reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

A moja Madzia chyba zaczęła raczkowac! Piszę chyba bo robi to tylko w pokoju dziecinnym i jak usiłuję podejrzec to ona upada i wrzeszczy MAMA (bo mnie zobaczy). :-D No i mamy nowe słowo ostatnio ulubione i często używane: OPA jak tylko mnie widzi to ręce w górę wyciąga i "opa". Zauważyła że to magiczne słowo i fajnie działa!:-) Ekscytuje się psami i na każdego piszczy i woła AUAU. Nauczyła się wreszcie "kosi kosi" i przybija piątkę. Jak tylko widzi że ktoś coś je to zaraz mówi "mniam mniam" i strasznie mlaska nie ma wyjścia i trzeba dac spróbowac.:tak: Dzisiaj w sklepie Adrian dostał lizaka od sprzedawczyni jak mała to zobaczyła to narobiła takiego larma że pani szybko dawała drugiego lizaka:happy2: Potem jechała w wózku mocno zaciskała piąstki i pokazywała nam że się lepią. Robiła przy tym taką śmieszną minkę...

reklama
Gratulacje dla Haneczki i Madziuni:-)
Lolek BIEGA:tak:I pieknie sam chodzi:-)Potafi przejsc caly pokoj, lapki w gorze i idzie:-):-):-)Chodzi juz nawet jak mnie nie ma w poblizu, dzis go przyuwazylam, po prostu odwraca sie, puszcza i tempo za psem albo do zabawki:-D:-DCoraz lepiej mu to wychodzi z minute na minute.No mam w domu DWUMOZNEGO HOMO SAPIENS;-):-)

no Bodzinka to prawdziwy powód do dumy...masz zdolnego synka. brawa dla Madzi i Haneczki za nowe umiejętności...

wow super postepy dzieciaczkow :-) GRATULUJEMY

Marta nauczyla sie tez obic kosi kosi od 23 sierpnia dzieki piosence z "przyjaciol":-D

same zdolniachy gratuluje postepow wszystkim dzieciatkom:-):-)
nineczka to normalne dziecko z czasem nauczy sie jak ukladac stope:happy2:seba lubi stac np na palcach:-)

a Lilka wczoraj w Kościele jak ją wzięłam na kolana to tak się zaczęła odpychać nogami na stojaka...jak zawsze to tylko je uginała do siadu...może lada dzień wreszcie stanie...?no i czyżby to efekt pobytu Oliwci???

Madzia coraz częściej sama wstaje!:-D Najczęściej wybiera moment kiedy mnie przy niej nie ma i ląduje na pupie. Oczy dookoła głowy teraz tzreba miec. Nauczyła się wczoraj sama siadac:-) A robi to tak: leży na pleckach, odwraca się na brzuszek, potem staje na czworakach i przy ogólnym stękaniu (och jaka to męcząca czynnośc!)siada. Zadowolona i uśmiechnięta. Coraz częściej słyszę "Mamo ona znowu coś zjada":sorry2: Zbiera paprochy z dywanu odkleja synowi naklejki z drzwi i wszystko do buzi. Mniam mniam.:laugh2:

Aniu, może po prostu musisz częściej z Lilcią do Kościoła chodzić ;-)??
Gratulacje dla Madzi.
Oliwka ostatnio coraz częściej puszcza się (to brzmi conajmniej głupio:baffled:).I coraz dłużej stoi bez trzymania się czegokolwiek.Jak trzyma się ją pod paszkami albo za rączki, to drepta sobie, ale jej kroki są takie jakieś dziwne, zamaszyste...:-D.
A teraz myje sobie ząbki swoją super nową szczoteczką.;-)

reklama
dzisiaj odprowadzilam paule do szkoly :-)byla troszke wystraszona i co chwilke pytala czy po poudniu po nia przyjdziemy seba tez byl z nami i troszke w szoku skad tu tyle dzieci;-)wczoraj paulinka nie mogla zasnac tak sie cieszyla na szkole ciekawa jestem jak jej pojdzie i czy da sobie rade...:confused:

Do góry