reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

gratulujemy postepów wszystkim malcom:tak:
Anii niby tak wydaje sie ze z brzucha na plecy jest łatwiej i ksiazkowo pisze ze najpierw sa własnie te obroty-a u nas jest na odwrót- Sara przekreca sie z pleców na brzuch chetniej i czesciej niz w odwrotna str

reklama
U nas też Mateuszek przekręca się chętniej z plecków na brzuszek i robi to dosłownie w sekundę:-D Ostatnio odkrył też że ma kolanka i stópki i ciągle za nie łapie:-D

A moja grudnióweczka goni Wasze listopadowe i październikowe bobasy. W ciągu ostatniego tygodnia zaliczyła (nauczyła się) wszelkich możliwych obrotów. Ćwiczy tak. ok 2-3 dni i hops-robi. Wczoraj po raz pierwszy przekręciła się z pleców na brzuszek i tak jej zostało...W nocy znalazłam ją na brzuchu a głowa była w miejscu nóżek...No i nie ma spania...
A teraz (bo uważa, że jak jej sie udało to umie), jak chwyta mnie za ręce (tak jak kiedyś się podciągała i siadała) to teraz owszem, podciąga się i próbuje prostować nogi...kurna, czyżby stać jej się zachciało?? Jak tak dalej pójdzie to niedługo maturę będzie chciała robić, hihihihihihi. Oby i do nauki miała taki zapał, jak do ćwiczeń fizycznych...

u mnie identycznie z wielką chęcią Paula obraca się z plecków na brzusio ale z powrotem już na plecki to rzadkość tylko jak jej się chce:eek:
kolanka i stópki już dawno odkryte ale w buziuni jeszcze nie wylądowały:-)

ale dzisiaj prawie na zawał nym umarła. robiłam placek w kuchni a Paula tak się złapał za fotelik że usiadła w nim:szok: przechyliła się do przodu złapała się za stópki i śmiech:-D po paru sekundach już było źle to z wielkim hukiem wróciła do pozycji pół leżącej no i wiadomo syyyyyyrenaaaa:tak:

Kaira widzę że Twoja Paula prześciga wszystkie dzieciaczki...tylko pogratulować córuni.moja Lila to raczej leniuszek...:no::-p

tak...Paula wpedza nas w kompleksy:-D Kuba z obrotami to len jest i tyle! zlosci sie jak mu nie dma zabawki tylko karze siegac i obracac sie...po kim on to ma? ;-)
Nasz Kuba probuje w wannie na foczce podnosic glowe i nogi rownoczesnie..nie mowie juz ze kapiel wchodzi w gre tylko w lazience...mam nadzieje ze nie zalejemy kiedys sasiadow ? ;-)

kurcze my z obrotami to calkiem do tylu Marta przewrocila sie tylko raz najwyzej przekreca sie na boczki i kiedy jej pomoge tez sie przekreca ale sama nie:no: , az sie martwie czy wszystko ok

maju tez sie martwilam.kazda foremka tu pisala o postepach a lilki byly braki. zaczela sie przekrecac dwa dni temu i tylko na jedna strone.i tez sie zastanawiam czy wszystko jest ok...

reklama
maju tez sie martwilam.kazda foremka tu pisala o postepach a u lilki byly braki. zaczela sie przekrecac dwa dni temu i tylko na jedna strone.i tez sie zastanawiam czy wszystko jest ok...

Do góry