reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Rozumiem Agak :)
Ale jak sobie pomyślę że miałabym karmić swoją małą za każdym razem jak jej się zechce poleżeć przy cycu to mi się słabo robi ... Nic innego bym nie robiła, a tak mąż zawsze jej parę razy pociągnąć z butli da :)
Życzę cierpliwości :) Może z czasem jakoś siędogadacie z Patrykiem. Może zwyczajnie przeczekaj ...

reklama
cóz ja moge powiedziec... oczywiscie zostane potraktowana jako matka polka ;D ale uwazam , ze przy maluszku nie nalezy sie kierowac własna wygoda ale dobrem kruszynki. Ja pierwsze dziecko karmiłam na ządanie i Witka tez tak karmie. owszem, musze budzic sie w nocy co 1-2-3 godziny ale jesli widzę, ze maluch zdrowo rosnie to nie zaczne go poic sztucznosciami. Nie zapomnijmy drogie panie, ze mleko modyfikowane jest dla mam które NIE MOGĄ karmic piersia a nie dla tych którym "se nie chce".
Agak będzie dobrze. Maluszek po prostu jeszcze nie radzi sobie z łykaniem a mleczko plynie coraz szybciej. Daj mu czas. Spróbuj robic tak jak ja - jak widzę ze sie zachłystuje to zabieram mu cyca na chwile, połknie to co ma w buzi, pooddycha i znowu je spokojnie.

Wygodą nie można się kierować owszem, ale i cierpiętnicy z siebie robić też nie warto. Bo zadowolona matka to zadowolone dziecko, a frustracja matki wcale mu nie pomoże :)

Ja wcale nie twierdze że jesteś cierpiętnicą.:) Po prostu nie masz problemów z tym związanych ... Ale skończmy ten temat bo za chwilę napiszemy o jedno zdanie za duzo ;)

kolezanka własnie wróciła z Chin
Wiecie, ze tam niemowlentom nie zakladaja pieluszek? Tylko maja takie gacie z dzura na pupie. I nawet w najwieksze zimno taki dzieciaczek z goła pupina jest. Koszmar!!!!!!

Jest wiele argumentów, które mowia ze karmienie piersia jest lepsze.... i w sumie ja po czesci sie z tym zgadzam... ale nie chce myślec o sobie gorzej bo nie karmie piersia i tak mam już tyle zmiartiwen, ze kolejne nei sa mi potrzebne.

Absolutnie mamy karmiące butelka nie sa gorsze!!!!!! Ja i moj mąz bylismy wychowani na butelkach i nic nam nie brakuje ;D. Sa tez sytuacje kiedy po prostu trzeba zrezygnowac z cycy, ja tylko nie moge zrozumiec kobiet, które rezygnuja dla własnej wygody ale ich prawo i wybór. byle dzieciaczek był najedzony ;)

Asiołku-widzę że masz cudownego kotka, jak w związku z tym wyszły Ci badania na toxoplazmozę? Wiem że 90% zachorowań to od surowego mięsa, czy mimo to nie byłaś ostrożniejsza z kotkiem? Ja mam też kotkę, która właśnie 01-11 urodziła 5 kociąt, ale ona nie wychodzi na podwórko i małe też, powinnam bać się toxoplazmozy? Badania wskazują, że nigdy nie miałam do czynienia z tą chorobą (brak przeciwciał) i że nie choruję. Jak to było u Ciebie? Twój Kotek jest cudny!

reklama
Do góry