reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ksiega imion

deizzi a jakie sie podoba Antkowi?

szczebiotka Bianca sliczne! mnie sie zawsze podobalo, Blanka rowniez

Michelle ślicznie, na polski przełożyć to chyba Michalinka co?

Deizzi właśnie jakie Synek ma propozycje? Adam fajne bo uniwersalne

U nas stanęło póki co na Bianca Nina, nadal w szoku jestem:-D

Synek jest po stronie swojego ukochanego Tatusia i też chcę ZENIA.

reklama
No to u mnie Aurelia odpadła. Zła trochę jestem, ale cóż - sama dziecka nie robiłam, sprawca czynu też musi mieć głos :-D Chociaż wcześniej wstępnie się zgodził, teraz kręci nosem i siedzi mu w głowie Dagmara. Mi siedziała ale już wyszła. Jest jeszcze Milena. No i nie wiem co wybrać. Dagmarę jedną znam i nie wiem na ile mi się kojarzyć będzie... Więc.. Dagmara czy Milena?? Na drugie będzie Aurelia :D

Milenka prześlicznie! są różne gusta i o tym się nie dyskutuje, ale ja bym wybrała właśnie to :)

A my z mężem dopiero niedawno (w 30tygc) zadecydowaliśmy,ze będzie Alicja(zdrobnienia Alunia,Alusia)

Nie którzy po urodzeniu jeszcze nie wiedzą :) Ala tez ślicznie :)

Co kobieta to inna opinia:-D Mi też się podoba imię Milena, zastanawiałam się nad nim ale mój mąż nie chciał, nie wiem czemu.
Anka mało czasu Wam zostało na decyzję, chociaż niektórzy nadają imiona dopiero w szpitalu, jak zobaczą jak dziecko wygląda i czy będzie pasować. Ja tam wolę już wcześniej zwracać się po imieniu do brzucha:-D U nas stanęło na Wiktorii i nie zmienię zdania, chociaż teściom się nie podoba ( Daniel też się teściowi nie podobało). W końcu to moje i męża dziecko;-)

Pewnie i tak trzymaj! Mnie nie obchodzi czy się rodzicom podoba czy nie, nawet takiego pytania nie zadam bo po co? itak zrobimy tak jak będziemy chcieli :)

Wszystkie wybieracie imię dla dziewczynki,widzę że płeć żenska przewyższa. U mnie dla odmiany bedzie synek!

Milenka prześlicznie! są różne gusta i o tym się nie dyskutuje, ale ja bym wybrała właśnie to :)

Nie którzy po urodzeniu jeszcze nie wiedzą :) Ala tez ślicznie :)

Pewnie i tak trzymaj! Mnie nie obchodzi czy się rodzicom podoba czy nie, nawet takiego pytania nie zadam bo po co? itak zrobimy tak jak będziemy chcieli :)

Wszystkie wybieracie imię dla dziewczynki,widzę że płeć żenska przewyższa. U mnie dla odmiany bedzie synek!

U nas też facecik :) Adaśko :)

Alfa, Milenka śliczne imię:-) Dagmara jakoś za "twarde" jak dla mnie;-)

Deizzi stanowczo bym za Adaśkiem obstawiała, może weż Antka na sposób powiedz mu jak fajnie będzie jeśli braciszek będzie miał takie same inicjały? no i powtarzaj przy nim jak najczęściej jak się da, że Adaś to czy tamto, może samo osłuchanie pomoże:-)

Anka, Mąż do Achillesa nie zdołał Cię przekonać?:-D Macie jeszcze czas a poza tym ja znam przypadki gdzie np imię było wybrane długo przed porodem a potem Rodzice zmieniali zdanie bo im do dziecka w ogóle nie pasowało, znajoma opowiadała mi, że do dziś ma albumy córki z pierwszych 3miesięcy zatytułowane różnymi imionami, chyba ze 3 albo 4testowali zanim wpadli na to "właściwe":tak:

Basiatoja z tego co ostatnio widziałam to na forum chłopcy w przewadze, może po prostu dla nich łatwiej znaleźć fajne imie albo mamy chłopaków bardziej zdecydowane;-):-)

Monisia, Alicja bardzo ładne imię, to drugie oprócz Niny, które i mnie i Ł się podobało:-)

Roksa, masz rację, że zdania ze względu na teściów nie zmienisz, Wiktoria śliczne, uniwersalne i ponadczasowe imie.
U nas teść jak usłyszał, że Syn Szczepan to stwierdził, że żartujemy chyba i absolutnie tak nie powinniśmy dawać a teraz sam nie posługuje się pierszwym Jego imieniem (Jeremi)tylko Szczepcio mówi, o imieniu Bianka napisał, że w sam raz dla "małej bimbo" cokowiek by to miało oznaczać:-D

ja się nawet z m. pożarłam, bo wymyślał, że a to mamie się nie podoba, a to babcia mówi Kamila... Opierdzieliłam, że to my będziemy mieć dziecko i nie życzę sobie żeby ktoś próbował wpłynąć na naszą decyzję.

Imię Adam jest wg mnie przepiękne.

I szczerze - gdybym teraz miała wybrać imię dla chłopca to bym się załamała :eek: Ja chyba taka niezdecydowana :-D

U nas było tak że jedno imię bardzo nam się podobało i jest to imię Aleksander. Ale jak bym miała wymyślić inne to byłby to mega problem! Nawet jakis czas myślałam, że może jednak inne znajdziemy,ładniejsze...nic nie wymyśliliśmy! :) Dla dziewczynki mam ful pomysłów i więcej mi się podoba imion.

Basiatoja mam tak samo. Wiecej imion mam dla dziewczynek i pewnie szybciej by nam to poszlo
Alfa dobrze zrobilas , imie dla dziecka to decyzja rodzicow a nie calej rodziny, popieram!
Szczebiotka no jakos Achilles mnie nie powalil:-D:-D

Aleksander też ładnie, tak poważnie. Chłopak z przyszłością normalnie :D

A pewnie, tak samo mama mówiła, że jak wujek usłyszał pierwszy typ to parsknął z tekstem "o matko prze*srane". No wkurzyłam się nieco, bo nie poradzę nic na to, że stary dziad nie szanuje. Dla mnie to imię jest przepiękne! Poza tym nawet jakbym dała na imię Danusia to nikomu nic do tego. Zawsze się znajdą jakieś mendy. Jednym się podoba imię, innym nie, ale nie można narzucać nikomu.

reklama
A u nas przelom:cool2:
Wzielam pod magiel meza przy kawce i napisalam na kartce imiona ktore ewentualnie moglibysmy wziasc pod uwage.
Ku mojemu zdziwieniu moj mz wybral imie:szok:
Jak sie nic nie zmieni bedziemy mieli Ethana ( Itan, Itus, Itanek)
Alfa ja juz widze jak u nas sie beda dziwili ale mam to daleko w D..ie
Znajda sie zawsze osoby ktore skrytykuja wybor ale mnie to nie interesuje. Jak beda mieli swoje dziecko to wtedy moga sobie nadawac imie a od mojego rece precz:happy2:

Do góry