• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kochane a ja dziś byłam na wizycie u gina:-D Widziałam serduszko, tzn gin widział i mówił, ze ładnie bije, że dzidzia zdrowo się rozwija i że wogóle jest oki:tak:DOstaliśmy zdjęcie z usg, ale wstawię poźniej, jak zeskanuję:tak::-DA od pielęgniarek, które jestrują pacjentki dostaliśmy z M taką torbe z gazetkami, próbkami dla niemowląt itp:tak::biggrin2:No i mam już kartę ciąży:-D:-D
Jestem taka szczęśliwa:tak::-D Przepraszam, że nie nadrobiłam od wczoraj zaległości, ale wpadłam na moment bo moja mama z bratem na obiad przyjeżdżają:tak::-D

super!!!!!!!!!!!!!!11
gratulacje raz jeszcze;)

Agniesiak85 - gratuluje!!!! A ja nadal nie wiem co ze mna... Dzis 46 dc, @ jak nie bylo tak nie ma :baffled: test tez negatywny :-( moja gin na urlopie, wiec zapisalam sie do luxmedu, poczytalam wczesniej opinie o lekarce, do ktorej sie wybieram (normalnie 80% negatywnych-ale jak juz sie zapisalam, to stwierdzilam, ze pojde:-D), nastawilam sie od razu co jej powiem, jak nie bedzie mi chciala dac skierowania na usg i na hormony, a ona... normalnie bez zastanowienia stwierdzila, ze co sama teraz zobaczy, to zobaczy, ale to malo, wiec trzeba zbadac poziom hormonow (przy okazji tez beta hcg - jako ze staramy sie o dzidzie, wiec ciazy wykluczyc nie mozna mimo negatywnego testu), usg i na kolejna wizyte mam przyjsc z wynikami, a badania juz jutro :-) Bylam baardzo mile zaskoczona. I az skrobne o niej opinie na znanylekarz hehe :-D poki co milego popoludnia dla Was dziewuszki! i uciekam zupke gotowac...

no wlasnie to ze testy z apteki wychodza negatywane nie znaczy zeciazy nie ma.po becie bedzie wiadomo.sowa droga milo jest sie tak rozczarowac:-)

A oto nasze szczęście:tak:

piekna fosolka:-):-):-):-)

reklama
Agniesiak85 focia przepiękna :) gratulacje po raz kolejny :) U mnie zbliża się wielkimi krokami 7 miesiąc :) maluszek kopie jak zwariowany :) zwłaszcza kiedy się kąpię :) Przecudowne uczucie :)
buziaki i dbaj o siebie :) wszystkie zafasolkowane dbajcie o siebie i o Wasze maleństwa :)

Witam dziewuszki.A mnie od wczoraj bola sutki:baffled: i piersi tak delikatnie, czasem pobolewa pobrzusze. No wiec nie zostalo mi nic jak tylko czekac na @:-( i zaczac 10 cykl staran:-(.

Dzień dobry. jestem tutaj nowa ale od dłuższego czasu sledze to forum.Chciałabym serdecznie pogratulować wszystkim przyszłym mamusiom i dołączyć się do "staraczek".
Mam pytanie czy mozliwe są nudności w tydzień po poczęciu?Zdziwiło mnie to, tak szybko, niedośc że dziwne nudności to jeszcze ślinotok, większa wrażliwość na brzydkie zapachy. Niestety piersi Flaczki ,ale dziś dopiero 21 dc. Co mam o tym sądzić.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. jestem tutaj nowa ale od dłuższego czasu sledze to forum.Chciałabym serdecznie pogratulować wszystkim przyszłym mamusiom i dołączyć się do "staraczek".
Mam pytanie czy mozliwe są nudności w tydzień po poczęciu?Zdziwiło mnie to, tak szybko, niedośc że dziwne nudności to jeszcze ślinotok, większa wrażliwość na brzydkie zapachy. Niestety piersi Flaczki ,ale dziś dopiero 21 dc. Co mam o tym sądzić.

nie wydaje mi sie kochana zeby po tygodniu wystepowaly nudnosci... wydaje mi sie ze to za wczesnie... ale trzymam kciuki zebym nie miala racji i zeby byla fasoleczka u ciebie :tak::tak:

Witam,

Do zapłodnienia może dojść do 3dni po zbliżeniu (choć spotkałam się nawet z opiniami, że plemniki są w stanie przeczekać nawet 5dni)
Zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej dochodzi po kolejnych 6-10dniach. Dopiero potem w ciągu 48godzin następuje skok poziomu HCG. I dopiero wtedy następuje cała fala ‘dolegliwości’.
Czyli optymalny czas do pojawienia się wzrostu HCG to od 8 do 15dni od zbliżenia.

Wszystko więc zależy od szczęścia i organizmu kobiety.

Jak było u mnie?

Owulację miałam ok. 13-14dc. (tak wynikałoby z wykresu temperatury),
do zbliżenia doszło 11,12 i 15dc. W 26dc. poziom betaHCG był na poziomie świadczącym o ciąży.
Moim pierwszym objawem była wrażliwość na zapachy, osłabienie i zawroty głowy. Niestety nie odnotowałam kiedy dokładnie pojawiła się wrażliwość na zapachy ale było to na kilka dni przed tym kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży.

18dc. USG sondą waginalną (niewielka ilość płynu w okolicy prawego jajnika świadcząca o owulacji kilka dni wczesniej)
19dc. ból podbrzusza (mniej więcej w tym czasie mogło dojść do implantacji sugerując się lekkim spadkiem temperatury);
20dc. wzmożony apetyt;
21dc. zawroty głowy, utrzymujące się do ok. 27dc. (objaw tłumaczyłam sobie skutkiem ubocznym stosowania globulek gynalgin w okresie 18-24dc.);
od 23dc. uczucie zmęczenia, senność;
26dc. beta HCG 21,6 mlU/ml
od ok. 27-28dc wzmożone parcie na pęcherz, nocne sikanie;
28dc. odruch wymiotny (raczej na tle nerwowym), pierwsze ciążowe nudności pojawiły się ok. 7tc;
31dc. kolejne nocne buszowanie po lodówce;
takie objawy jak napięcie w piersiach, wrażliwość sutków pojawiły się dopiero koło 32-35dc ale były nie dokuczliwe i koło 8tc praktycznie przeszły;
od 6-7tc wyraźny spadek libido (spowodowany prawdopodobnie muleniem w żołądku).

Prawda jest taka, że do dnia kiedy odebrałam wyniki bety jedynie miałam nadzieję, że mogło się udać. No może z wyjątkiem osłabienia i zawrotów głowy ale jak wspomniałam mógł to być skutek uboczny stosowania globulek gynalgin; no i tej wrażliwości na zapachy.

Mam nadzieję, że moje obserwacje przydadzą się innym Starającym.

Pozdrawiam
mon

Jaki zbieg okolicznosci skok temp. zanotowalam z 13 na 14 dc, przytulanki 11,12, i 16 dc. Moze becie jak u Ciebie ze szczesliwym finalem. Bo niestety jestem mama jednego aniolka. Musimy byc dobrej mysli i czekamy do 26 dc. oby sie nam wszystkim udalo.

reklama
Jaki zbieg okolicznosci skok temp. zanotowalam z 13 na 14 dc, przytulanki 11,12, i 16 dc. Moze becie jak u Ciebie ze szczesliwym finalem. Bo niestety jestem mama jednego aniolka. Musimy byc dobrej mysli i czekamy do 26 dc. oby sie nam wszystkim udalo.

Faktycznie, niesamowity zbieg okoliczności :-D
Życzę Ci z całego serca szczęśliwej Fasolki :tak:
jeśli masz ochotę rzuć okiem na mój szczęśliwy cykl na
(wykresy dostępne tylko Użytkowniczek serwisu 28dni.pl)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry