reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kiedy na zakupy ;)

ja muszę się pochwalić że wczoraj byłam na zakupach i z wyprawki zostały mi już tylko same kosmetyki (a właściwie to już nawet ich mam połowę kupionych) tak mam już prawie całą wyprawkę, wczoraj kupiłam jeszcze ceratke do łóżeczka i wózeczka, 2 koszulę nocną rozpinaną po pępuch, proszek do prania Lovela, 6 par majtek jednorazowych i podkłady poporodowe (3 paczki czyli 30 sztuk) a właśnie ile Wy kupujecie tych podkładów, bo ja miałam zamiar wziąć więcej ale babka w aptece mi odradziła, dobrze zrobiłam biorąc tylko 3 paczki, ile macie tego?

reklama
Mamusia, ja też mam dwie paczki. Przy Jasiu też kupiłam dwie i generalnie jedną potem oddałam, bo została nie napoczęta. Używałam tylko w szpitalu, u nas szpital zapewniał te podkłady.

no to kolejne pocieszenie mnie z Waszej strony :-) czyli 3 na bank starczą, a jeśli będzie za dużo to oddam mojej siostrze która zaczyna się zastanawiać nad drugim dzieckiem więc nic się nie zmarnuje :-)

Madziolka my dostaliśmy na prezent ślubny zelmer solaris o taki:
Odkurzacz Solaris / Zelmer Niezawodnie
powiem, ze jesteśmy bardzo zadowoleni jeśli chodzi o odkurzanie ale jest dość głosny. Ja nie będę dziecka wychowywać w kompletnej ciszy, wiec dla mnie jest to sprawa drugorzędna

Mamusia ja mam 2 paczki podkładów

Madzioolka
A czemu zakładasz, ze odkurzacz musi byc cichy? Jak przyzwyczajisz maluszka do ciszy do na kazdy kaszel bedzie sie budził.
Zreszta wiekszosc dzieci (ktore znam) szum odkurzacza usypia, moja nawet przy suszarce do włosów usypiała. Wiadomo, ze nie mowie o jakims wyciu ale o szumie jaki wydaje wiekszosc odkurzaczy. My mamy bezworkowy zanussi z filtrem hepa, ale kupiony jeszcze nim Mela była w planach. Radzi sobie z sierscia kota tonkijskiego i czarnego labradora, no i innymi okruszkami.
Moze poczekaj jak masz jeszcze czym sprzatac :-) zobaczysz czy bedzie problem z alergia czy nie, bo wiem ze sa takie z jakimis filtrami wodnymi.

Nie no w kompletnej ciszy chować Małej nie zamierzam :) tylko chodzi mi o to żeby to nie był jakiś kombajn wielki i huczący :) wiem że dzieci lubią szum i odgłos odkurzacza, suszarki czy szum wody je uspokaja.
Z tym hałasem to patrzę też ze względu na moją sunię bo ona panicznie boi się odkurzacza - jak T odkurza to muszę się z nią zamykać w łazience i głaskać non stop i uspokajać bo takiej paniki dostaje - nie raz się już posikała ze strachu co w innych sytuacjach jej się nie zdarza...
Jeśli chodzi zaś o filtr to ja sama jestem alergikiem więc dobry filtr jak najbardziej wskazany :)
Chyba faktycznie przejdę się do jakiegoś sklepu i posłucham co mi sprzedawca poopowiada :)

W kwestii podkładów poporodowych - też mam dwie paczki (20 szt)

reklama
tusen witaj w klubie X-landerek;-)
Madzioolka ja mam ultrasilencera, jestem ogólnie zadowolona, mam kota, który obecnie zrzuca sierść i odkurzacz daje radę. Sam w sobie jest cichy, ale już szczotka dość głośno zasysa. Ultrasilencer ma też filtr hepa
mamusia ja mam 2 opakowania, w razie czego mąż mi dokupi, ale mam nadzieję, że po wyjściu ze szpitala będę mogła przejść na najchłonniejsze podpaski

Do góry