reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Mikołaj niemalże cały dzień szaleje po podłodze, gdy chce gdzieś się dostać to poprostu turla się i jest tam gdzie chciał. Siedzieć siedzi i nie pada, ale jak leży to sam nie usiadzie, trzeba go posadzić. M ajuż 8 zębów i jest słodziuchny, tyle o moim syneczku. Lidka, gdzie jesteś???? ;)))))

reklama
Ładniutki. mania, często kupujesz ciuszki na allegro? ja kupilam ostatnio fajny kombinezon z czapka, szalikiem i rekawiczkami po rocznym dziecku, 35 zl za wszystko, bardzo zadowolona jestem. Okazal sie w bardzo dobrym stanie, od wewnatrz ocieplany, polarkowy, z zewnatrz takie mięciutkie pikowanie.
czasem mozna cos wyszperac...teraz prezentowy czas, zamierzam na allegro kupic hustawke z pasami bezpieczenstwa dla maluszka, dla chlopcow statki pirackie, szukam swetra dla męża, moze cos znajde. Oczywiscie nowe...na prezent nie chcialabym uzywanych rzeczy. Prezent to taka odświętnośc, takie cos extra...

Nie kupuję tam często, często zaglądam, oglądam a jak coś ciekawego wyszperam i akurat jest mi to potrzebne to biore bez zastanowienia. Tylko potem mężuś zdziwiony, że jakiś nieznany mu przelew wyszedł z naszego konta. :) A ja mu wtedy: "Synusiowi żałujesz? Przecież jemu jest to potrzebne." ::)))))) A co nie mam racji? Zaczęłam szaleć jeszcze przed porodem, kupiłam kilka rzeczy takich do połogu. Ptem koszulę i superaśną kurteczkę jeansową, ocieplaną Mikołajkowi a teraz sweterek. Chłody tuż tuż a moje dzieciatko nie ma ciepłego sweterka, a jak dziś byliśmy w Fartlandii, to oczy mi wyszły z orbit, taaaaakiee ceny i wcale te sweterki nie są rewelacyjne. Kaska wysłana, teraz tylko czekac na paczkę.

Witam moje Panie !
Moje dziecię nadal zasmarkane, ma kilka kresek temperatury. Apetyt całkiem całkiem tylko marudna jest okrutnie. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie od zębów ... Pełna gęba zębów, kiełki na górze i tak przy końcu szczęki z 6 na raz. Już się pogubiłam ile ich tam jest bo zajrzeć mogę tylko jak się śmieje, inaczej obejrzeć nie ma szans. W poniedziałek brykniemy do lekarza, obejrzeć uszy i posłuchać płucek to wszystko się wyjaśni.
Dobrej nocki wszystkim :-)

Witam Miłe Panie....i W.
No to ja dzis popracuję sobie troszeczku....:-D:-D
Potem do nastepnej niedzieli fajrant (jak mozna o mnie tak powiedzieć) i do pracki az do Wigilii:-D:-D

Czy to nie pora zapytac Anetki co by od nas chciała dostac na odwietki??:tak::tak::tak:

Żużaczku dobry pomysl!
Plemię bialostoczanek znów zawita w gości po świętach. Anetka decyduj sie szybciutko.
U mnie leniiiiwa niedziela, kurak sie piecze, pachnie w domu, kasza gryxczana pod pierzynka, Jonatan chrapie juz druga drzemka dzisiaj.
Slodkiej adwentowej niedzieli zyczymy.

reklama
Witajcie Kochane!
Ale Was zaniedbałam.:zawstydzona/y: Miałam nieplanowany odwyk;-) od komputera... Teraz dalej szaleństwo bynajmnie nie świąteczne.:no: POmysł Kaliny na spędzanie świąt zamierzam - no może z małymi korektami:tak: - przenieść na nasz grunt.
Kalinko to trzymaj sie dzielnie i daj odpocząć swojej obolałej głowie:tak:
Mania dzieci tak mają, że siadają, wstają i zaczyną chodzić jakiedy chcą. To że siedzi sam niepodparty znaczy, że z nim OK, ale jak z każdą niepewnością należy udać sie do lekarza:tak: Mój młody usiadł jak miał 11 miesięcy choć był chudziutki, ale miał napięcie mięśniowe. Gośka chociaż bez napięcia, usiadła sama jak miała 9 miesięcy i na drugi dzień wstała:szok:
A tej 6,5 letniej pannie może jakieś książki - na allegro Nasza Księgarnia wyprzedaje końcówki nakładów, podobno sporo gier Granny i granno podobnych też było. Dla 1,5 rocznego puzzle lub też jakaś gra jak wyżej - ja dla 14 miesięcznego kupilam pudełeczko z drewnianymi rybkami i wędka z magnesikiem :-) - nawet mężowi się podobało!
Minia nie chorujcie na święta! Oby to tylko zęby były!!!
Żużaczku wyrzucić tego wodniaka, do jeziorka jakiego i już;-) A ze sprzedażą Twoich cudeniek na All. kibicowałam Ci z calego serca:-) A jak tam Boguchowe zapalenie płuc od gronkowca?
Gosik a jak tam Zosia sie miewa?
Anetka to samych okazji ci w necie życzę! Ja też większość rzeczy kupiłam tam.
U mnie Młody zasmarkany i zapchany więc sie odkorkowujemy:-) . Jutro jedziemy na scyntygrafię - badanie jakości pracy nerek:eek: :baffled: . W środę Mikołajki w przedszkolu i impreza zaległa u wujka Andrzeja. A jeszcze musimy spotkać sie z pania projektant, żebym wreszcie mogła zatwierdzać te plany. :eek: Nie mówiąc o papierach ogółnie pojętych. Ale co tam ...
Woow Święta tuż tuż!
A i wczoraj sama pierwszy raz w życiu upiekłam sernik!!! Była blaszka i już nie ma:-) :szok:
MIłej niedzieli Wam życzę!

Do góry