reklama

Kto po in vitro?

GizaS - a dlaczego laparo jak sie wchłonie? jejku jakie to wszystko skomplikowane, widze ze nie tylko ja mam pod gorke:(

Darii -uspokoj sie bo zaszkodzisz babelkowi, poczekaj do poniedziałku na powtorke bety bedzie dobrze:)

Lilia - ale ta kolonoskopie musisz miec zrobiona przed crio??

Ja od dzis aplikuje metformax, a myslicie ze mozna przy nim cwiczyc? bo chcialam zaczac w domu cwiczyc z ewa chodakowska ale na metformaxie pisze ze zbyt mocny wysilek szkodzi bo jakiejs kwasicy mozna dostac

reklama
dziewczyny słyszałyscie o tym ze in vitro ma byc refundowane od lipca, myslicie ze bedziemy z tej refundacji mogły skorzystac??
darii-mysle ze powinnas poczekac do poniedziałku, ale uwazam ze wszystko jes na dobrej drodze

aniaania27 - oczywiście, że wiemy o refundacji. Przeczytaj sobie ustawę, a dowiesz się szczegółów komu będzie przysługiwać dofinansowanie.

masia - wiem, że to było założenie hipotetyczne. Dlatego warto spytać dr o szczegóły.

Darii - słońce. Głowa do góry. Organizm to nie kalkulator HCG i nie musi być dokładnie 66% po 48 h. Ja mialam 300hcg, a po 3 dobach już 280 także taki przypadek to jest powód do płaczu. U Ciebie przyrasta i to nie mało, bo prawie 50%. Także głowa do góry, pierś do przodu i opiekuj się maleństwem.

aniaania dostałam taką wiadomość z Invicty:

[TD="class: td1"] informujemy, że 15 maja Kliniki Leczenia Niepłodności INVICTA złożyły ofertę konkursową w Ministerstwie Zdrowia - w ramach postępowania, którego celem jest wyłonienie realizatorów Programu Leczenia Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na Lata 2013-2016. Więcej informacji na temat Programu >>> sprawdź
Na bieżąco będziemy Cię informowali o wynikach prac komisji konkursowej
i ewentualnych kolejnych szczegółach ogłaszanych przez MInisterstwo Zdrowia.
Z niecierpliwością czekamy na rozstrzygnięcie konkursu!
[/TD]

[TD="class: td1"]Pozdrawiamy,
Zespół Kliniki Leczenia Niepłodności INVICTA

jak widać - jakoś późno wszystko się odbywa, dopiero konkurs trwa
[/TD]

dziewczyny a czy wam sie udał przy 1% zdrowych plemników?, ja sie boje ze to jest za mało,

Kochana po to istnieje in vitro by pomagać w takich sprawach. 1% to już coś. U mojego jest niewiele więcej, bo 4%. Masz przy in vitro opcje takie jak IMSI, w których pod dużym powiększeniem ogląda się plemniki i wybiera te najbliższe ideałowi.
Przecież 1% z całkowitej ilości plemników to nawet spora liczba, do in vitro wystarczająca.
A przecież nawet przy azospermii są sposoby uzyskania nasionek. Po to istnieje M-TESE, TESE, PESA. A u Twojego M aż takiego problemu nie ma.

aniaania ja myślę,że może się udać - jeśli jest mała ilość zdrowych, ale ogólnie jest ich bardzo dużo to embriolodzy z pewnością znajdą te zdrowe dla Twoich komórek, a potrzeba przecież jednej komórki i jednego plemniczka :-) IMSI lub FAMSI i gotowe :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry