reklama

Kto po in vitro?

No właśnie doczytałam w Twoim poście, że punkcja w pon., a transfer we środe czyli 2 dniowe zarodki-jeśli chodzi o odczucia, to jedynie od czasu do czasu zakuło mnie w podbrzuszu i pobolewało jak przed okresem-aha i w 7dobie po transferze miałam bardzo małe plamienie brunatne i już pomyślałam, że klapa, ale jak pozniej się okazało to była to implantacja zarodka(nie wszystkie maja to plamienie)

reklama
Kasiaczek- praca to zależy jaka, bo jak ciężka czy stresująca to załatw sobie wolne.
HMMM jak ty się będziesz czuć hmmmm raczej normalnie, bo ja miałam punkcje więc po niej byłam 1 dzień padnięta i po narkozie i torche obolała, bo jednak kłuli jajniki.....sam transfer jest bezbolesny i przebiega tak jak badanie ginekologiczne. Nic się nie przejmuj, ty się załąpiesz na najprzyjemniejszą część inv

no dopiero niedawno wrocilam u mnie zmienil sie o jeden dzien termin porodu z 7 na 6 wrezsnia maluszek bardzo dobrze sie roziwja jest ruchliwy ma 8 cm i wiem na 85% ze bedzie chlopak.:-)

Kasia pytaj zawsze, ale też nie zawsze bierz sobie każde wypowiedzi do siebie, bo każda z nas jest inna i inaczej reaguje!!!!!POWODZENIA!!!!!Napisz potem przeżycia!!!!

Kasiaczek pytaj jak najbardziej:tak:
Sylha mnie przeraziło właśnie to jedzenie hehe, bo jak się dowiedziałam , że jestem w ciąży , to zaczęły się wędrówki o różnych porach do lodówki hihi-lekarz mnie pocieszał, że to przejdzie i tak było-myślę, że u mnie trwało to ok.3tyg.- zmniejszałam dawki luteiny i apetyt też mi się zmniejszał.

reklama
Kasiaczek25 - trzymaj się Kochana będzie dobrze, ja uchodzę za panikarę a punkcja przebiegła bezboleśnie, po prostu nic. Po samej punkcji pielęgniarka powiedziała, że przez 4 dni mam bardzo na siebie uważać, nie robić gwałtownych ruchów, nie wchodzić po schodach, bo podobno te 4 dni są bardzo ważne, bo zachodzi proces przyjmowania ich przez macicę, i nie może dochodzić do skurczy, żeby macica przez swoje skurcze zarodków nie odrzuciła. A gdyby pojawiły się te owe skurcze od razu brać no-spę na rozluźnienie, mi nawet poleciła lampkę wina, bo macica ma być rozluźniona - więc powodzenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry