reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Ja też :) dzisiaj ide o 17 z dzieciakami i mężem ;)) no i z tym kolegą ;)
Ale nie wiem czy wiesz że nie powinno się biegać codziennie tylko 3/4 razy w tygodniu a w reszte dni ćwiczyć inaczej ;)

reklama
Alusia ja tam slyszałam, że biegac się właśnie powinno codziennie :p :p

a czemu tak ze tylko tyle?

ja znalazłam coś takiego:

"Również ze zdrowotnego punktu widzenia nie ma potrzeby biegać codziennie przez godzinę, wystarczy 3-4 razy w tygodniu. Oczywiście można biegać 5 czy 6 razy, ale wtedy należy skrócić czas biegu do ok. 30 min. Aktywność ta nie rozbudowuje mięśni, a jest aktywnością wytrzymałościową, raczej wysmuklającą ciało - proszę spojrzeć na zawodowych długodystansowców, którzy w programie swoich treningów również stosują ćwiczenia siłowe z dużymi obciążeniami i nie przekłada się to na wzrost ich masy mięśniowej. "
i w sumie u mnie 30 min to max biegania, póki co ale jak wydłuże kiedyś ten czas to może będe robic odstępy :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No mi wczoraj ten facet tak powiedział i czytałam na stronie bieganie.pl ale dzięki za to ;) Znaczy ja sobie postanowiłam że będe biegać 6 razy w tygodniu a jeden dzień przerwy :) :)
Ale dzisiaj mnie strasznie bola nogi po wczorajszym bieganiu i brzuch też :) ale to chyba od brzuszkow i hula hopu ;)

Alusia ja chyba też z przerwa teraz było 5 dni i przerwa i myśle, że to ok, oczywiście czasem cos wypadnie, nawet warunki pogodowe itp. więc muszę sie z tym liczyć a ja Cię podziwiam za ten hula hop i brzuszki jeszcze bo ja to czasu i chęci :sorry2: nie mam, eh......

Nie no ja mimo warunków chce biegać no ale czasami zdaży się sytuacja że nie bede miala z kim dzieci zostawić :((
A Kochana Ty nie musisz jeszcze brzuszkow i hula hopu bo jesteś szczuplejsza niż ja ;*

Alusia najszczuplejsza to tu jest nasza zawodniczka Gaja ktora ostro siebie traktuje brzuszkami ;-) ( o Edyśku chudzielcu nie wspomne ;-) ale nie pisze ile brzuszków robi ;) )

myślę, że bieganie wyjdzie nam na dobre :-) zobaczysz za 2 tygodnie różnice!!!!!! :-)

Ej nie gadać mi tu o brzuszkach hehe bo właśnie miałam robić:-p

A z małym byłam ma zapalenie gardła, dostał antybiotyk:sorry2: no ale oby mu pomogło:tak:

Gaja pomoże na pewno :* :*
A powiedz mi Kochana Ty robisz normalne brzuszki? Takie aż do kolan czy tylko podnoszenie łopatek?

reklama
podnoszę tylko łopatki robię naprzemiennie po 100 prostych i 100 skośnych i tak do 500-600:tak: mój T. stwierdził że mu np łatwiej robić te w całkowitym podniesieniu niż te co ja robię:sorry2: właśnie skończyłam to agrafkę teraz męczę bo Maniutek śpi

Do góry