reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Może na pieluchy jest uczulony? Jeśli używasz huggisów to zacznij Pampersów lub na odwrót. Nam na takie zmiany pomógł tormentiol na grubo i duuuuuużo wietrzenia. Możesz też spróbowac mąką ziemniaczaną. Prawda jest taka że moze to nie alergia tylko upał. Dzidzia ma cienką skórkę a pielucha pomimo iż przepuszcza powietrze to i tak jest gruba więc pupka się poci i ociera. połóż jakąś folię na to pieluszkę tetrową i zostaw Małego bez pieluchy na jak najdłużej. Napewno nie zmarźnie:)

reklama
Chlebek znów się nie udał. Tym razem za mało urósł i do tego jakiś taki wilgotny w środku. jakich drożdży używasz Kalinko? Ja kupiłam dr etkera

Podobno na odparzenia rewelacyjna jest jakaś maść silikonowa, ale to lekarz musi przepisać bo to zdaje się robią w aptece. Może tego spróbuj :) Poza tym Agak ma rację może to pieluchy, a i wietrzenie dobra rzecz tylko z zabezpieczeniem heheheheh. Ja nigdy nie miałam z tym problemu, jak coś zaczynało się dziać to smarowałam sudocremem i znikało po max dwóch dobach.

Żużak przeproś męża, że potraktowałam go wczoraj trochęjak dostawcę pizzy :(
Aha i gratki dla Witonia, za trzecie miejsce w konkursie Jelpa  ;D

Co można smacznego zrobić z cukinii? Dostałam wczoraj od teściowej i niebardzo wiem co z tym zrobić :)

Mój mężuć miał dzisiaj pracowity poranek. W wannnie pękł wężyk doprowadzający wodę :( Na szczęście mieszkamy na parterze i zalało tylko pwinicę ufffff. Lało się chyba całą noc :(

Cukinię możesz usmażyc w następujący sposób: kroisz w plastry, smażysz z jednej strony, przewracasz na drugą, na każdym plastrze kładziesz plaster pomidora i plasterek czosnku, solisz, na końcu na każdy plaster odrobina żółtego sera, jak ser sie rozpuści to przekładasz na talerz i zjadasz :) Można też smażyć panierowane plastry cukinii, ale ja wychodzi trochę mdła. Poza tym ja robię leczo z cukinią. Pycha! Smacznego :)

ale dziś u nas wali słoneczko!!! dobrze, że kawałek wody naokoło.... ufff, deszczyku popadaj!!

a w niedzielę pływanie na byle czym!!!

hehe, dzieki Wam to 3 miejsce... a i tak zdjęcie najfajniejsze >:D
fitney nie strasz Gosika, mnie osobiscie ani Witek ani Bogus w cycach rabanu nie narobili. I ie wiem co to ból przy karmieniu ani zapalenie piersi. nie kazda ma takie problemy.

kalina maseczki jedzeniowe - swietny pomysł. U mnie konczylo się zawsze zjedzeniem maseczki wprost z buzi.

minia mąz i tak tylko na kota patrzył

Ja tez lubie4 cukinię, najbardziej w plackach. Tarkujesz, doprawiasz jak ziemniaczane. Zeby nie wyszły paciowate moizna dodac starkowanych mlodych ziemniaczków i maki troszke i bulki tartej- koniecznie pieprzu i soli, sama sprobuj dosmaczyć. Sm,azyć nakładane małąłyżką.
Co do pływania super.
Co do zdjecia zużaczkasolidarnie wspierałam i powinno byc pierwsze miejsce.
Co do piersi tez nie miałam zapaleń ani popekania, od razu przystawiałam całą gębą.
A u nas panowie od kanalizacji na drugiej ulicy dokopali sie bomby. Przyjechali saperzy i dzieciaki znów maja ucieche.
Poza tym wczoraj był odpust i średniak mój na straganach kupił pistolet- nie cierpie pistoletow- a miał kupić jojo.
Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy i dzis sie dziadostwo popsuło.
Mam 46 słoików dżemu z moreli. ;D
Własnie ostratnie wekuje w piekarniku.
Upiekłam kruche z morelami.
teraz mam luzy. Fajjjoooowo...

Żużak obok naszego kota nikt nie przechodzi obojętnie :) Jeszcze niedawno pod okno kuchni schodziły się wycieczki dzieciaków z osiedla. Miauczały, "kiciały", a Gizmo dumnie prezentował kłaki i miał dzieciaki w d.... :) Ja nawet nikomu z osiedla tłumaczyć nie muszęgdzie ieszkam "to tam gdzie taki puchaty kot po balkonie chodzi" :)
Dziś rano koteczek dostał ochrzan bo nie powiedział że pod wanną kałuża, hydraulik z niego jak z koziej d... trąba. Własną jedyną bezpieczną kryjówkę pozwolił zatopić :) Chrapał mi beszczelnie cała noc w ucho.....

Jutro na obiad będzie leczo z cukinią :) A na kolację cukinia w plastrach zapiekana z serkiem. Placki na pewno są pyszne, ale słabo mi się robi na samą myśl tarkowania czegokolwiek :(

reklama
Jeszcze jeden taki gorący dzień i normalnie ze złości kogoś poturbuję.
Kalina, u Ciebie to zawsze cos ciekawego wykopią, a to trupa, a to bombę... ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry