zadowolonaM
Fanka BB :)
dziękujeHej hej głowa do góry ja sama przeżywałam że mam 39 już na karku ale tu dziewczyny mnie bardzo pocieszyły.Trzymam kciuki. Ja nie pomogę bo z Lublina ale napewno ktoś coś doradzi
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
dziękujeHej hej głowa do góry ja sama przeżywałam że mam 39 już na karku ale tu dziewczyny mnie bardzo pocieszyły.Trzymam kciuki. Ja nie pomogę bo z Lublina ale napewno ktoś coś doradzi
Ooo kurde to ja też się już gubię w takim razieW tym anulowanym transferze też brałam 2x1tab, potem 3x1 i 1x2+2x1 czyli 2-1-1. Wcześniej z tą samą dawką ale bez badań dopuścili mnie do transferu i ciąża biochemiczna.
Teraz duża dawka od początku była, czyli 2-1-1tab i ładnie rosło bo pierwszy wynik estradiolu 301, powtórzony wynik i tylko 307 więc kazała dołożyć tabletkę tylko że ja oprócz tego zaczęłam przyjmować 2tabletki dopochwo zamiast doustnie. Wynik estradiolu skoczył na 642 a dziś 15dc i jest 708, moja lekarka dziś skomentowała że bardzo mi podskoczyło to tylko zaczęłam się śmiać. Ważne żeby teraz to się utrzymało i nie poszybowało bardzo w górę ani dół, bo przy tysiącu też mi podadzą ale skomentowała że woli żeby było mniej. Czarna magia![]()
Hej ja mialam po 1 punkcji ze dotrwal tylko 1 do 5 dobry i to byla wczesna blastka, a w drugiej punkcji tylko 2 zaplodnione komorki i jedna obumarlaCześć wszystkim. Szukam dziewczyny ktorej wszystkie pobrane komórki zapłodniły się lecz po 3 i 4 dniu obumarły
Ja miałam jakoś na początku cyklu, ok 5 dniaDziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Moj lekarz jest na urlopie i wizyte mam dopiero za 3 tygodnie... Domyślam sie ze 1 cykl po punkcji bedzie bez transferu....
Ja miałam w 8 dniu cyklu po punkcji, transfer był na cyklu naturalnymDziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Moj lekarz jest na urlopie i wizyte mam dopiero za 3 tygodnie... Domyślam sie ze 1 cykl po punkcji bedzie bez transferu....
Zaraz jakoś po okresie, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok i jak coś to zaczynasz od następnego przygotowania.Dziewczyny a kiedy mialyscie wizyte po punkcji w przypadku odroczonego transferu w następnym cyklu?
Nie każdy progesteron wyjdzie we krwi. Przygotowanie endometrium to nie tylko progesteron, ale i rozrost endometrium przed transferem.Wygląda dobrze !dziewczyny a kojarzycie jakie wyniki estradiolu i proga powinny być w dniu transferu? Tak minimum? Bo mi się wydaje że mi tego nie dopilnowali i dlatego się nie udało.
Jak się czujesz? Jakieś znaki? Jutro wizyta?Nie każdy progesteron wyjdzie we krwi. Przygotowanie endometrium to nie tylko progesteron, ale i rozrost endometrium przed transferem.
Progesteron pomaga utrzymać ciąże, aktywuje endometrium ciąża powinna być nawet przy niskim. Za wysoki powoduje wadliwy rozrost endometrium. W mojej klinice min to 10 ng/ mol ( chyba taka jednostka).
Generalnie czynnikiem X jest teraz oprócz genetyki czynnik metaboliczny zarodka. Dlatego sa kliniki które mimo ze zarodek poprawny ale opóźniony nie podają np. Embrionów z 6 doby ( z czym die nie zgadzam)
Im więcej czytam o PGS to nie jest pewniak, ze wszystko będzie dobrze. Nawet najpiękniejszy zarodek i przebadany nie daje gwarancji. Ich succes rate to 80% nadal nie 100%.
Poza tym hcg napędza progesteron, wiec wysokie progesterony to nie wyniki leków ale ciąży. Czasem coś można podejrzewać już 3dpt :-)
A i progesteron na cyklach stymulowanych jest inny bo produkowany jest przez cialka żółte o ile sa wydolne po punkcji.