juta - kilka rzeczy ktore moge dodac ze swojej strony:
- tak, zwykle im dluzszy protokol tym lepsza jakosc komorek. przy niskim amh czy wysokim fsh zaleca sie wykonywanie krotkiego. ty masz ladne amh i nie wiem czemu lekarz chce robic pierwsze podejscie krotkim. moze ma wiecej info niz my (bo my wlasciwie zadnego nie mamy). ponadto, to co zwykle nie oznacza ze zawsze. bocian to dobra klinika wiec napewno jest jakies uzasadnienie tego co robi. chyba ze mu odbilo

tlumaczyl czemu chce isc krotkim? ile masz lat? jaki bmi? cos wiecej napisz
- skad ten pomysl o transferze w drugiej dobie? rozumiem ze to ty teraz tak myslisz ze nie lekarz, bo jesli lekarz to radze zmienic klinike. nie mozna zakladac transferu w zadnej dobie. kiedy bedzie transfer podejmuj sie w oparciu o: ilosci zarodkow ktore masz (a nie ktore chcesz transferowac), i ich jakosci. jesli chcesz miec transferowane 2 to trzeba tyle czekac, az embriolog bedzie w stanie wylapac 2 najlepsze i wlasnie te ci podac. w drugiej dobie transfer ma tylko sens jesli masz wogole 2 zarodki i nic wiecej.... wtedy nie ma co czekac
- stosunek amh do lh nie ma zadnego znaczenia przy ivf (tylko naturalnych staraniach)
ciesze sie ze przestalas jesc cukier. ja tez jestem an bezcurkowej diecie bo wyciszanie zaczynam od sierpnia wiec sie juz przygotowuje.
ps. mozecie dac mi swoje opinie o blogu? chce zeby byl jak najciekawszy, zeby dawal info w sposob jasny i ciekawy, zeby ludzie sie czegos nauczyli lub dowiedzieli ciekawego. jesli jest ok to powiedzcie ze jest ok. jak cos byscie proponowaly do zmian to dajcie znac. wszelkie komentarze mile widziane