reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Tak w ogole mam wrazenie,że prawie wszystkich z bb wywiało. :-)
Co prawda czas nie sprzyka siedzeniu na necie, ale juz dwa dni po swietach!
Jade dzis do dermatologa, mam koszmarne plamy, nie wiem od czego- ta niby ospa utrzymuje sie ciągle i mam wrazenie ze to jakas alergia.
Świeta byly trudne dla mnie. Rodzina uparcie nie realizowala mojej wizji swiąt tylko swoja i byly tarcia.
Dzieci nie chcialy spiewac, tylko graly na komputerze, reszta podobnie.
Platali sie po domu, w cos grali, cos oglądali, jedli tylko czekoladę, więc odpuscilam romantycznym marzeniom. Marzenia najlpepiej wyglądają w marzeniach.
Tak, Magdalenko- żadnego siedzenia przed kominkiem, sluchania swingów, dzwonków, picia herbaty z malinami.
Podły nastrój przed@ , telewizor, strzałki, porozrzucane skórki od pomarańczy i ja zbierająca papierki.
Tak jak Mini, ulżylo mi, że juz po.
Po czym?
Po czymś nieudanym.
Siedzialam sama i czytalam o Jezusie i czulam sie jak nabzdyczona Marta z przypowiesci.
Więc wyszlam z pokoju i zabralam sie do zmywania, usmazylam jajecznicę, pogralam z chłopakami w strzałki i bylo dobrze.
Pozdrawiam wszystkich milutko i normalnie.

reklama
Kalinka no bok kwadratu 68 albo 60 bo ja ze strony wzielam katalogu te wymiary i oni glebokosc pisza maż chyba bedzie wiedzial
i z wysokoscia do blatu pewnie tak jest ;)

no wlasnie gdzie sie wszyscy podziewacie gdzie Anetka? gdzie Zuzak gdzie mania? a mania moze siedzi u rodzicow jeszcze bo chyba wolne w szkole jest
ja jem sniadanko i wybede na miasto ale wczesniej podgrzeje tacie zupe do pracy i wsio :)

Witajcie. I u mnie marzenia przegrały z rzeczywistością. MAgda była tak marudna w Wigilię, że nie dało się normalnie posiedzieć. Spędziłam ją w osobnym pokoju, z dzieckiem przy piersi. Głupio tak przy teściu karmić cycą. Magda była rozżalona, ja też. Pierwszy dzień świat, u moich rodziców, całkiem udany, drugi najbardziej - byczenie sie w domku we własnym sosie. Magda spokojna, my szczęśliwi. Mikołaj dopisał. Dostałam piękne rękawiczki /skad ten Mikołaj wiedział, że potrzebowałam czarnych?:-)/, śliczny bieżnik, trochę kasy na drobne wydatki - kupiłam wczoraj za nią śliczne kozaczki:tak: Poza tym, to schudłam cały kilogram. Płakać mmi się chciało na widok ciast i różnych smakołyków. Tak, jestem na rygorystycznej diecie: żadnych ryb, jajek, drożdży, owocków, nawet warzyw nie mogę oprócz marchwii i buraków. Za miesiąc mam spróbować fasolkę szparagową i kalafior i jajko.
Mania, jak się czujesz?
Joasia, lepiej wyłożyć więcej kasy i mieć mebelek wymarzony, niż oszczędzać i kupować byle kupić. Ze zdjeć zamieszczonych przez Kalinę widać, że jej mąż zna się na rzeczy, więc warto poczekać:-D
Kalinko, piękne opowiadanie. Gratuluję!

Anetka ja wiem wiem :)
a stolikow kwadratowych jest mało szczerze prawde mowiac wicej jest tych okraglych
cos patrze ze snieg posypuje raz co raz jakis taki malusi

Swój stolik chętnie bym zamieniła na taki jajowaty bez kantów, bo mi się o róg kiedyś dzieciak zabije :-(
Joasiah jaki śnieg? Dmuchaj w chmury, przegoń nad Białystok :-)

minia ale chyba stolik kwadratowy jest bardziej praktyczniejszy czy nie?
bo ja samym poczatku chcialam okragły ale powiedzieli ze u nasw pokoju lepszy kwadratowy by byl

Zależy w jakim sensie praktyczny :-) Wcisnąć w kąt łatwiej kwadratowy, zgadzam się, mniej miejsca zajmuje. Ale dla mnie osobiście praktyczniejszy byłby bez kantów ze względu na Martę :-)

Kalina, gratuluję nagrody:happy:
A teraz zdradzę Wam mój sekret...moja siostra jest w ciąży...trzeci raz...dwie straciła... Zaczął się 13 tydzień, powoli przestaję wstrzymywać oddech. Dzwoniła dziś i opowiadała o wczorajszym USG. Małe fikało koziołki jak gdyby nigdy nic:tak: Normalnie ryczę jak tylko o tym pomyślę.:happy:
Teraz musi się udać.

reklama
Hej Poświąteczne dla wszsytkich :)

troszkę zaniedbałam kompka przez ten czas, ale w końcu to chyba dobrze;-)
Ja świętuje w styczniu, wiec teraz to tylko leniuchowanie i spotkania ze znajomymi były.
Dziś wróciłam do normarnolandii i zrobiłam puszyste drożdżowe buły....:-D ale pychotki! Przybieram na wadze jak wariat, a właściwie wieloryb, ale mówię sobie że po świętach się przystopuje.. trelefere - pewnie nie, ale przynajmniej myślę o ograniczeniu :zawstydzona/y:

Widzę że Kalinka będzie lśniła pięknością po zastosowaniu mazidełek :)

Joasiah, co do stolika to my mamy mały kwadratowy, a w moim domu mielismy okrągły i porównując bardziej stabilny i praktyczny może jest kwadratowy i chyba bardziej "nowoczesny" ale okrągły ma zalety dla przyszłych dzieci no i ma lepszą "energię" (brak rogów). Zobacz w realu co bardziej Ci będzie pasować.

Gratuluję Mikołajkowych prezentów wszystkim :) Ja nadal z nadzieją że i mnie nie ominie.

Mania odzywaj się bo my ciekawe jak tam walka z mdłościami i ogólnie - jak samopoczucie?

Do góry