reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja dużo mi sie wydaje. 3x2 dopochwowo luteina 100, 3x2 pod język luteina 50, 3x1 duphaston i 1x1 prolutex. Ostatnio jak robilam progesteron (10.03) to mialam 50. I wtedy lekarz powiedział,że jest ładny, ze od następnej wizyty (30.03) bedziemy schodzić bo już łożysko przejmuje funkcję.
Kurde. Oby Ci nie cofnęli tej paczki. Tak sama sobie zostałaś pozostawiona... bidulka;(
Powiem szczerze, ze nie raz mowilam,ze u nas taka bieda, ze mogliśmy jechać za granicę poki bylismy młodzi i mieć lepsze warunki i zarobki ale jak tak czytam o opiece okolociazowej w innych krajach to jestem w szoku ale i tez w takim,ze jakos to funkcjonuje...
Właśnie dostałam informację od swojej doktor z kliniki i zaleciła odstawić od jutra medrol i estrofem, duphaston zmniejszyć do 1x1 i luteinę do 2x1 na 2 tyg, potwm odstawić. Dziś jest 10+1.

Podczytuje was o wysokości progesteronu itd., kurde ja biorę 3x2 luteiny i estrofen 2x1. W 13 dc mialam 0,7. W 29dc miałam transfer, nie wiem jaki Progesteron wtedy był. Niedbała powiedziała, dawkowanie przepisane mam standardowe. Od jutra jeszcze jest włączony prolutex 7 zastrzyków. Kurde mam się martwić, tym dawkowaniem? W sensie że jest za małe. Czy nie, bo się teraz zestresowałam ☹️... Co myślicie?

No ze nie oznaczają wszyatkich tych parametrów. Tam jest napisane ze mozna zrezygnowac z badania przeplywow krwi...
No jak z przeplywow? Przeciez to mega wazne.
Ja tego nie ogarniam. U nas sytuacja jest tragiczna, mamy wiecej zmarlych niz w Chinach i nie ma mowy, zeby odwolali Ci choc jedna zwykla wizyte jak jestes w ciazy. O prenatalnych i polowkowych nie wspomne, bo to obowiazek.
Ja mam 29tc. Nastepna wizyta za 3tyg,a potem do porodu juz co 2tyg wszytsko zaplanowane i rozpisane.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry