reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

A ja dzisiaj dokończę domowe porządki i powoli zacznę się pakować.
Weekend chcę mieć wolny.
W poniedziałek idziemy do szpitala. Mamy być na czczo przed 8.00 rano.

A zakupy...
Dziś kupiłam na Allegro szachy.

reklama
Kiedy ubieracie choinkę? Bo mnie już zaczyna kusic. Ale z doświadczenia z tamtego roku wiem że jak ubrałam wcześniej (chyba 16) to na święta ona juz nie była taka świąteczna i byłam niezadowolona a w tym roku znowu zaczynam tęsknic za zielonym drzewkiem w domku.
Ja Izie chyba zamówię na allegro laptopa dziecięcego. Jednak brak mi pomysłów na prezent Patrykowi.
Pozdrawiam

Dzień dobry!
Choinka sie zaczyna od 10.00. Chyba do 13 trwa.
My drzewko ubieramy w przedwigilijny wieczór. Zawsze żywa choinka:tak:
W tym roku to bedą wyjatkowe święta. W przyszłym pewnie będziemy sie zastanawiać czy i jaką choinkę ubrać:happy:
Strasznie brakuje mi słońca. Niechby było mroźno a słonecznie!

U nas nie ma choinki.
Ale są dekoracje na kominku, drzwiach i balustradzie schodów.
Poniewaz jestem domowym despota, wszyscy dostosowuja się do mnie. :-)
nie przepadam za świętami pop, plastic i tivi. Slucham Loreeny mc kennit, robimy duzo rysunkow, pocztówek, ręcznie tworzonych prezentów. Pieniądze wydajemy na spelnianie marzeń dzieci, sobie drobiazgi kupujemy. Nie robimy duzo jedzenia, karpia omijam z daleka, ma taki smutno-głupawy pyszczek.
:-) Moj ideał świąt- nie sprzatać za duzo, nie robic przerostu tradycji nad treścia, poczytac ewangelie mateusza z dziećmi na kolanach, narysowac krolów pod gwiazdą i przytulac sie przed kominkiem długo w noc.
Kalina piecze ciasteczka, lukruje pierniki i slucha Binga crosbiego.
Moja noga nie postanie w Auchanie. Nie lubie migających lampek z piszcząca chińska muzyczka. jestem despotą świątecznym. trudno.

Kalinko, czyli stworzyłaś własną kalinkową tradycje świateczną. I oto chodzi. :-D
Trzymaj się cieplutko i nie przezięb swojej ospy. Mam nadzieję, że wyjatkowo dobrze ją znosisz i szybko wyzdrowiejesz.
Idę smażyć rybę brrr. Nie cierpię smażyć ryby. Za to uwielbiam karpia w galarecie.Ale smakuje mi tylko w Wigilię!
Chce mi się już świąt..
Przed świętami zaliczmay alergologa i bioderka. Zobaczymy, jak Magda zniesie takie lekarskie wizyty.

Prezenty .... Anetka internet Ci pozostaje :-) Czas może byś znalazła na polatanie po sklepach, ale takie zakupy w stresie są do d...y, pamiętam jak było rok temu :-p
Okres przedświąteczny w hipermarkecie - masakra. Omijam szerokim łukiem ten tłum z szaleństwem w oczach, te obładowane koszyki, piszczące dzieciaki - obłęd.
Anetka dla półrocznej dziewuszki można kupić mnóstwo fajnych rzeczy. Byle grało, świeciło, szeleściło lub dało się wpakować do buzi :-p

W moim domu rodzinnym choinkę ubieralismy w wigilijny wieczór. mama krzątała sie po kuchni, przygotowując stół a strojenie choinki przy muzyce kolęd nalezało do nas (czyt. dzieci) i taty. On wieszał lampki i gwiazde na czubku, a my szalelismy z bąbkami. Superaśny czas! Jak ja kocham święta! Od kiedy mam swoją rodzinę, choinka jest ubierana dzień wcześniej bo w dzień wigilijny wyjeżdżamy do dziaków Mirka,a potem do moich rodziców. Nie wiem jeszcze jak będzie w tym roku, to pierwsze święta Mikołaja. Nie mam pojęcia co mu kupić, przecież to jego pierwszy świąteczny prezent. kalinko jednak ospa Cię nie ominęła, zdrowiej kochana! Co do prezentów, to niestety część będziemy musieli kupić w Auchan bo Mirek dostał bony, a pieniądze pójda na coś innego.

reklama
taką furę dostanie od dziadków, a może lepiej niech kupią jakiś samochód z fisher pice'a, widzaiłam taki superaśny z 6 klockami? a samochód na 1 urodziny? Przeciez to juz w marcu.

Do góry