reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
sham metypred to jest cos takiego jak encorton ja jaka dawke masz na dobe tego metypredu?????????? acesan znow jest cos takiego jak acard :))))))))

lolitka
a ty teraz tez podchodzilas w bialym stoku??????? gratuluje :)))))))))

Ostatnia edycja:
mi mi - ja się leczyłam w provicie , miałam tam 2 pierwsze imsi i powiem szczerze że nie polecam. To właśnie tam dr. G nawet badania tsh nie zlecił. Jak się kiepsko stymulowałam to zaproponował mi dawczynie i się zgodziłam , dr powiedział że góra 3-4 miesiące w kolejce będę czekała a wiesz kiedy zadzwonili w zeszłym tygodniu. Nie wiedziałam czy to żart jakiś jak odebrałam tel bo to 2 lata minęły i ja bym miała tak bezczynnie czekać. Jeżeli miałabym tam wrócić teoretycznie to tylko do dr. M. Teraz jestem gyncentrum i tam robią badania PGD poczytaj sobie na stronie.
A co z tymi badaniami NK i cd56 , bo chyba coś mi umknęło.

lolitka - ja nie wiem czy Ty mnie w ogóle pamiętasz , ale jak widać ja dalej ciągnę moje starania. Już nawet Ciebie przegoniłam bo obecnie jestem po 7 transferze , chociaż chwalić nie ma się czym. Bardzo Ci gratuluję. Jak synuś , pewnie niedługo już dziewczyny będzie do domu sprowadzał :-)

Ostatnia edycja:
martaczi - przepis taki. nie ufac konowalom, zyc mega zdrowo, i mocno wierzyc. ja wierzylam i sie modlilam i sie nadal modle. oba podejscia ostatnie udane mialam i nadal mam sw Dominika ze soba. wierze ze modlitwa do niego pomogla. a ja tylko jemu pomoglam zyjac i odzywiajac sie zdrowo, i oczywiscie sama prowadzilam stymulacje i bralam leki ktorych lekarz mi nigdy nie dal. teraz sie tylko modle by cud trwal

mimi - tak, podchodzilam znowu w bialym.... mialam mega szybkie zarodki. transfer w 3 dobie, oba zarodki 10 komorek. lekarz mowil ze obnizone szanse z takimi szybkimi ale to nieprawda. sa badania ktore pokazuja ze w zaleznosci od tego jaki zarodek byl tez w 2 dobie - moze to wlasciwie jeszcze lepiej swiadczyc niz 8 komorkowie. czesciej takie zarodki sie rozwijaja do blastki. wiec to potwierdza regule - nie sluchac konowalow, nie zalamywac sie, wierzyc ze bedzie dobrze i robic wszystko w naszej mocy aby przygotowac siebie fizycznie i psychicznie do procedury

JoM - wierz ze sie uda. nie denerwuj sie, nie mysl o porazkach poprzednich. kazde podejscie to super szansa. czekaj cierpliwie. BARDZO za ciebie trzymam kciuki bo ci sie juz bardzo nalezy zostac w koncu mama. zreszta, uda sie napewno - i bedziemy razem rodzily:) to byla moja 7 procedura tez

Ostatnia edycja:
lolitka - może i ta moja 7 też mi szczęście przyniesie. W poniedziałek się okaże. A Ty kiedy idziesz na bete i w którym dniu test robiłaś
Mam prośbę możesz mi jeszcze napisać co i jak bierzesz bo wiem , że Ty się nie patyczkujesz

Ostatnia edycja:
JoM - ja ide na bete jutro, to bedzie moj 11 dpt 3 dobra transfer. dzis jest 10 dpt i wyszla mi bardzo blada kreska po 10 minutach dopiero. ale tak samo mialam w poprzedniej ciazy. kreska mi wyszla dopiero po dluzszym czasie i bardzo blada wiec mysle ze to dobry znak. bardzo ci z calego serca zycze zeby ta 7ka byla dla ciebie szczesliwa. ktory to twoj dzien? bierzesz witamine D? bierz bo nie ma slonca a potrzebna do implantacji i rozwoju

lolitka - Mój jest dziś 5dpt 3 dniowych śnieżynek . Wit. D nie biorę , biorę femibion i nie wiem czy tam jest wit. D. Jak możesz to napisz mi co łykasz i jak. Dzięki. Myślę że kciuków już trzymać nie trzeba za Ciebie bo jutrzejsza beta to tylko formalność. :-)

kciuki trzeba bo potrzebna modlitwa za dalszy rozwoj

ja biora standardowo: wit D, Q10 jedna tabletka, estrofem 2x1, fragmin 5000, dupka 3x2, encorton 5mg, folik, magnez 2x1, bromergon, acard, euthyrox i to wsio. biore podobny zestaw co przy osttanim udanym podejsciu. w obu w odroznieniu do poprzednich zaczelam brac fragmin, estrofem, euthyrox i magnez

a mialas 2 sniezynki podane? 8 komorkowe?

anna - w obu miala cmienie brzucha niemal od dnia transferu, siusianie w nocy, klopoty ze snem w nocy, sennosc w dzien (niemal codziennie musze uciac drzemkea nigdy nie spie w dzien niezaleznie jak jestem nieywspana normalnie) i to wszystko

Ostatnia edycja:
reklama
lolitka - Oczywiście że kciuki trzymam , nie martw się:tak:. Tak 8 komorowe 1A i 1B. Jak mi się tym razem nie powiedzie to te wszystkie Twoje leki zastosuję bo mam już tylko ostatnie 2 zarodki zamrożone. Podejście tym razem mam super aż sama się sobie dziwię. Nic mi nie jest tylko od wczoraj brzuch mnie trochę jak na @ zaciąga ale czy to źle czy dobrze to się okaże. Siedziałam w domu i na internecie wózki oglądałam i nawet mam już wybrany jeden - trochę to głupie ale co pomarzyć nie wolno. A ten bromergon to co jest ? na receptę?

Do góry