reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
hej... mam 176 cm wzrostu i w ciąży przytyłam tylko albo aż 8 kg :) to nic ale najgorsze jest teraz bo przybyło aż 12... siedzę w domku z dzieckiem i nie mam czasu na żadne siłownie ani nic... szczerze to załamać się idzie

Impreza i po imprezie .. z racji mlodego wieku malego wszystko rozeszlo się po 19, maly już dogorywal..
Swoja droga baaaaaardzo nie lubie jak ktos nie umie/nie chce pilnowac swojego dziecka u kogos..tak było dzisiaj, zjadlam tylko pazury ze stresu, bo rodzice malej olali temat..

Toxicstar – jak patrze na twoje zdj w awatarze to tluszczu mogłabym się lupa dopatrywac..
Maaga – hej, ja marzylam o 9 kg max w ciazy, ale było ze 13 kg :/ a jak już termin minal to tak dowalilo po koniec ze masakra.. na szczescie PO już nie tylam.. a może apetycik masz Duzy? Taki ciazowy jeszcze? ;-) mam koleżankę która przez ciaze przytyla 10 kg, po porodzie i w ciagu kilku dni zrzucila te 10 kg a pozniej Przybylo kolejne 10 kg , karmi piersia i tyje!! ..
PS- p olecam kefiry codziennie – min. 2 butelki 400 ml- ten kto może, kefiry działają ;-) mniej się chce jesc bo zapychaja, SA bardzo zdrowe i takie tam..;-)

To ja jeszcze wieczorowo...mezus wybyl na jakis 'chlopski' wieczor :-) ja zadowolona z tego tytulu bo moge chociaz spokojnie posiedziec przy kompie i nikt mi przez ramie nie zaglada ;-)

Mateuszkowa jaka tam masakra ...13 kg. to nie az tyle ;-) moja znajoma przytyla prawie 40 :baffled: ja wiem,ze to az niewiarygodne i trudno uwiezyc ale sama bylam swiadkiem i widzialam ja :baffled: przed ciaza i w 9 miesiacu...

Ja sama w dzien porodu wazylam 85 kg. :-D ale startowalam z waga 70,tak wiec zaraz po porodzie 10 zlecialo i przez nastepne pare dni 5 i mialam zaraz swoje 70 spowrotem.
No i pozniej jakos tak schudlo mi sie jeszcze 10 ...jeszcze w pazdzierniku tamtego roku wazylam 60 kg i przez te 4 miesiace przytalam prawie 5 kilo :angry: i mam wrazenie,ze wszystko w brzuch poszlo :wściekła/y:no i w cycki :rolleyes2:

Maag Ty sie nie zalamuj ,tylko tak jak My tu kombinuj jak to zrzucic ;-)

Mateuszkowa a Ty dawaj suwaczek...ile Ty wazysz,ze tak mi zazdraszczasz tych moich pieknych 65 kg ??;-)

A jeszcze musze dodac ,ze po tych 8abs to szyje dzisiaj mam normalnie sztywna!! hehe...za pierwszym razem wydawaly sie takie lekkie ale dzisiaj juz nie bylo tak lekko :-D az sie spocilam...

Ostatnia edycja:
jolit@ - jak to zrobilas??? :szok:ze tak schudlas?? ja po porodzie 7 kg i pozniej jakies 2-3 kg w ciagu 2-3 mc :/ ale zarlam wszystko, kfc, pasztety..wszystko czego nie tknelam w ciazy.. no i zostalo mi jakies niecale 3 kg do wagi z pierwszego wazenia w ciazy ( 66,5 kg pierwsze powazniejsze pomiary ;-) ) a przed ciaza schudlam do 64 kg i tak tego mi brakuje........ale nie jadlam pieczywa i wystarczylo .. a teraz nic :p w cycki poszlo czego nie zdzierze, lubilam moje male cycki, wszystkie bluzki byly cacy a teraz? jakas mleczarnia :/ oby zmalaly! a waze 69,5 kg ( dzis 69,1 ale watpie zeby jutro tak bylo.. )
poki co wybaczcie bez suwaczka :blink::zawstydzona/y:

ale sie rozpisalam :-D

No ja musze przyznac,ze jak wrocilam ze szpitala z mala do domu to nic nie jadlam :zawstydzona/y:
Bardzo szybko schudlam..wszyscy ,ktorzy mnie widzieli w ciazy pod koniec i pozniej w kilka miesiecy po porodzie to byli w szoku.
A ja sama jak zobaczylam po powrocie z PL ze swiat Bozego Narodzenia(mala miala wtedy niecale 5 miesiecy) 66 kg. na wadze to dalo mi to takieeego kopa!! wtedy zaczelam a6w do tego spacerki i do lata mialam 60 kg. :-) I tak sobie te 60 kg utrzymywalam dlugo...az do teraz:baffled:

Mateuszkowa to w sumie chcesz schudnac tyle co ja ...tylko 5 kilo :-) przeciez to takie 'nic' ;-)

Ostatnia edycja:
jolit@ - powiem ci, ze jak czytam co piszesz to juz mnie to mobilizuje bo skoro sie da! to sie uda! chce te 5 kg zrzucic,, najgorsza jest opona :/ mysle ze 8 abs dam rade z tym..oby!! no i uda.. :/ jakis cellulit masakra zrobil mi sie w 9 mc i taki uparty :/

dokladnie TYLKO 5 kg a ile zachodu hehehe ;-)mi nie trzeba wiecej bo nie lubie byc patykiem
na maj musze byc cacy :-) maxymalnie na maj!! :-)
sotosowalyscie moze jakas diete ? jednoskladnikowa? maja sens? te dukany i inne? zeby jojo nie bylo..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja dieta byla taka,ze nie jadlam slodyczy i bialego pieczywa,zadnych swiezych pachnacych buleczek!! bo ja od bulak mam zaparcia ...i tyle. Poza tym jadlam wszystko normalnie,ale ostatni posilek 17:00-18:00.

reklama
Jolit@ - jak dla mnie wlasnie takie odzywianie super, ja jeszcze nie jem smazonego bo nie lubie , miesa tez nie lubie zjem jak ktos zrobi :p, a ostatni posilek o 18 ?? nie ma szans :( przez ciaze nauczylam sie zrec nawet o 23.. i teraz i tak lepiej bo kolacja najpozniej o 21.30 ale musze zjesc bo inaczej burczy w brzuchu...chociaz chyba dzis nie zjem nic..jakos nie czuje glodu.. kefirem zapilam ;-)

Do góry