reklama

Kto po in vitro?

Ciekawe bo mi wszystkie zapladniali, to bylo w 2015 roku i nikt nie mowil o zadnym limicie a wiec co bylo to zamrozili a ze mialam hiperke to troche tego bylo! Na koncu zaplodnili 9, teraz mam 6 jeszcze do wykorzystania i mysle ze po 2 sie wybiore w listopadzie !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W 2015 wlasnie nie bylo ograniczen w liczbie zaplodnionych komorek jesli dobrze kojarze

reklama
W temacie nasienia to mój mąż brał profertil i poprawy nie było, chyba tylko liczba się zwiększyła nieznacznie. Przed IVF nie palił pół roku(I dalej nie pali) i jak ruchu A było 0% to do 5% się zwiększyło. W tym czasie brał salfazin, kwas foliowy, witaminę D oraz E. Teraz postanowiliśmy sprawdzić FertilMan i lyknal już 1 opakowanie. Na wyniki jeszcze za wcześnie, ale jego sperma nigdy tak intensywnie nie pachniała.
Fertilman ma ten sam skład co profertil tylko trzeba go więcej łykać dawaj mężowi dużo natki pietruszki u mojego osobiście nasienie poprawiło się po profertilu Ale to u mnie jest problem a niei w nasieniu

Kurde to chyba tez zrobie sobie to bafanie a bedac w laboratorium pytałam o nie bo na innym forum.dziewczynom wlasnie zalecal i babks mi mówiła ze dziewczyny wola kal do tego badania. Ale nie dam im mojej kupy:-D niech mi krwi upuszcza
Ja tez chyba zrobie bo nie raz mocno bolal mie zoladek wiosna i jesienia wtedy kiedy ta bakteria sie uaktywnia a pozatym moj tata mial wiec moglam sie zarazic. Ale ze to przeszkadza w zagniezdzenih to nie wiedzialam

Gosiu obczajam temat tych immunoglobulin i nijak mi nie wychodzi, że one mogły zaszkodzić...
Po pierwsze na forum o poronieniach nawykowych dziewczyny pisały, że je się stosuje jak inne leki immuno i szczepienia limfocytami zawodzą... A stosowane są rzadko ze względu właśnie na cenę...
Po drugie je się podaje też przy gwałtownym przebiegu zespołu antyfosfolipidowego, obok cyklofosfamidu (nie wiem co to:p) i heparyny...
Kurde próbuję dociec co się stało, że tak nagle to wszystko się podziało i nie wiem gdzie szukać przyczyny... Lekarz kazał odstawić wszystkie leki, czekać jeszcze na @ i zgłosić się pod koniec cyklu - czyli czeka mnie miesiąc bezczynności, którą będzie mi ciężko znieść... Muszę podziałać coś na własną rękę ;] Na pewno sprawdzę tą homocysteinę, ten zespół antyfosfolipidowy i nie wiem co jeszcze... Co to jest ta mutacja pai1??
Tej mutacji jeszcze nie robilam ale wiem ze wchodzi w sklad trombofili. Mam nadzieje ze immunolog albo genetyk mi ja zleci albo hematolog w najblizszym czasie mam wizyty a jesli nie to zrobie sama.
Zrob mutacje mthfr tez bo ona tez odpowiada za poronienia

Ja tez chyba zrobie bo nie raz mocno bolal mie zoladek wiosna i jesienia wtedy kiedy ta bakteria sie uaktywnia a pozatym moj tata mial wiec moglam sie zarazic. Ale ze to przeszkadza w zagniezdzenih to nie wiedzialam
No wlasnie tez bylam.w szoku. Ale Gosiu rob razem z M. I jak pytalam to to 30 czy 40 zl kosztuje. Jak podczytuje inne forum o immunologii to widzę ze Pasnik chyba kazdemu to zleca. Tylko dziewczyny pisza ze z krwi a bava w laboratorium mowila ze lepiej z kalu ale jak.zrobie z krwi. A trzeba bylo robic jak robiłam weryfikacje bety a tak.to zas musze sie kluc

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry