• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

reklama
paula w listopadzie konczy 6 lat ale oni rocznikowo biora do zerowki:-)a widzialam jakie obowiazuja mundurki po prostu dzinsowe kamizelki :happy:na szczescie pauli to nie obowiazuje dopiero w 1 klasie:tak:teraz w zerowce ucza pisac dodawac czyli tego czego ja uczylam sie w pierwszej a angielski dodatkowo chcemy ja zapisac:tak:i paula chodzi tam gdzie jej mama nawet do tej samej klasy a nauczycielka uczyla mojego brata(tez ewa:-D)

No, tak też właśnie myślałam.Ja też chodziłam w tym wieku do zerówki do szkoły, z tym że czytać i pisać już umiałam i strasznie się nudziłam ;-).Ale z tego co wiem to później zlikwidowali te szkolne zerówki, więc albo nie wszędzie albo znowu je otworzyli.
Paula na pewno da sobie radę.I wydaje mi się że dobry pomysł z angielskim.Takie dzieci strasznie szybko uczą się języków obcych.
Moja bratanica na przykład od urodzenia mieszka w anglii i za rok pewnie będzie lepiej mówiła po angielsku ode mnie :tak:.Zresztą, już teraz zna takie słówka o których ja nigdy nie słyszałam.

Ewa powodzenia dla Paulinki. to bardzo ważny okres w jej życiu...
Inna i Megusek gratulacje dla "puszczalskich":-D dzieciaczków...
a moja zwariowana siostra zaczęła mówić do Lilki po angielsku...tzn tylko parę słówek ale może Lilek załapie...no i może ja powinnam do Lili zaxcząć angielszczyzną mówić...tylko że mój angielski jest:laugh2::laugh2::laugh2:...szkoda że nie ma tu Kairy może udzieliła by mi parę wskazówek...

To prawda ze im szybciej dziecko ma kontakt z jezykiem obcym tym lepiej.Łatwiej i szybciej sie go uczy.Moje szwagierka prowadzi szkole jezykow i do swoje dzieci szybko zaczela uczyc angielskiego:tak:
A co do postepow mojej malej.Chyba jeszcze dlugo poczekam na raczkowanie.Teraz gdy nauczyla sie sama siadac w nosie ma lezenie na brzuchu.Co ja poloze na brzuszek za chwile siedzi, wiec nie ma sensu:laugh2: Jakos na siedzaco sie przemieszcza:laugh2:

Gratulacje dla Paulinki, mam nadzieje, ze spodoba jej sie szkola:tak:
Dla "puszczajacych sie" i wstajacych gratulacje i zachety do dalszych prob.
Biegac bable, biegac, dac matkom popalic jak mnie moj daje:-)

no i pierwsze koty za ploty;-)paula pierwszy dzien szkoly ma za soba bardzo jej sie podobalo jak ja odebralismy buzka jej sie nie zamykala wszystko nam opowiedziala :-Djuz ma trzy kolezanki;-)jak po nia przyszlam to nawet mnie nie zaowazyla tak byla zajeta chyba ze 4 razy ja wolalam:-)jestem bardzo szczesliwa ze tak jej sie podoba:tak:i dzisiaj z checia wyruszyla do szkoly:-)
a sebus zaczyna juz na stojaco przemieszczac sie wzdluz mebli jak sie zapomni to nawet sie pusci ale jak sie zorientuje co sie dzieje bec na pupe:-D

reklama
Gratulacje dla wszystkich małych spryciarzy !!!

Ewa
gratulacje dla Paulinki i Sebastianka,
ja dziś byłam w przedszkolu, bo Wikuś od września miał iść do przedszkola, ale nie wiem do kiedy to się odwlecze bo czasem jeszcze zdarzają mu sie "wpadki" w gacie :baffled:. No ale pomiędzy nim ( ur. w grudniu) a innymi dziećmi np tymi ze stycznia jest prawie rok różnicy, a dla tak małych dzieci to dużo i inaczej sobie radzą z tą samodzielnością. Moja mama mówi że będzie sie zajmować dwójką, ale nie chcę jej tak obciążać, bo wiem że ciężko przy nich podołać obowiązkom domowym. Więc kiedy Wikuś będzie gotowy pójdzie do przedszkola, aż się boję pomyśleć co to będzie :szok:, fajnie że ten strach już za Tobą Ewa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry