reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

kiki spokojnie kochana. Nie koniecznie musi być to okres. Ja 14 dpt miałam małe skrzepy, 18 dpt dostałam krwotoku żywą krwią, a potem brudna krew okresowa ze skrzepami. Koleżanka u mnie w pracy podczas każdej ciąży miała plamienia jak przy zwykłej miesiączce. Dużo dziewczyn w dniu spodziewanej miesiączki plami, a czasami plamienia są takie same jak okres. Najważniejsza beta i życzę Ci z całego serca aby była wysoka :tak:

reklama
Kurde... się okazało, że mam zapalenie pęcherza. Mam nadzieję, że się wyleczę do środy, bo wtedy mam przewidywane dni płodne, może na insemkę się załapię. Dowiem się w poniedziałek.
Sylwia, czy antybiotyk na drogi moczowe ma bardzo zły wpływ na jakość jajeczek (przecież powstają przez 3 miesiące)?
Kiki to tylko krwawienie a nie okres zobaczysz.
Lila jest kreska i będzie aż do porodu.
n.v.m. udało się, to nie torbiel?

Jo.M. masz rację najgorsze jest czekanie za betą jednak podczas całej procedury a to zastrzyki a to usg a to ciągłe wizyt i się tak nie myśli a teraz to jakaś masakra!jeden dzień myślę że się wreszcie udało zaś na drugi ogromny dół i myślę o najgorszym.
Leia ważne że jest kreseczka wiesz jak jest z sikańcami powinnaś zrobić i tak przy 3 dniowym dopiero za 2 dni!
Sylwia Ty jak zwykle niezawodna :*** czyli skoro transfer miałam w poniedziałek ok godziny 16 to dziś 4dpt?
a jak Ty się w ogóle czujesz?
Oktavi nie zazdroszczę zapalenia trzymam kciuki żeby sobie szybko poszło w ...

Sylwia Ty jak zwykle niezawodna :*** czyli skoro transfer miałam w poniedziałek ok godziny 16 to dziś 4dpt?
a jak Ty się w ogóle czujesz?

Tak, dzisiaj Twój 4 dpt :-), pewnie Ci się czas dłuży niemiłosiernie. Ale przy blastusiach to jednak szybciej mija. Mi 6dpt wyszedł pierwszy sikacz, to był piątek. Potem jak wariatka cały weekend robiłam testy, po 3-4 dziennie :szok:.

Dziękuję, czuję się dobrze :-). Brzuszek zaczął rosnąć, spodnie ciążowe okazały się dla mnie obowiązkowym trendem jesieni 2013 :-D. No i jestem mega płaczliwa :-p, płaczę z byle powodu i wszystko mnie wzrusza :tak:. Poczekaj jeszcze trochę, a sama się przekonasz jaki to fajny okres życia :-).

Oktavi jeżeli planujesz inseminację w tym cyklu to antybiotyk nie powinien mieć żadnego wpływu, a zapalenie pęcherza na pewno trzeba wyleczyć przed inseminacją. Przede wszystkim dużo pij, po 3 litry wody dziennie. Do tego 100% sok z żurawinki.

Sylwia co ty mówisz już 6 dnia! jadę po test i zrobię w niedzielę :-D (kupie ich trochę) chociaż nie jestem zwolenniczką sikaczy ale ujrzeć 2 krechy niewyobrażalne dla mnie... chyba bym oszalała! a powiedz pamiętasz wyniki estradiolu i progesteronu jakie miałaś???

Pamiętam pamietam, nawet w sygnaturce mam :-D. Estradiolu nie robiłam, tylko betę i progesteron.

9 dpt - hcg 121, progesteron 100 nmol/l
11 dpt - hcg 236, progesteron 160 nmol/l
14 dpt - hcg 1162
24 dpt - hcg 26 113, progesteron 110 nmol/l

Test sikany robiłam 5 lipca :-) w piątek i dopiero w poniedziałek 8 lipca pierwsze hcg.
Sikacze zaczęłam robić już 4 dpt. 5 dpt z rana po kilku minutach wyszedł cień cienia kreski a ja mało nie padłam z wrażenia. Test zostawiłam mężowi jak wróci z pracy. Zadzwoniłam do niego jak wrócił a ja już pojechałam na dyżur, powiedziałam mu gdzie leży test i żeby mi powiedział ile widzi kresek. Usłyszałam "O kur..., to się napiłem kawy". Okazało się, że mój mąż z wrażenia utopił test w kawie :rofl2:. 8 dpt test sikany wychodził już tak wyraźny ( i to ten z czułością od 25), że w poniedziałek szłam z rogalem na twarzy na badania :-).

A z tymi chrzestnymi pewnie tak będzie :-). Nawet myślałyśmy nad wspólnymi chrzcinami, ale do tego jeszcze tyllleeee czasu i wszystko może się zmienić. Wstępnie nawet myśleliśmy nad chrzcinami 7.09, dzień przed naszą rocznicą ślubu :-D. Ale to nadal bardzo dalekie plany :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)
Taki tutaj ruch na tym forum, że musiałam cofnąć sie conajmneij o 56 stron zeby wszystko przeczytać.
Kiki leć na betę mimo wszytsko to nie musi być @, będziesz miała peność.

Co do Pytań ludzi z cyklu "kiedy Wy sie postaracie" lub "to juz najwyższa pora" to uwierzcie mi po 14 latach małżeństwa nikt juz o to nie pyta. Na początku na takie pytania reagowałam dość burzliwie i chyba wszyscy zorientowali się że nie należy takich pytań zadawać, więc teraz mam spokój. Może czasem było to nie ładne ale dosyć miałam wścibskiej ciekawości. A jeśli chodzi o in vitro to nigdy przed nikim tego nie ukrywałam, a wręcz przeciwnie jesli ktoś zapyta mówię że ja korzystam z tej metody i jestem dumna z tego że mogę. Myślę że dzieci poczęte właśnie w ten sposób są najbardziej wyczekiwanymi dziećmi na świecie i żadne argumenty "kościelne" mnie nie przekonają ze jest inaczej.

Poznaję Was dopiro wszytskie wiec życzę wystkim starajacym sie wyskiej bety, udanych transferów i coraz wiekszych brzuszków.

Ja za 2 h odbieram swoja betę, ale jakoś tak przeczucia mam kiepskie. A może nie dochodzi do mnie jeszcze że moze sie udać. Zobaczymy.

reklama
kurde wkurza mnie to że co chwile jestem wylogowana odęjde na chwilę od kompa i już.... wrrr

Madzia a więc z Tobą czekamy na wysoki wynik:tak:
Sylwia wow super miałaś progesteron ja mam tylko 17,93 ng/ml :-(
oszaleję do poniedziałkowej weryfikacji wiem że już wtedy wszystko będzie jasne boję się

Do góry