reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

A ja codziennie jem mieso az wstyd ale taka prawda..moj mezus nie uznaje bezmiesnego obiadu ale to tez nie jest tak,ze gotuje tylko pod niego...po prostu na bezmiesny obiad nie mam pomyslu:baffled: moj M zupa sie nie naje ,zreszta ja tez :-p bo przy nim to juz przywyklam do tego miesa..jakies gulasze robie,zapiekanki z mielonym,duzo drobiu tez uzywam.....czesto kotlety robie drobiowe i do zapiekanek tez drob czasami,udka smaze w piekarniku itd. i jem to co moj maz...oprocz chipsow wieczorami ;-) a on zawsze siadzie z miska chipsow przy mnie i sie pyta -chcesz?? :crazy: faceci to sa beznadziejni:-D

reklama
dziewczyny, zrobilam dzis 1 raz 8abs...o masakra jak mnie brzuch bolal, najbardziej te miesnie zaraz pod mostkiem.. ale dzieki 6w niektore byly super bez wysilku, cwiczylam z mezem i on wymiekl wczesniej heh ;-) bidulek.. a tez ma co zrzucac!!
jolit@ - to ci twoj maz ma poczucie humoru, kobiete cwiczaca, na diecie bywajaca ;-) czipsami czestowac heheh ;-)
dzis - 15 , zostaje w domu.. nie mam pojecia do jakiej temp. mozna wychodzic z 6 mc dzieckiem ??? kuzyn byl wczoraj z roczna cora ponad godz na sankach.. efekt? dziecko ma cos z uszami, zatyka je i krzyczy..ale oni nie widza problemu ;/ czapki konczace sie ponad uszami.. eh.......

Heej!

maaga, hej. :D Razem jest łatwiej schudnąć. Ja w ciąży przytyłam jakieś 36 kg na ścisłość. i Teraz tylko 14 zostało. : D nie ma rzeczy nie możliwych. ;)

Mateuszkowa, bo centrum tłuszczowe u mnie jest na czterech literkach, od zawsze. : D Ja z Maksiem nie wychodze jak jest powyżej -10 albo silny wiatr. Tak to zawsze ciepło go ubieram i wychodze. :D Uszka powinny być zasłonięte to przewiać może sie dziecko, albo zapelenie ucha, czy coś innego. ^^

Jolita, też codziennie jem mięso. Jak nie ma mięsa to jest bunt. ^^ ehh.. faceci. : P

Ostatnio mój P. ciągle wpycha w siebie czekolady i cipsy z dipem, przed telewizorem non stop, i łazi sie pyta czemu ja sobie z nim tak nie usiąde i nie pojem. o,O masakra.

Dziś jestem chora już na cacy. Głowa mnie boli, zatoki mi pulsują, węzły chłonne mam powiększone, i stan podgorączkowy, i gardzioło po mału daje o sobie znać. Muszę zapomnieć o bieganiu i wreszcie coś normalnego zjeść.. bo w ogóle czuje się mega slaba. Masakra. -,-

Czesc .U mnie z dieta porazka .Od prawie 2 tygodni mloda ma mega katar (ja zreszta tez) i biegam ciagle z chusteczka za nia,Jesc mi niechce i pluje ,tylko mleczko albo deserek,wiec nawet sie nie wysilam i nie gotuje nic dla siebie . ..eee szkoda gadac ,wcinam jakies ciasteczka ,kanapki.. Narazie mam tylko checi do cwiczen i na tym koniec.. No chyba ze jako sport zalicze skoki przez bramke .

witam,
ja dziś ćwiczenia odpuszczam, bo panuje u nas grypa żołądkowa T., Olka już wymiotowali a mnie coś już zaczyna mulić i raczej nie jestem w stanie ćwiczyć:zawstydzona/y:

Zdrówka wszystkim chorowitkom życzę
Maaga witaj :-) To naprawde malutko przytyłaś w ciąży. Ja przytyłam ponad 25 kilo i dużo z tego zostało.

Toxicstar ja też nie mam mięśni tylko sam tłuszcz :zawstydzona/y: A nawet jak byłam szczupła to nie miałam, bo nigdy nie ćwiczyłam, nie uprawiałam żadnych sportów, taki leniwiec ze mnie raczej całe życie był ;-)
Teraz za głowny cel miałam schudnąć, a potem popracować nad sylwetką. No a że pierwszy osiąnięty to czas popracować nad drugim. Brzuch i oponka to zawsze była moja zmora, teraz z nią walczę :tak:

Jolit@84 ja też sporo przytyłam w ciągu ostatniego roku, po prostu się zaniedbałam i tyle :no:
A mój mąż też niestety nie działa dobrze na moją dietę. Wczoraj zażyczyli sobie z Angelą pizzę na kolację, no i jak zrobiłam to sama jadłam, na szczęście nie za dużo a i sos czosnkowy zrobiłam sobie dietetyczny z jogurtem ;-)
No i piwo wieczorem mi dał, nalał i mówi że sam nie będzie pił :confused:

Mateuszkowa ja stosowałam dietę 1200 kcal, wszystko ważyłam i liczyłam kalorie. I tak przez nieco ponad 3 miesiące (100 dni) udało mi się zrzucić 10 kilo.
No i oczywiście całkowicie ostawiłam słodycze, cukier, tłuszcze, nic smażonego. Tylko ciemne pieczywo i to max 2 kromki dziennie.

I jeszcze jadłam kilka posiłków dziennie, tak żebym nie zdąrzyła za bardzo zgłodnieć. Do tego piłam dużo wody i zielonej herbaty.
Ostatni posiłek jadłam tak do 20, tylko że ten ostatni to zwykle coś lekkiego np. jabłko albo jogurt.

U nas też mięso jest niemal codziennie na obiad i to nie tylko ze względu na męża, ale córcia też jest mięsożerna, tyle że u nas głownie je się drób.

Ja też ćwicząc 8 abs czuje te górne mięśnie brzucha, a przydałoby się też coś na te dolne :eek:
Dzisiaj jeszcze nie ćwiczyłam, może zaraz pójdę do Angeli pokoju i walnę 8 (już znam na pamięć ;-)).

Gaja, u nas też jest grypa. Mój P i ja chorujemy i mój tata, tylko Maksio jest zdrowy : D i oby był.

Edysiek, też tak miałam. Nawet jak szczupła byłam to tłuszczyk miałam, a wyglądałam jakbym nic nie miała. :D Oponki na brzuchu, na pupie mi się też trzęsło i uda. xd I też zawsze leniwa byłam. : D

reklama
maaga, iwona, gaja - oj, oby te chorobska szybko od was uciekly!
u mnie maz-zaraza,gorszy niz male dziecko.. :dry:

toxicstar
- moje CT ( centrum tluszczowe :p ) tez sie zasiedlilo na 4 literach , udach i brzuchu.. eh..
edysiek - nie wiem czy bylabym w stanie przezyc na takiej diecie, nie wiem ile pochlaniam aktualnie kalorii ale takie ciagle liczenie i wazenie tego co jem to nie dla mnie..cierpliwosci by mi braklo ;-)

Do góry