Hej, rób jak uważasz za słuszne. Jeśli możesz sobie pozwolić na siedzenie w domu z dziećmi to tak zrób. Na zasiłkach się niestety nie znam. Nigdy nie pobierałam żadnych.
Jak mi się uda zajść w ciążę to tez planuje zostać z dziećmi do 3 roku życia w domu, jeśli finanse mi na to pozwola.
Pracuje na 2 etaty od 18 roku życia, mój mąż pracuje w tygodniu 70 godzin. Sorry, ale jeśli ktoś uważa, że będę siedziec na dupie i na zasiłkach i okradać państwo, to niech najpierw państwo odda mi moje 60 % z miesięcznej wypłaty, które mi ukradło. Niby na moją emeryturę, ale pewnie i tak g... z tego dostanę.
W mojej decyzji kieruję się tylko i wyłącznie dobrem moich dzieci i przekonaniem, że dzieci do 3 roku życia powinny być przy mamie i jeśli tylko będę miała taka możliwość to bez mrugnięcia okiem z niej skorzystam.
I gadanie że siedzenie w domu z dziećmi to siedzenie na dupie i nic nie robienie jest nie na miejscu, bo dzieci trzeba wychować, a dom ogarnąć.
Uważam, że mamy które dzieci mają i jeszcze pracują są bohaterkami, ale nie umniejszajcie mamom, które inaczej zadecydowały.