reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mój lekarz boi się że w razie hiperki pęknie mi jajnik, bo nie pomieszczą się jajeczka razem z cystami . Ciekawe czy jak mu obiecam ,że nie pęknie to mi da krótki protokół?;-) A tak na poważnie czy przy długim nie ma hiperki?

W każdym może byś hiperka. Nie jestem lekarzem, ale mi się wydaje, przecież przy długim jest większe obciążenie dla organizmu i ponoć więcej jajec można uzyskać

Witajcie kobietki,

Dagnes - wiem, co czujesz - przytulam mocno, myslałam, że Tobie jednak się uda... podziwiam za chęć walki i chyba wezmę z Ciebie przykład (jak tylko lekarz pozwoli),

Gosia1983, Kaska79 - dziewczyny wielkie gratulacje, mam nadzieję, że przełamałyście wreszcie złą passę i teraz każda z nas będzie miała juz tylko dobre wiadomości:tak:

Hola, Molly - wasze sytuacje są mi szczególnie bliskie z powodu podobnego wieku. Hola - mocno trzymam &&&& za betę, Molly, aby jajeczka pięknie rosły &&&&& - przecierajcie szlak kolejnej "bardziej dojrzałej":tak:

Mgielka - 9dpt to chyba trochę za wczesnie ale mocno trzymam kciuki

Tequila - lepiej, że scra... przełożyli niz mieli by Ci jakąś france roznieść, a jutro już wkrótce &&&&&&

Lawendowy - mam nadzieję, że choróbsko ustępuje, zdrówka życzę.

I za wszystkie &&&&&&&&&&&&

DSC00683.jpg

to pierwsze zdjęciemoich maluchów :-)

Załączniki

• DSC00683.jpg
    DSC00683.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 68
Z tym wyborem protokółu to chyba jak w totku, co klinika i lekarz to inne zdanie. Za pierwszym podejściem u dwóch lekarzy w jednej klinice - jeden stanowczo zalecał długi, drugi lekarz - krótki a że przypadkim "rozpoczynałam" jak nie było pierwszego lekarza (który zresztą miał mnie prowadzić) to drugi zlecił krótki i takim szłam. W drugiej klinice lekarz stanowczo był przy krótkim i takim szłam.
I tu i tu było ok 9-10 jajeczek, za I razem 7 zapłodnionych, za II - 5 - inna sprawa to to, że z racji wieku nie maja juz dobrego potencjału rozwojowego...
AMH mam raczej niskie 1,2 no i swoje lata - tu podobno suteczniejszy jest krótki (potwierdził to jeszcze jedej lekarz), bo na długim można tak "wyciszyć" jajniki, że nie rusza na stymulacji.
Ale co klinika to inne zasady - masakra

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry