reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asia ja teraz szłam ekstra krótkim protokołem, jeszcze tydzień temu nie wiedziałam, że jakimkolwiek będę szła, i przy pierwszym z wyciszaniem miałam 6 jajców, a teraz póki co mam 10, fakt że pierwszym razem "ściągnęli" tylko 2(0zarodków), nie wiem ile teraz,nie wierzę, choć pocichu liczę na więcej, ale mimo wieku(40) i zaniżonego AMH lepiej zareagowałm póki co na EKSTRa krótki i tak jestem zszokowana

martka273 pytalas o crio z sukcesem, ja mialam crio-drugie sie udalo, mialam zawsze taka sama procedure, od 2 dnia cyklu wzrastajaca dawka progynova21=estradiol, w 15 dniu cyklu usg, jezeli endo ok to od 16 dnia 3x2 utrogestan=luteina dopochwowo, transfer 22 lub 23 cyklu, owulacji jako takiej nie ma i nie podaje sie zastrzyku na pekniecie pecherzykow, ja mialam podawane prawie 6-dniowe blastocysty, czyli rozmrazaja noc przed 5 dniowy zarodek, mialam bardzo podobny przebieg jak Ann84, nie slyszalam o podawaniu zarodka przed owulacja i na pewno nalezy go podac jak endometrium bedzie odpowiednie a nie chce mi sie wierzyc ze takie jest w 1 polowie cyklu, no i zarodki sa podawane tak aby precyzyjnie "wstrzelic" sie w odpowiedni moment cyklu wiec data transferu zalezy od dlugosci cyklu, dnia rozwoju zarodkow oraz grubosci endometrium, istnieja oczywiscie rozne metody przygotowania organizmu, w cyklu naturalnym i stymulowanym

Kaska Gosia DZIĘKUJĘ za dobre wiadomości !!!!! gratuluje wam obu , a właściwie całej szóstce :-)z całego ♥♥♥♥♥♥!!! bardzo się cieszę!!!! Gotadora i jej maluszki dzielnie odczarowały nam forum:-)

Asia ja teraz szłam ekstra krótkim protokołem, jeszcze tydzień temu nie wiedziałam, że jakimkolwiek będę szła, i przy pierwszym z wyciszaniem miałam 6 jajców, a teraz póki co mam 10, fakt że pierwszym razem "ściągnęli" tylko 2(0zarodków), nie wiem ile teraz,nie wierzę, choć pocichu liczę na więcej, ale mimo wieku(40) i zaniżonego AMH lepiej zareagowałm póki co na EKSTRa krótki i tak jestem zszokowana
Molluś ja mam AMH 5,57 i niestety cystki pojawiające się przy owu i zanikające przy @...więc na krótki pewnie marne szanse..a ja bobaska chcę już i teraz :-p;-)

reklama
Asia a mi znowu lekarz mówił, że ja na krótki nie mam szans z takim AMH, potem nie zerknął, zaproponował i póki co lepszy skutek, nie wiadomo jaki finał, a może właśnie trzeba spróbować na odwrót

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry