reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
Moi chlopcy oglądaja Facetów w czerni.
Mam wolne i zabieram sie za Morta.Widziałam dzis przecudną staruszkę. Nazywa sie pani Samselowa, nosi spodnice w kratke,żakiecik, ma starannie ulozone w fale siwe wlosy i dostojna, pomarszczona twarzyczke. każdy wlosek jej koafiury oznajmiał wszem i wobec: caą noc siedziałem na wałku! :-)
Z zafascynowaniem stałam za nia w kolejce. Rozczulaja mnie staruszki z żabocikami i bizuteria. Panna Marple usmiecha się do nich z obłoków.
dzisiejszy dzień byl piekny jak prezent od Pana Boga. Co za babie lato! Jakie odcienie dzikiego wina! jakie smaczne gruszki!
Miłej nocki, skrobnijcie cos do Kaliny.
Zuchwale Nie Sprawdzającej Klasówek.
A co!
Nie sprawdze i już.
czytam Pratchetta.

Kalina jest jedno proste rozwiązanie na niechęć do sprawdzania klasówek :-) Po prostu ich nie robić, a nie będzie co sprawdzać. Ty będziesz miała mniej pracy, a i uczniowie będą szczęśliwsi :-p Dobrej nocki babeczki !!

minia....a jak sprawdzić 20 osób? Pytać? Na każdego 5 minut? Nierealne.
Ale nie rozmawiajmy o pracy w niedzielny poranek. Celebrujemy dzien. Piekne sniadanko, kawka w filiżance, ciasto, deserek....Za oknem słońce i te październikowe, zalane rosą trawy...Liście piwoniii maja najcudniejszy kolor, rdzawa purpure. Astry kwitna- jak gwiazdy, sama nazwa to mówi. Ide robic obiadek. mam dwa bukiety w salonie...sama wczoraj zrobiłam. Az oddech wciagam jak wchodzę.
Jutro będzie jutro, ale na szczęście dziś to dziś. Rodzinka rozazi sie po domu w strojach lekko niedbałych...mamy tyle czasu...Jonatan spi, pochrapuje, zaraz wstanie.
Gosik, spcery po Plantach...liście...ach tak...praczki zaliścione, zlote....popieram, popieram. ja idę na spacer droga za dom, mijam lasek sąsiada z maslakami, mijam łączke na której konie chrupia trawe..potem mam ostry zjazd w dól i widok, który zapiera dech- zlocistozielone lasy w dolinie, niebo jakobraz Cezanne'a, po horyzont, mopułke małej cerkiewki, wrzosowiska, ług...ług to miejscowa nazwa bagniska. Jak chlopakżeni sę z dziewczyną ze swojej wioski, mówi sie, że wziął żabę ze swego ługu. Jak ja. Żaba z ługu, oboje z mężem urodzili/smy sie tutaj, w miejscowej porodówce z oknem na unicki cmentarz.
teraz nie ma porodówki, prywatny inwestor zrobił tam mały dworek, ale cmentarz jest, i unickie duchy i slowiki w maju.
Pozdrawiam i ide cieszyć sie niedziela. pa!

I ja witam świątecznie, niedzielnie. Piękny dzień dziś mamy...Spotkałam się z siostrą. Baardzo miło było. Wiecie, odchudza się naszą dietą MM i schudła bagatela 18 kg w 3 miesiące. Wygląda superancko i zmienił się nawet jej sposób bycia. W końcu się odkompleksiła :tak: Wyładniała:tak:Spacerek zaliczony, teraz odpoczynek...
Miłego leniuchowania wszystkim życzę!

Anetko z lekką, ale pełną czułości zazdrością myślę o Tobie i Twoim stanie:-) Proszę poklepać ode mnie brzuch:tak: Jak ta Madzia tak sie wierci to chce do mamy, na wierzch:tak: Madzi wszyscy się już ceibie nie mogą doczekac.
Kalinko ale mnie rozmarzyłaś! Te widoki! Ja za oknem mam w najlepszym wypadku dachy domów i wysokie drzewa. A i jeszcze niebo jak przez dachowe spojrzę.
A klasówki.... no cóż ... jak Cię wena najdzie to migiem obskoczysz :-)
Minia okna okna.... moje tez nie czyste.:no: Za to mama moja ma czyste, bo jej umyłam. :-) Za swoej tez siemusze wziąść, bo okropne. A juz parwie dzieciom skończyłam robić firanke na szydełku, więc jak by to razm wyglądało? Lepiej nie myśleć, tylko brać sie do mycia.
Gosik jedyne co mogę powiedzieć z własnego doświadczenia, to że to mija. Z czasem nie pamięta się tych nieprzespanych nocy, ale pozostaje w pamięci każdy uśmiech, wyciągnięcie słodkiej rączki, buziak:confused: :-) A czasem sie trzeba od tego oderwać, żeby móc na nowo wrócić z radością i stęskniona. Gosiu a może Zosia sie doprasza od Ciebie grania? Wcześniej chyba sporo mogła w tym uczestniczyć, a teraz posucha, mama nic.:baffled:
Żużaczku mam nadziję, że wyjazd udaje wam sie dokonale. Odbieram brak Twojej obecności na forum jako potwierdzenie, że jesteś całkiem blisko mnie:happy:

Mąż mi dzisiaj znów jedzie w delegacje...:-(
A we wtorek mamy w przedszkolu ognisko z różańcem. Mam nadzieję, że bez deszczu utrzyma sie jeszcze jakis czas.
Idę kończyć obiad - zupa barszcz ukraiński juz gotowa:cool2: , teraz kotleciki z kurczaka, jakaś surowka z sałaty lodowej i kasza gryuczana. I już mam z głowy:cool2:
O rety zimowa odziez dziecięca trzeba wyciągnąć,żeby zobaczyćco dobre jeszcze a co należy dokupić, bo.... sie skurczyło:sick:
Miłej niedzieli dziewczyny:-)

Julitka...

Załączniki

• 30 września 2006r..jpg
    30 września 2006r..jpg
    88,2 KB · Wyświetleń: 47
Fajna Julisia. Kiedy dawid mial roczek byl okrągły jak kulka. Jonatan jest przy nim chudziak straszny...wazy 9 500. Ile Julitka wazy? My we wtorek mamy roczkowy dzień. Ma przyjść zabawka grajaca poczta i to wszystko, bo urodzinki musimy przelożyc na niedziele z przyczym pracy męża, mojej i reszty rodzinki. Ale i tak bedzie fajnie. Musze kupic te trabki piszczące, sa super. I tort będzie, naturalnie, bezmleczny. Zeby solenizant podjadl. Miałam kupic jonatanowi zabawke za 100 zl, po namysle kupilam każdem sunowi po 30 i jest super. wszyscy cos dostana. Moi chlopcy nie pojmuja koncepcji urodzin, że jeden ma prezent a reszta nie. jak byli mali, to ryczeli, teraz tylko oczy im sie poca...więc kupie im:sredni smok w jajku mega Blocks, starszy gra Sid meyers Pirates, Jonatan piankinko z odglosami zwierząt. I o to chodzi, o to chodzi. Wszyscy szczęśliwi. Podoba mi sie zwyczaj Hobbitów, wręczenia wszystkim krewnym prezentów na swoje urodziny. To wstyd, żeby tylko solenizant sie cieszyl.
:-)

Kalinka jaki chudziak??????? Utuczyłaś go nieźle. Mój to chudziak 9100. Już nie mam pojęcia co robic :( Jak tylko go lepiej nakarmię (czytaj więcej) od razu mam dupsko do mycia bo kupa wyszła. Ehhhhhh z jednej strony cieszyc się trzeba że ma dobrą przemianę materii ale czasami mam wrażenie że patrzą na mnie jakbym dziecię głodem morzyła.
Iza dostała w nocy gorączki. 38 a w dzień dzisiaj miała 39 nic więcej się nie dzieje.
Karol ma chore ucho. 2 dni go trochę pobolewało na trzeci zaczęła leciec ropa a teraz go bardzo boli. Przyjmuje antybiotyk ale cos niezabardzo działa. Jeszcze biegunki dostał.
Także widzicie że u mnie same biedy.
Pozdrawiam

reklama
a o mnie nikt nie pyta buuu
ja pojechalam dzisiaj do warszawy i niedawno wrocilam
troche pogadalam z kolezankami umowilam sie na egzamin poprawkowy i wsio
a teraz znowu wracam do zagadnienia co chce robic czy bizuterie czy zajac sie innymi rzeczami np scrapbookingiem bo to mi sie bardzo spodobalo
wczoraj siedzialam do 12.00 i sobie czytalam
sama sobie robilam zaproszenia na wesele i troche wprawy mam ale odkrylam wiecej mozliwosci zeby samej dalej cos robic
tylko musze wiedziec co hehe
pozdrawiam

Do góry