• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

koniec wychowawczego

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam. Za miesiac konczy mi sie urlop wychowawczy z pracy. Maja 2 dzieci ide dalej na urlop lecz juz swiadczenia beda pobierane z mops. Umowe o prace mam na stale. Wiem ze wtedy mops wyplaca 400 zl rodzinne i 500+ pobieram. Pytanie jakie jeszcze moge pobierac swiadczenia bo slyszalam ze jeszcze jest cos takiego ze z uwagi ze wychowuje dzieci i nie moge podjac dalej pracy jest jeszcze jakis dodatek od panstwa ????

reklama
Rozwiązanie
Ale wam wesoło. Nie no, najłatwiej obgadać w internecie znanych sobie ludzi żeby sobie samemu ulżyć. [emoji6]

Eh. Chcialam coś powiedzieć ale lepiej zamilknę. Sama nie popieram kombinatorstwa ale tak samo nie popieram takiej krytyki jaka tu poleciała gdy nie znacie całego obrazu sytuacji. Serio macie pewność że autorka chce kombinować i wyciągnąć jak najwięcej się da od państwa? (A może mieszka na takiej wiosce gdzie pracy zwyczajnie nie ma, żłobka nie ma, do miasta kawał drogi i jeździ jeden autobus dwa razy dziennie - serio są w pl nadal takie miejsca, mieszkałam na takiej wiosce tylko wtedy jeździł jeden raz z samego rana- dzieci nie ma z kim zostawić, to co taka kobieta ma zrobić? Owszem może szukać dorywczej pracy ale na...
Nie dasz dziecka do żłobka, bo co? Urząd pracy pokrywa koszty z tym związane jeżeli podejmiesz pracę. Kolejna wymówka aby tylko do pracy nie pójść. I nikt mi nie powie że 500+ nie rozpieściło Polaków 😡 decydując się na dzieci trzeba im zapewnić godny byt a nie z mopsu brać. Umowę o pracę masz na stałe? Wow szkoda tylko że przez takie kobiety jak Ty inne mają gorzej z poszukiwaniem pracy tylko dlatego że z jednej ciąży zachodzą w drugą a pracodawca musi umowę przedłużyć bo nie może ciężarnej zwolnić.

reklama
a kto powiedzial ze nie mam za co he?????? tez nie mam szacunku dla ludzi co tylko krytykuja innych a texty trzeba bylo sobie nie robic to sobie daruj. widze ze nie masz dzieci i bardzo dobrze a jak masz to
Jakbyś miała za co, to byś nie pytała jakie możesz pobierać świadczenia. Widzę, że Twoje odpowiedzi zaczynają być na poziomie dzieci z podstawówki. Bardzo dojrzałe, bardzo

Z tego co piszesz wnioskuje że nie masz za co wychować ponieważ aby otrzymać pomoc z mops trzeba spełniać kryteria między innymi mały dochód. Gdybyś miała za co wychować to z mops by nic się Tobie nie należało a sama napisałaś że korzystasz z mopsu

Może trochę mniej złości a więcej pomocy... Miliony żyją z zasiłków czy mogą czy nie iść do pracy ale nie mają tego wypisanego na czole i nikt na ulicy nikogo nie równa z ziemią. Trudno każdy wybiera, lub nie, swoją ścieżkę i sposób życia a złość o to że podatki pracujących ida na takie zasiłki miejcie w szczególności do rządu. Jak już ktoś zapyta to warto najpierw pomyśleć czy potrafi się odpowiedzieć na główne pytanie a nie robić odrazu wywiad po co, jak, dlaczego itd itd.

a kto powiedzial ze nie mam za co he?????? tez nie mam szacunku dla ludzi co tylko krytykuja innych a texty trzeba bylo sobie nie robic to sobie daruj. widze ze nie masz dzieci i bardzo dobrze a jak masz to
Byś nie była krytykowana jakbyś potrafiła zapewnić swoim dzieciom godny byt. A wątpię że z zasiłków jesteś w stanie im co zapewnić. 500 plus to nie majątek

Może trochę mniej złości a więcej pomocy... Miliony żyją z zasiłków czy mogą czy nie iść do pracy ale nie mają tego wypisanego na czole i nikt na ulicy nikogo nie równa z ziemią. Trudno każdy wybiera, lub nie, swoją ścieżkę i sposób życia a złość o to że podatki pracujących ida na takie zasiłki miejcie w szczególności do rządu. Jak już ktoś zapyta to warto najpierw pomyśleć czy potrafi się odpowiedzieć na główne pytanie a nie robić odrazu wywiad po co, jak, dlaczego itd itd.
Ok można pomóc w formie zasiłków osobie, która naprawdę tego potrzebuję, a nie osobie która jest zdolna do pracy i szuka wymówek, żeby tylko do niej nie iść. Może jestem jakaś dziwna, ale dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby nie móc zapewnić bytu dziecku tylko żyć na garnuszku państwa, bo ja bym robiła wszystko, żeby moje dziecko miało jak najlepiej, nawet jakbym miała oddać roczne dziecko do żłobka

Dziewczyny czytam i nie wierzę. Piszecie tak jak by każda była wykształcona i bogata. Żal po prostu żal. Te teksty trza było sobie dzieci nie robić. Co to ma wogule być? Czasami trzeba się w język ugryzc a nie peplac wszystko co slinia na język przyniesie. Aż wierzyć się nie chce ze wszystkie na tym forum jesteście bogate i wasi rodzice też byli ustabilizowani jak was "produkowali".

reklama
Ok można pomóc w formie zasiłków osobie, która naprawdę tego potrzebuję, a nie osobie która jest zdolna do pracy i szuka wymówek, żeby tylko do niej nie iść. Może jestem jakaś dziwna, ale dla mnie jest nie do pomyślenia, żeby nie móc zapewnić bytu dziecku tylko żyć na garnuszku państwa, bo ja bym robiła wszystko, żeby moje dziecko miało jak najlepiej, nawet jakbym miała oddać roczne dziecko do żłobka
Chodziło o pomoc w formie naprowadzenia co jak i gdzie, tutaj na forum nikt w formie pomocy nie oferuje zasilkow, to czy ktoś je dostanie jest niezależne od nas. Na forum nie trzeba odrazu wnikać w życie pytającego...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry