• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

Cynamonaka kaszka ryzowo-kukurydziana Nestle- pisze na niej BIFIDUS(HEZ ułatwiajaca trawienie)bez dodatku cuku, bezglutenowa po 4 mcu- gotowa po dodaniu mleka

reklama
BetiPK-Gratulacje to wielki postęp Brawo!!!

u nas narazie podciaga sie mala bez klopotu jak ja trzymam za raczki do przysiadu, ale tez nie trzymam ja zbyt dlugo coby sie nie meczyla, pamietam jak pierwszy raz sie zasmiala sprawilo mi to straszna rados albo jak zaczela piszczec i chwytac zabawki nigdy wczesniej nie sadzilam ze dzieci kazda z tych rzeczy ucza sie hahahh i widac postepy :-)

Sprytne te dzieciaczki, co krok to nas czymś zaskakują.
A moja Ola zaczęła chwytać zabawki do rączek,wczoraj nawet udało jej się przełożyć jedną grzechotkę z ręki do ręki :-), a jak jej wypadają to wielki krzyk i złość. :-D

a Lilek zaczyna piszczeć...najpierw jak się złości ale jak zobaczy że podbiegam i się śmieję to i ona zaczyna się cieszyć i piszczeć na przymus..., poza tym bardzo lubi w pozycji siedzącej...nie męczę jej za bardzo ale czasami muszę jej pozwolić. jak ją trzymam na rękach w pozycji półleżącej to ona zaczyna podnosić głowę i tułów do siadania...a jakie darcie jest przy okazji. przekręcania nadal nie ma.
wczoraj przyszła mata edukacyjna i moje dziecko wyłączyło się totalnie na godzinę...po prostu nie było jej w domu. nawet gadać przestała...a ja mogłam wreszcie spokojnie się przyszykować na miasto...

haha anii jak Marte cs interesuje to robi usteczka w dziubek tak smiesznie wyglada i dokladnie tez sie wylacza na 40min :-)

Marta prześwietne minki stroi:-D ten dziubek jest kochany:tak:
dzisiaj Paula zaczęła otwierać rączki jak leży na brzuszku i odkryła że może sobie wtedy łapke do buzi włożyć ale była radocha:-D jeżeli chodzi o mate edukacyjną to aż boje się kłaść Paule na nią bo jak złapie za zabawke to tak wtedy nią trzęsie że mam wrażenie że wszystkie maskotki zaraz spadną. już nie raz dostała po główce:-D

a poza tym strasznie się wierci i nie można z nią dojść do ładu...jak siedzi w foteliku to tak mocno się odpycha nogami,dupa do góry i przesówa się w dół. zaniedługo to spadnie z tego fotelika:szok: będe ją musiala pasami przypinać:confused:

To ja sie znowu musze pochwalić:-) Paula wykonała dzisiaj swój pierwszy pełny obrót z plecków na brzuszek:-):tak:jupi:-D oja teraz to trzeba będzie uważać o ona już po całym łóżku chodzi za niedługo jej moje łóżko nie wystarczy:szok:

reklama
Kaira to brawo dla Pauli...Lilek też jakby łazikował po łóżku. położyłam ją dziś o 5 obok siebie a jak obudziłam się o 7 to leżała w poprzek łóżka...to cud że jej nie zgniotłam:-D...a tak w ogóle to Lila potrafi się przekręcić z boku na brzuszek jak jest na lekkim podwyższeniu, takim spadzie. wtedy też nieźle dźwiga główkę jakby chciała już usiąść ale na płaskim to nie za bardzo. wasze dzieci też tak mają???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry