te tabletki?

Lana ja bym tak za guajazylem nie była. Może lepiej ACC? To takie tabl. musujące stosowane m.in. w mukowiscydozie. Rozrzedzają wszelką wydzielinę. Zaraz Ci podeślę opisy obu

reklama
Guajazyl
Działanie
Posiada właściwości wykrztuśne, działając drażniąco na błonę śluzową żołądka zwiększa wydzielanie śluzu w drogach oddechowych, ma słabe działanie odkażające. Wykazuje również ośrodkowe działanie uspokajające i miorelaksacyjne.

Wskazania
W napadach suchego kaszlu, stany zapalne układu oddechowego.

Przeciwwskazania
Gruźlica płuc, stany zapalne górnego odcinka przewodu pokarmowego.

Działanie niepożądane
Bardzo rzadko bóle w nadbrzuszu.
Dawkowanie
Doustnie 3-4 razy dziennie 10-15 ml syropu, dzieci 3-4 razy dziennie 5 ml.

Do góry