reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
kwiatuszku bardzo mi przykro. trzymaj się jakoś...

Oktavi: kiedy rady na sniadanko zapodasz?;)

Lolitko mam kilka pomysłów (w sumie bardzo dużo, ale może nie będę się rozpisywać :-D )
- omlet z serkiem wiejskim i owocami
-omlet z pieczarkami i cebulką
- racuchy z: 1 jajko 25 gr maki sojowej, 25 gr maki pełnoziarnistej, starta cukinia (albo jabłko + cynamon, jeśli wolisz na
słodko), Można słodzić organiczną stewią.
- ryż brązowy zapiekany z jabłkami i cynamonem
- brązowy makaron z jogurtem lub twarogiem lub serkiem wiejskim i owocami.
- Fasolka w sosie pomidorowym
-koktajl z owoców i jogurtu lub kefiru lub maślanki
- Pieczywo pełnoziarniste maczane w rozbełtanym jajku i smażone na oliwie z oliwek
- Jajka faszerowane
-Pieczywo z humusem i warzywami.
- Zupy mleczne z brązowym ryżem lub brązowym makaronem
- Twaróg ze śliwkami (20 dag twarogu, 3 łyżki jogurtu, 20 dag śliwek. gałązka rozmarynu-nie wiem, czy można w ciąży, 1/2
cytryny, stewia organiczna, 2 łyżki sezamu)
- Sałatka caprese
- Pieczywo z wędzonym łososiem i warzywami
- Sałatka grecka
- Zupa jarzynowa
- Do pieczywa mam przepisy na pastę z cieciorki, z tofu, z pieczarek, na pastę warzywną.

Wędliny radzę jeść , ale własnej roboty, czyli pieczone lub gotowane piersi drobiowe bez skóry lub schab czy też polędwiczki wieprzowe albo pieczeń rzymską (oczywiście chude i ,,organiczne'').

Stewia organiczna nie podnosi indeksu. Np. cynamon utrzymuje cukier na niskim poziomie.
Starczy, czy jeszcze pomyśleć?

:-)

Genna: zluszczenie nic nie ma do rzeczy... Scratching pozostawia ranke w endo. Ranka ta ma sie goic. Proces gojenia czyni endo bardziej 'receptive'. Ranka musi byc prawie zagojona stad musi byc to robione wczesniej. Najlepsze efekty byly w badaniu gdzie robiono 4 razy scratching w poprzedzajacym

dziękuję za odpowiedz kochana, co post to jestem mądrzejsza:p , co do 4 razy scratching tzn w jednym cyklu? co kilka dni i ze 4 razy czy 4 cykle z rzędu przed tym właściwym z transferem?

nvm kochana ja tez licze na szczesliwy dla nas rok 2014 . Mam nadzieje ze dobrze bedzie i macica mi sie złuszczy a potem nie bede miala komplikacji z nastepnymi @ i beda regularnie przychodzic i w styczniu bede mogła podchodzic do ostatniego Crio. Dobrze ze mamy siebie bo czlowiek nie zostaje z tym sam i wspolnie mozemy sie wspierac:-)
szyszka ja tez mialam roznej barwy śluz, a nie masz moze stanu zapalnego od lutki dowcipnej? mnie sie co jakis czas tak robilo od lutki??
kwiatuszekq :wściekła/y::no::sad::sad::sad: tule mocno.

Genna ja miałam w cyklu przed i to jest prawidłowy termin. Już Lolitka Ci wytłumaczyła, ale napiszę jeszcze jak ja rozumiem, na chłopski rozum, jak działa skretching. Myślę, że ta ranka mobilizuje organizm, by skupił się na endo i lepiej je ukrwił, po to, że by wyleczyć rankę. Dzięki lepszemu ukrwieniu, maluchy mają łatwiej ;-)

Kwiatuszeq przykro mi, przytulam.

Lolitka a ja pół dnia czekam, że skomentujesz :-D.

n.v.m startujesz od stycznia w Novum? Lolitka poprosiła o rady na śniadania z niskim indeksem glikemicznym. Mój drugi zawód to dietetyk, więc napisałam.

Mam pomysł, żeby każda z Nas, która ma zawód i wiedzę na temat jakiejś dziedziny pomocnej przy staraniach lub dotyczącą opieki nad maluszkami, dzieliła się swoją wiedzą. Na ciężaróweczkach np. Sylwia zamieściła świetny post o dbaniu o ząbki i dziąsełka noworodków i niemowlaczków.
Ja mogę zamieszczać posty o wpływie niektórych produktów, jeśli chcecie.

reklama
Oktavi chcemy:)

kiki dzięki za odpowiedź. Sama nie wiem, dziś dopiero mam takie plamienia, nic mnie nie boli,nie piecze, tylko momentami brzuch jak na @. Skończe się tym czekaniem. Zaczynam świrować i myśleć o sikańcu,ale wtedy przypominam sobie o naszym forumowym zakazie. a w ogóle wczoraj miałam jakiś dziwny ból,jakby ktoś wbił mi igle w brzuch. Każda pierdólka a ja się doszukuję,eh....:angry:

Do góry