reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Julitka ok. Teraz śpi.
Byłyśmy dzisiaj na kasztanach koło bloku.

Muszę poczytać o diecie dla Julitki. Ona ciągle głodna a nie chcę żeby mi za bardzo przytyła. Właśnie gotuję jej warzywka. (Teraz sterydy bierzemy co drugi dzień).
Dzisiaj znalazłam u niej w buzi jeszcze dwa ząbki, także idą cztery. Wszystkich razem będzie dziesięć. Aż się boję o moje cycolki...

Zrobiłam trójsmakowokolorową galaretkę, jak ktoś ma ochotę to zapraszam.

Uściski dla Paulinki i jej Mamusi.

reklama
Ja ide Shoomna_a...wirtualnie, ech.
Przyszłabym naprawde chętnie, ale żeby tak bliżej mieszkać.....
A ja pieke biszkopt, juz drugi, jeden slicznie czeka na braciszka biszkopta i jutro bedzie z nich torcisko.
A potem jak wspomnialam odwiedzamy Maniowe stare kąty, czyli Czeremche.
mam bajzel w kuchni i czekam az Jonus zmiłuje sie i zasnie. na razie przerażająco aktywney. sch i podczytuje Zbrojnych Pratchetta...juz u końca jestem, juz Vimes zwolniony ze słuzby. Chociaz znam na pamięc, ekscytujące.

mania no tak czulam, że stolika nie zmieniłam. będziemy sobie sie we cztery pyszniły na kanapie przy pysznościach. Do 17stej jutro!!!

Witek dostał 3 zastrzyki- tzn. dostanie, po jednym dziennie bo mu cos chrzęści w oskrzelach, ale jak na razie to takie dmuchanie na zimne. po co ma malutek kaszelec.

Wirtualnie to ja nie tylko galaretkę, ale i pizzę z sosem czosnkowym mogę zjeść a na deser lody z bitą śmietaną i sosem czekoladowym;-) :-D
Wirtualnie to ja hoho.....:-D :rofl2:

Jeszcze nie spi.
Dawid rzuca w niego rajstopami a ten zanosi sie od smiechu. Nieskomplikowana i nie wymagająca kosztownych zabawek zabawa.
Biszkopt mi sie spalil....zapomnialam o nim jak czytalam Pratchetta. tzn spod sie przypalił. Ale moi chlopcy z entuzjazmem zjedli juz przypalony rarytas, popijając mlekiem. Fceci...kobiety ida na czekolade placa 10 zl za szklaneczke wyrafinowanej ekskluzywności, a faceci zjadaja przypalony biszkopt i zadowoleni popijaja mlekiem
Musze upiec drugi, tzn trzeci, bo jeden juz upieczony. Nie wiem czy mi sie zechce.
Pratchett ukonczony, Marchewa pisze list.
Na kolacje byla ryba...
Zamierzam nie spac dlugo, uspić dzieci i przed kominkiem romantycznie gadac z męzusiem do północy popijając earl greya.
oo/ rajstopy zmienily sie w Puchatka, cęzsze bombardowanie, maly nadal zachwycony. jeszcze nie interweniuje. Puzzle tez leca gabkowe.
Oj dziewczyny...jak ja lubie życie. Smak...slodko gorzki, bo ja wiem...Aromat. Ciepło. Kolor jak z Caravaggia. Dźwiek violi da gamba.
Która z was zna wiersze Elizabeth Bishop?

ja jestemz Vimesem w krasnoludzkiej kopalni i rozmawiam z przyszłym królem.

Oraz slinię sie na myśl o jutrzejszych owocach w czekoladzie.
Zaraz przyjdzie pani dac zastrzyk Witoniowi.:eek:

Parę wierszy dziewczyy, tak mnie naszlo...moje perelki. Szymborska, ale inna, bardzo " achmatowska"....

Cień

Mój cień jak błazen za królową.
Kiedy królowa z krzesła wstanie,
błazen nastroszy sie na ścianie
i stuknie w sufit głupią głową.

Co może na swój sposób boli
w dwuwymiarowym świecie. Może
błaznowi źle na moim dworze
i wolałby się w innej roli.

Królowa z okna się wychyli,
a błazen z okna skoczy w dół.
Tak każdą czynność podzielili,
ale to nie jest pół na pół.

Ten prostak wziął na siebie gesty,
patos i cały jego bezwstyd,
to wszystko, na co nie mam sił
- koronę, berło, płaszcz królewski.

Będę, ach, lekka w ruchu ramion,
ach, lekka w odwróceniu głowy,
królu, na stacji kolejowej.
Królu, to błazen o tej porze,
królu, położy sie na torze.

Niesamowite, prawda? Co za emocje w tych wersach...a to mistrzyni Achmatowa
...I nawet nikt nie wyszedł
Z latarnią mi naprzeciw.
I weszłam w domu ciszę,
Gdy blady księżyc świecił.
Pod zielonym kloszem,
Z uśmiechem wymuszonym
Rzekł mi: "Kopciuszku, proszę,
Czemu masz głos zmieniony?"

W kominie gaśnie płomień,
Świerszcz ćwierka smętne trele.
Ktoś na pamiątkę po mnie
Wziął biały pantofelek.

I trzy goździki podał,
W bok odwracając oczy.
O, miłe mi dowody,
Gdzież schowam was tej nocy?

A sercu trudno wierzyć:
Nie minie czasu wiele -
On wszystkim zacznie mierzyć
Mój biały pantofelek.

...i kawałek Balu u Salomona gałczyńskiego na deser.
Niepotrzebne mi twoje usta
ani brzuch twój, ani wszystkie dżungle,
ani balet uszu twych, ani zapachy
nieruchomiejące, galilejskie,
ani ptaki, które oswajasz,
ni przechadzki pod wiatr w tęskną zieleń,
ani imię twe małoazyjskie,
ani to, co nadto jest w oddechu,
gdy imienia twego nie domawiam...
Gdyby ręka twoja była cieniem,
gdyby głowa moja wspomnieniem,
chciałbym siedzieć w oknie, w mej malignie,
z cieniem dłoni twej na moich oczach
2175725341sadangelwebtt3.jpg

..i viola da gamba....
...i szmaragdy ....
..i moj kochany o krok....

Witam z kafffką (bez cukru)

Witek dostał zastrzyk przez sen. nawet za bardzo nie wiedział co się zieje:-D

Joasiah ocena plastyka i architekta. kartki swiateczne kojarza się nam z pewnego rodzaju pozytywnym kiczem, takim milusim. Moim zdaniem powinnas troche bardziej popracowac nad formą, tzn. uwazam, że za duzo na nich nieopracowanych przestrzeni. Do tych elementów które sa przydało by się jeszcze coś neutralnego - np, żeby ten pusty papier był wytłoczony. popracuj tez nad kompozycja - kartka z kwiatkami - albo dzbanem bedzie centralnie - albo cos po prawej stronie dodaj - kartka z choinkami - pasek jest odrobine za wysoko, choinki maja białe gwiazdeczki niezbyt szczęśliwie rozmieszczone (dodała bym ich więcej). Pracuj!! Do swiat na pewno będzie idealnie, bo poczatki sa ok.

Chcialas - to masz. :-):-). To nie "czepianie się" a konstruktywna krytyka aby robic coraz lepiej i lepiej. Buziaczki!!!!

reklama
Do góry