reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

lilionka - święte słowa z tą przegraną bitwą, wojna trwa dalej, nie poddamy sie i wygramy
madzielanek - super postawa, stymulacja juz niedlugo :)

dziewczyny, juz nie mam gdzie sie kluc w ten moj biedny brzuch :( leki nie chcą sie wchlaniac.. a w srodku tylko 6 pecherzykow :confused: Lekraz mowila ze bedzie mniej ale jakos sie martwie ze to za malo .. miala ktoras z was krotki protokol? qcze tak sie martwie, nastawienie zaczyna mi sie calkiem zmieniac na negatyw :(((( juz mysle kiedy moge dokolejnej podejsc jak tym razem sie nie uda :no: Dobre wiesci TSH spadlo do 1.5 z 3.4 niecale dwa tygodnie temu wiec nie jest zle :) Zapisywalam sie na kolejne studia od pazdziernika zeby jakos zabic wolny czas po kolejnej ewentualnej porazki i wyobrazcie sobie ze zaden na ktory mialam isc sie nie otworzyl :( nie wiem co ze soba zrobie jak sie nie uda :wściekła/y:

reklama
Witam:tak:
Nawet mi szybko lecą te dni do bety, zestresowałam się trochę tym plamieniem, od wczoraj było brunatne a teraz wydaje mi się że już koniec. Oby to była skuteczna implantacja i zarodeczek znalazł dla siebie miejsce na kolejne miesiące:sorry2:

Dorex i Anula trzymam mocno kciuki za wysoką betę:tak:

aduś jeszcze troszkę musisz wytrzymać, a pęcherzyków w sam raz, przynajmniej nie musisz się martwić o hiperkę. A poza tym " nie liczy się ilość tylko jakość". . Ktoś tu ostatnio mówiłam o walce w nieskończoność i tak nas pouczał , a teraz sam zaczyna mieć negatywne podejście, hmmmm kto to był.... czy to nie aduś?? Proszę zmienić nastawienie, bo blisko mieszkam, przyjadę i w tyłek wleję!!!! Wszystko będzie dobrze i uśmiech poproszę :-)
aduś a tak poza tym to napisz proszę jakie witaminy z mężem brałaś bo pamiętam, że coś pisałaś?

Aduś ja miałam krotki protokół, bardzo duże dawki, maksymalne dzienne jakie można podać i też wyhodowałam 6 pęcherzyków, mam jeden funkcjonujący jajnik, lewy strzępkowy i AMH 0,4.
Z 6 pęcherzyków uzyskano 3 komórki które się zapłodniły ale tylko jeden się ładnie dzielił i w czwartej dobie czyli morulek trafił do mnie:tak:
Brzucho od zastrzyków to miałam tak napuchnięte że szok, na wadze od stymulacji przybrałam 3 kg, kilka małych siniaków też było.
Musisz być dobrej myśli że uda się i będziesz mieć zarodeczki-trzymam mocno za Ciebie kciuki;-)

Aduś się uda teraz i studia by ci były nie potrzebne bo zarz tzreba bybyło przerywać. Nic nie dzieje się bez przyczyny, a nie o ilość a jakoś tu chodzi. Gratuluje pieknego TSH, jak to moja endokrynolog by powiedziała 1-1,5 są wrecz idealne do zajścia. &&&&&

Giza będzie dobrze, my tu mocna za Ciebie wierzymy

zosiu mam jeszcze smutka, ale cóż życie toczy się dalej i nie wolno się poddawać :-), ja mam bardzo mocny charakter i mocno stąpam po ziemi i zawsze dążę do realizacji wyznaczonego sobie celu. A selen biorę już od 3 tygodni :-), kupiłam za Twoją poradą.

madzielanek - Szybko bedziesz miec stymulacje :) to za jakis miesiac i troszke skoro po nastepnej @, szybko i dobrze trzeba isc za ciosem, powinnas crio zaliczyc do pierwszego podesjcia, oddciac to gruba krecha i wierzyc ze drugie podejscie to bedzie to! :) pamietaj ze wiekszosc parametrow mialysmy takich samych, Uda nam sie za drugim razem :))) wierze... bierzcie witaminki ;) a jaki protokol tym razem tez dlugi?
my od poczatku lipca bierzemy prenatal probaby, witaminy w saszetkach, maja niby na jakosc nasienia i komorek wplywac, czytalam gdzies ze przy naturalnych probach pomagaly nie jednym, porownywalismy wyniki nasienia mojego M prze pierwszym podejsciem, wtedy bral inne androvit i cos tam jeszcze, teraz po ponad 2 miesiacach prenatalu wszystkie parametry oprocz tej nieprawidlowej glowki sie poprawily.. a u mnie.. okaze sie :)

Gizas to trzymam kciuki! musi byc dobrze :)

Kurcze albo jestem jakaś głupia albo mi wychodzi równo 5 tygodni. Przy crio transferze liczy się tak samo? Transfer mrozaków miałam 30 sierpnia.

aduś dzięki, a więc jutro śmigam do apteki. U mnie protokół chyba długi, w ogóle u mnie trzeba uważać bo przy małych dawkach moje jajniki szaleją jak głupie i wytwarzają dużo pęcherzyków. Przy ostatniej stymulacji zaczęłam krwawić jak przy @ i dostałam tabletki na zatrzymanie krwawienia. U mnie krótki protokół chyba by nie przeszedł, zresztą wydaje mi się, że w Invimedzie w Gdyni nie stosują krótkich protokołów

reklama
Witam:tak:
Nawet mi szybko lecą te dni do bety, zestresowałam się trochę tym plamieniem, od wczoraj było brunatne a teraz wydaje mi się że już koniec. Oby to była skuteczna implantacja i zarodeczek znalazł dla siebie miejsce na kolejne miesiące:sorry2:

gizas i tego się trzymajmy, kciuki zaciśnięte :-)

Do góry