zadowolonaM
Fanka BB :)
dziękujeHej hej głowa do góry ja sama przeżywałam że mam 39 już na karku ale tu dziewczyny mnie bardzo pocieszyły.Trzymam kciuki. Ja nie pomogę bo z Lublina ale napewno ktoś coś doradzi
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
dziękujeHej hej głowa do góry ja sama przeżywałam że mam 39 już na karku ale tu dziewczyny mnie bardzo pocieszyły.Trzymam kciuki. Ja nie pomogę bo z Lublina ale napewno ktoś coś doradzi
Ooo kurde to ja też się już gubię w takim razieW tym anulowanym transferze też brałam 2x1tab, potem 3x1 i 1x2+2x1 czyli 2-1-1. Wcześniej z tą samą dawką ale bez badań dopuścili mnie do transferu i ciąża biochemiczna.
Teraz duża dawka od początku była, czyli 2-1-1tab i ładnie rosło bo pierwszy wynik estradiolu 301, powtórzony wynik i tylko 307 więc kazała dołożyć tabletkę tylko że ja oprócz tego zaczęłam przyjmować 2tabletki dopochwo zamiast doustnie. Wynik estradiolu skoczył na 642 a dziś 15dc i jest 708, moja lekarka dziś skomentowała że bardzo mi podskoczyło to tylko zaczęłam się śmiać. Ważne żeby teraz to się utrzymało i nie poszybowało bardzo w górę ani dół, bo przy tysiącu też mi podadzą ale skomentowała że woli żeby było mniej. Czarna magia![]()
Hej ja mialam po 1 punkcji ze dotrwal tylko 1 do 5 dobry i to byla wczesna blastka, a w drugiej punkcji tylko 2 zaplodnione komorki i jedna obumarlaCześć wszystkim. Szukam dziewczyny ktorej wszystkie pobrane komórki zapłodniły się lecz po 3 i 4 dniu obumarły
Ja miałam jakoś na początku cyklu, ok 5 dniaDziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Moj lekarz jest na urlopie i wizyte mam dopiero za 3 tygodnie... Domyślam sie ze 1 cykl po punkcji bedzie bez transferu....
Ja miałam w 8 dniu cyklu po punkcji, transfer był na cyklu naturalnymDziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Moj lekarz jest na urlopie i wizyte mam dopiero za 3 tygodnie... Domyślam sie ze 1 cykl po punkcji bedzie bez transferu....
Zaraz jakoś po okresie, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok i jak coś to zaczynasz od następnego przygotowania.Dziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Nie każdy progesteron wyjdzie we krwi. Przygotowanie endometrium to nie tylko progesteron, ale i rozrost endometrium przed transferem.Wygląda dobrze !dziewczyny a kojarzycie jakie wyniki estradiolu i proga powinny być w dniu transferu? Tak minimum? Bo mi się wydaje że mi tego nie dopilnowali i dlatego się nie udało.
Jak się czujesz? Jakieś znaki? Jutro wizyta?Nie każdy progesteron wyjdzie we krwi. Przygotowanie endometrium to nie tylko progesteron, ale i rozrost endometrium przed transferem.
Progesteron pomaga utrzymać ciąże, aktywuje endometrium ciąża powinna być nawet przy niskim. Za wysoki powoduje wadliwy rozrost endometrium. W mojej klinice min to 10 ng/ mol ( chyba taka jednostka).
Generalnie czynnikiem X jest teraz oprócz genetyki czynnik metaboliczny zarodka. Dlatego sa kliniki które mimo ze zarodek poprawny ale opóźniony nie podają np. Embrionów z 6 doby ( z czym die nie zgadzam)
Im więcej czytam o PGS to nie jest pewniak, ze wszystko będzie dobrze. Nawet najpiękniejszy zarodek i przebadany nie daje gwarancji. Ich succes rate to 80% nadal nie 100%.
Poza tym hcg napędza progesteron, wiec wysokie progesterony to nie wyniki leków ale ciąży. Czasem coś można podejrzewać już 3dpt :-)
A i progesteron na cyklach stymulowanych jest inny bo produkowany jest przez cialka żółte o ile sa wydolne po punkcji.