Pogodynka nie martw się,podobno po odstawieniu sterydu tak si,e dzieje,że wyrzuca nawet podwójnie.postaraj sie nie smarować tym sterydem,ale obserwować po jakim jedzonku się zmiany nasilają.Ja wlaśnie jestem na etapie obserwaci,tyle że my dopiero wprowadzamy nowe produkty do jadłospisu.Zauważyłam,że mojego synka chyba uczula marchew,odstawię na tydzień i zobaczymy.Ma również zmiany na buzi,czerwone krostki.a dwa dni temu ich nie było.Głowa do gory.Honda zapomniałam wspomnieć że po tej maści zmywałam wszystko kwasem bornym rozrobionym na szkl wody.pozdrowionka
A jeśli chodzi o skazę białkową, to dziwnie mi to wygląda, bo u mojej małej(i jak wyczytałam na forach internetowych podobnie u wielu innych dziciaczków) zaczęło się od wysypki, która stopniowo się nasilała, a u Twojego synka problemy z oddychaniem, ale to tylko moje spostrzerzenie, może nie mam racji, nie jestem lekarzem. Pozdrawiam i życzę wytrwałości:-)
,i dzięki temu żyje :-). Najprawdopodobniej była to reakcja na Bactrim albo na jakiś składnik z Nurofenu,barwnik lub jakiś konserwant
.