reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

a ja mam..... ale nawet fajnie bylo rodziców też mam w miarę ok wiec jak narazie spoko.. tylko za duzo tego wszytskiego siedzę po godzinach tyle... ale cóz uroki wych... pozdrawiam!!!

reklama
Dziewczyny-jak rozpoznajecie swoją owu? Ale tak bez testów.... no bo niby jajnik wtedy boli tak? No mnie bolał ale przecież to chyba za wcześnie na owulkę było co? Przypomnę mam dopiero 11 dc.

a ja mam..... ale nawet fajnie bylo rodziców też mam w miarę ok wiec jak narazie spoko.. tylko za duzo tego wszytskiego siedzę po godzinach tyle... ale cóz uroki wych... pozdrawiam!!!

Ja bez wychowawstwa siedze po godzinach .... masakra ten rok :/

Dziewczyny-jak rozpoznajecie swoją owu? Ale tak bez testów.... no bo niby jajnik wtedy boli tak? No mnie bolał ale przecież to chyba za wcześnie na owulkę było co? Przypomnę mam dopiero 11 dc.

ja nie rozpoznaje :D tzn nie wiem :D Mam jeden jedyny dzien w miesiacu kiedy mam sluz na majtkach i przewanie jest taki ciagnacy wiec zakladam ze to owu :D A tak, patrze na kalendarzyk 4womenOnly i mniej wiecej wedlug niego dzialamy ;D Ale u nas glownie to spontany sa :D

Ostatnia edycja:
Martusia, to,że jajnik boli to może być owu albo i nie...powiem Ci, czego ja się nauczyłam, kiedy zaczęłam stosować NPR. Zarówno ból w podbrzuszu jak i śluz płodny nie muszą wcale świadczyć o owu. Może być to też "przymiarka" do owu, tzn. Organizm się szykuje, pęcherzyk rośnie, ale z jakiś powodów nie pęka. Za parę-paręnaście dni, jest wtedy następne podejście. Wiem co mówię, mnie się czasem w jednym cyklu po 3 przymiarki zdarzają...Jakbyś mierzyła temp to byś wiedziała czy to owu czy nie. Teraz to sobie możemy tylko gdybać.
Mononoke, ja też w pracy nawet nie mam czasu siku zrobić! O kanapce i herbacie nie wspomnę :angry: nawet jak przerwa się zaczyna, to zanim dojdę do pokoju nauczycielskiego to mnie 15 osób zatrzyma i o coś pyta...I tak przerwa się skończy a ja nawet nie siknę...

jestem jeszcze na chwilke
MONONOKE- kochana,a nie pamietasz co to byly za 3 rzeczy ktore trzeba jesc na endo???o winku slyszalam, jadlam tez orzechy laskowe ,ale nie pomogly...

jestem padnieta jutro popisze wiecej ...
dziekuje Wam kobietki za wsparcie:sorry2:

Martusia, pewnie, że tak! Ja Cię nie namawiam do tego, tylko mówię, że bez tego lub bez usg nie wywnioskujemy nic. Ale starać się zawsze warto :-D
Ja się żegnam Dziewczynki, dobranoc :)*

dobry wieczor dziewczynki, ja dopiero do domu wrocilam, ten tydzien jest masakryczny i jak tu sie starac o dzidziusia ;-) lece sie wykapac, zanim nie zasne na stojaco
kolorowych snow i owocnych przytulanek :-)

Mama, po pierwsze ja tez mam nadzieje, że mimo endo się uda i jak nie teraz to w następnym cyklu, pamietaj co sobie mówiłysmy, mamy już nasze ukochane dziaciątka i to jest najważniejsze.
Po drugie, daj znać jak wyniki męża. Trzymam kcuki by były dobre.

No i wiecie.. wy chociaż możecie dowiedzieć się jak jajniczki, jak endo.. a ja nie bardzo :( Choć zobaczymy co będzie za te mniej wiecej 5 miesiecy jak mnie na szpital skieruja..

Zuzu, a Ty jak masz takie cykle nieregularne, nie chciałabyś npr spróbować ??

A co do dnia chlopaka, ja też dzis zapomnialam ;D i nic nawet nie dostanie.. co prawda drinków kilka byl a to duzo jak na moja dietę, to niech się cieszy :D

reklama
Do góry