reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Dzień doberek!! Wyspałam się!!! Calutka noc bez przewracanki!:-)
Minia, dzięki za życzenia:-D. A Tobie życzę udanego świetowania i wielu, wielu lat w radosci, miłości, serdeczności spedzonych z Twoim mężem no i oczywiscie z Tusią:happy:
Gosik, czas szybko leci...ehh. Niedawno jeszcze 2 w 1 byłaś :rofl2:

reklama
Hej,hej Anetko:-D Już tylko miesiąc Ci został:happy: Jeśli masz ochote to zapraszam któregoś dnia na praktyczny pokaz kąpieli dziecka;-) , wkońcu tez będziesz miała dziewczynkę:happy: A jak sytuacja w PSK, będziesz tam rodzić?

kalina czy mnie oczy nie myla, czy Wy tez braliście slub 12go czerwca???????
Poza tym, to widze, że wiesz dla czego zawsze chciałam wyprowadzic się z bialegostoku.
Ale wyobrax sobie, że moi znajomi z Wawy jak przyjeżdzaja tutaj, to mówia, że dopiero w białymstoku sa serdeczni ludzie. To jak jest na warszawskich ulicach......:baffled:

Na mufinki tez bym chciala wyprubowany przepis. mam sporo - ale nigdy nie robilam. mam tylko przygotowane. nawet papierowe foremki juz mam... kalina piecz na pierwszy ogien - Tobie wszystko wychodzi, a ja potem cichaczem po tobie....:-D

:baffled:Gosik,Anetka, ja juz zapomniałam jak w ciąży byłam. :-) Tylko jak widze bidulki z brzuszkiem, przypominam sobie. jak dobrze bez brzuszka! Co prawda takie dziecko
' na zewnatrz" bardziej daje w kośc, ale jak miło tulic ten pyszczek! Moje pyszczatko grzecznie zasnęło po 200 ml zupy- z machewka, pietruszka, schabowym mięskiem i ciemniaczkami, dopatrzonymi kasza jaglana. Sama mu gotuje i lepiej wcina niz ze sklepu. Nie miksuje, tylko drobno tre na tarce. W koncu ma juz 6 zebow i dwa w drodze! Jak wstanie, dostanie banana ( zjada całego) a na drugie danie po ołudniu miesko z kasza gryczana i marchewke tuszona. je pieknie, tylko drobne to...może 10 kg przekroczy za tydzien....ale nadal ubieram go w ciuszki 7 miesięcznego malucha, nic mi sie szafa nie oproznia.
:happy:
Plany na dzis mam puchatkowe. Posprzatac peknie łazienke, wytrzec pajaki z kątów, wypić kawę z siostra, gawędząc miło i upiec mufiny. Duzo muffin.
zużaczku, u was jedna z dziewczyn sierpniowych narzeka na posiedzenia rodziny u jej męża, ale ja ci powiem, że strasznie lubie, jak ktos do mnie przychodzi, czy z mojej części familii czy z męzowej. Doskwiera mi samotnośc. Gośc- to ja rozumiem! Herbatke mu zobic, nakarmic, pogawędzć!Czy to babcia żwawo przydrepcze, czy ciocia zbolała sie przywlecze ( biedna, ma wlewy...:no:)Czy jak dzis, moja siostrzyczka mlodsza...krew mi szybciej krązy z radości.:-):-):-)
milego dnia, miłego dnia! Smutki pod poduszki, jesienne chlody przepłaszajcie swetrem, otulac się w dobry humor i piec muffffffffinki!

Składniki:
2 jajka, 100 g cukru, 2 paczki cukru waniliowego, 150 g kwasnej gestej smietany, 250 g maki, 3 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia, 2 plaskie lyzki kakao, 100 ml mleka, 3 lyzki oleju, 140 g bialej czekolady, 60 g gorzkiej czekolady (mozna tez uzyc 200 g normalnej czekolady mlecznej).

Jak przyrządzić?
Cale jajka ubic z cukrem, dodac cukier waniliowy i dalej ubijac, nastepnie dac kwasna smietane i ubijac wszystko razem jeszcze okolo 4-5 minut. W osobnej misce wymieszac razem make, proszek do pieczenia i kakao. Do ubitej masy wsypywac wymieszana make wymieszana z proszkiem + kakao. Ubijac dalej wszystko razem i dodac mleko, a na koncu olej .Wszystkie skladniki ubijac ok. 4 min. Potem wsypac posiekana czekolade. Forme do muffinow wysmarowac olejem i wysypac maka. Wypelnic forme ciastem i wlozyc do wczesniej nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach okolo 25 minut. Sprawdzic patyczkiem czy sa upieczone (jak patyczek suchy to jest koniec pieszenia). Zostawic upieczone muffiny w formie okolo 10 minut i po tym czasie wyciagnac. Smacznego.

kalina jej rodzina różni się roche od naszych. Smutno mi sie robi jak to czytam. Ale wydaje mi sie niestety, że całe to malzenstwo jest pomyłką. jej mąz niebezpiecznie przypomina człowieka z tak niedawnych moich koszmarów. trudno. Trzeba wybaczac, Choć boli bo nie tylko mnie krzywdził.
A zdolałam wybaczyć, jak poznałam ułamek Twojego jestestwa.

Minia dzięki wielkie za życzenia! Wczoraj byłam na imprezie do 24, mój mężuś super zajął się Mikołajem,za to On dziś wychodzi na swoją imprezkę. Było super, dawno się tak nie bawiłam. Kończy mi się mleczko, Mikołaj jużź mało ssie cycucha, bo tam nic nie ma, buuuuu. Ale i takl jestem szczęśliwa, że udało mi siękarmić go tak długo, zważając na wcześniejszer problemy z karmieniem. Mam ochotę gdzieś dziś wyjść, tak po 16. Szukam towarzystwa, oczywiście zabieram Mikołaja. Kalinko, dziei w mieście sąś zupełnie inne. Tu jak wogóle coś się dostaje, to najwyżej kartkę lub czekoladę. Kwiaty bardzo żadko. Ale m,arudzę. Tylko żal mi tych czasów, gdy moja mama wracała z Dnia Nauczyciela z zapełnionym kwiatami bagażnikiem w samochodzie. A my z siostrą siadałyśmy i rozdzielałymy te kwiaty do wazonów, cały dom pachniał, w każdym pomieszczeniu domu stał piękny bukiet kwiatów. Gdzie te czasy?

reklama
Do góry