reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie. U mnie był taki zarodek zniszczony. Zresztą jeśli dobrze pamiętam do wyboru w dokumentacji było zniszczenie lub oddanie do badań.

[emoji127] 28.10.2017
Ja liczę na to ze bede mogła wszcEpic te zarodki dla swojego sumienia. Prawdopodobnie w 99% nie dojdzie do implementacji a jeśli tak to mam szanse na zdrowe dziecko jak przy normalnej ciąży.

Zylwia czuje ze to jest dobry oznak...ja też niby miała troszkę wody z luteina ... kochana będzie dobrze. .
Mam wielką nadzieję bo zaczynam się stresować . . Wszystko mnie boli i to mnie jeszcze bardziej drażni :( czuje dosłownie jakbym się posikiwala :p pamiętam jak dziewczyny mówiły też o gęstym sluzie ale to widocznie naprawdę różnie jest.... Też miałaś okresowe bóle ? Ja to w sumie miałam już przed punkcja i transferem bo transfer miałam już w 25dc A ja zawsze mam małpe co do nia co 28dni :p

Relanium jest silnym lekiem psychotropowym i można z nim przesadzić... a HDCz ( acard w dawce 75) nie powinna zaszkodzić, chyba ,ze któraś ma chorobę Willebranda. Oczywiście jest to moje zdanie wyciągnięte na podstawie tego czego sie doczytałam [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Na moj "chlopski" rozum to leki jak acard znowu moga powodowac krwiaki bo ci rozrzedzaja krew a kropki jak sie wgryzaja to moga uszkodzic naczynka krwionosne i jak masz obnizona krzepliwosc przez rozrzedzenie, to ta saczaca sie krew moze zmienic sie w skrzep... ale to takie moje wywody:) moja bratowa ma slabe naczynka, dotknie ją ktos mocniej i juz sie jej siniak robi a w obu ciazach na poczatku musiala lezec bo miala krwiaki w macicy.
A z relanium tez raczej nie przesadzisz - w kilka dni sie nie uzaleznisz a na wiecej podejrzewam ze lekarz ci nie wypisze recepty:) ale niech kazdy probuje co mu serce podpowiada i tego w czego dobroczynna moc wierzy:)

Maz mnie wlasnie zabral na kolacje bo dzis 3 rocznica slubu i jak wysiadlam i szlam to mnie tak Cipa zabolala że musiałam kucnac... Tak wiecie tak nie wiem no myślałam że się poplacze :( zejdę do tego 20stego!!!!!!!

Co do bezzapachowych kosmetyków nawet o tym nie wiedziałam i nic takiego nie stosowalam. Co do relanium moja lekarka twierdzi że w ciąży coś się wytwarza w organizmie co nie pozwala od niczego się uzależnić nie wiem czy to prawda[emoji6] ale ja stronię od leków typu nospa i relanium dużo okropnych rzeczy słyszałam o skutkach ich stosowania. Oczywiście jak mus to mus sama jakiś czas stosowalam ale bez potrzeby nie widzę sensu dziecka narażać. Ale wiem wiem każdy ma inne zdanie...

---23tc---

Ok dziękuję.To na te nospe chyba się zdecyduje.Po relanium już nie będę biegać po receptę. Mój doktorek jest anty nastawiony do tych leków.Mówi,że są niewskazane w I trymestrze ciąży,a relanium kumuluje się w organiźmie i uzależnia.
Mnie tam nie uzaleznil. W pare dni raczej sie nie da, zreszta z mysla o zdrowym dziecku nikt sie nie bedzie uzaleznial:) co lekarz to opinia. Jak mojemu lekarzowi powiedzialam ze raczej mam kurczliwa macice to mi kazal nawet zmienic dawke z 1mg na 2mg. A za to jak pytalam o atosiban to stwierdzil ze w to niewierzy. No i badz tu madra:) trzeba im zaufac i uwierzyc ze to co nam przepisuja ma ta moc :)

Tak bylo tez cos zeby nie.myc zębów :-)) to bym wg mnie hit,a nogi ogolilam wieczorem mialam nie.kusic losu i w dniu crio nie goloc ale niestety nie pomoglo :p
No to ja z kosiarka wjechalam rano przed transferem i do zera haha:) moj sie smial ze jak nie bedzie gąszczu to i widniej tam w srodku i jak maluchy nie beda sie baly ciemnosci to chetniej zostana haha :) co do zapachow to ja tylko mialam napisane zeby nie uzywac perfum ale do dzis myje sie w bialym jeleniu ale wide toaletowa czasem uzywam

reklama
Co do bezzapachowych kosmetyków nawet o tym nie wiedziałam i nic takiego nie stosowalam. Co do relanium moja lekarka twierdzi że w ciąży coś się wytwarza w organizmie co nie pozwala od niczego się uzależnić nie wiem czy to prawda[emoji6] ale ja stronię od leków typu nospa i relanium dużo okropnych rzeczy słyszałam o skutkach ich stosowania. Oczywiście jak mus to mus sama jakiś czas stosowalam ale bez potrzeby nie widzę sensu dziecka narażać. Ale wiem wiem każdy ma inne zdanie...

---23tc---
Bedac w ciazy pytalam sie dunskiego lekarza czy maja jakis zamiennik nospy i tutaj tego sie nie stosuje. sprawdzil sklad i powiedzial mi, ze nie rekomenduje tego leku i mam go nie brac. Magnez ewentualnie ale to tez najpierw badanie kazal zrobic. W rezultacie nie bralam niczego. Mam nospe kupiona w PL ale chyba nie bede jej brac tez przy tym crio. Jakos boje sie lekow.

Do góry