reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Sluchajcie u mnie furore robi ostatnio kolorowa ksiazeczka do kąpieli z obrazkami owocow. Kuba moze gapic sie na nia z godzine, wystarczy co jakis czas przelozyc kartki :-)

Ja tez czesto obcinam pazurki u rak ale nie na spiaco, tylko normalnie na przewijaczku. Wyczekuje moment jak Kuba sie czyms zainteresuje i nieruchomieje i wtedy ciach.

reklama
A moje cycuchy niestety nie podołały i muszę dokarmiać. Średnio na dobę mała dojada ok. 200 ml. mleczka, czyli nie tak dużo, ale...Maja ostatnio, podczas karmienia butelką odepchnęła moje ręce i sama przytrzymala sobie butle :) Uroczo:-) Chwyta pieknie wszystko co jej się podoba (choć z filmu z TVP 2 w sobotnie przedpołudnia "Mały człowiek" wynika, że chyba jeszcze nie ma ulubionych...choć może dobrze nie pamiętam).
A czy Wasze pociechy robią "motorfek" ustami? Moja prycha kpiąco:-Di wydala przy tym bańki ze śliny.
A, nauczyłam ją kiedyś, że powinna przeć (znaczy nadymać się z zamkniętymi ustami wydając stęki) kiedy chce kupę. I Pieknie się jej to udaje, z tym, że teraz robi tak nawet kiedy sika, przy czym po sikaniu tak śmiesznie się otrząsa (jakby wzięła szybki zimny prysznic). A, stęka i nadyma się przy siku tylko z gołą pupą, jak ma pampersa to bez efektów:)

Pola to musi śmiesznie wyglądać. ale nieźle że Twój Szkrab jest taki pojętny...

Oliwka też czasem wydala bańki ze śliny :-) Słodko wtedy wygląda ;-)
W ogóle widać,że z tego mojego Maleństwa to coraz większa panna,potrafi się sama sobą zająć,a jak się jej znudzi bicie zabawek wiszących nad nią to krzyyyyczyyyy...Aż uszy puchną ;-) .Ale wystarczy do niej podejść i uśmiecha się od ucha do ucha :-) .
A ja idę sprzątnąć kuchnię :-( a nie chce mi się wcale...:no:

piszecie że wasze dzieiaczki jak jedzą z butelki to zjadają ok 200 a jak Paula zje z butli (raz na jakiś czas musze jej podać jak gdzieś wychodze) to maksymalnie 80:confused: i wygląda na pojedzoną:eek: czy to normalne??
tak bańki też już przerabiamy i czasem wyjdą takie ogromniaste:-D ale prrrrrr nie robi:eek: robi się coraz bardziej samodzielna chociaż jak dłużej mnie nie widzi (np jak ide myć naczynia a ona siedzi w foteliku) to wpada w panike:confused: bardzo lubi oglądać gazety a najbardziej to gazetke z Reala:-D

Kaira, skoro Mała wygląda na najedzoną, to nie ma czym się przejmować, widocznie tyle właśnie jej wystarcza, żeby się najeść :tak: :-) .

ale czasem zje tylko 30 i nie je nawet 2,5 godziny...naprawde dla mnie to bardzo dziwne...ale kto zrozumie nasze kruszynki;-)

Kaira Sara jak dostaje butle to max zje 120-140ml Nanu2- no kaszke wcina ok 180ml-bo b jej smakuje- no ale po tejkaszce to 5 godz jesc nie chciała:no: ...no i cyca je- wiec ja sadze ze taki maluch je tyle ile mu potrzeba-sam sobie reguluje to- mimo ze na opakowaniu mleczka pisze ze w jej wieku powinno sie jesc ponad 200ml(nie pamietam dokładnie ile tam podaja)- a Sara je mniej i tyje jak na drozdzach- wiec nie sadze ze jest głodna...nawet po 80 ml potrafi w dalszym ciagu ulac:tak:

reklama
Do góry