reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

i ja mieszkam na zadupiu, współczuje szyszka, i dlatego jade do stolicy, urop wzięty i za kilka dni beta :) wktórym dniu można zrobić sikańca?? ( nie sugerując się tylko i wyłącznie nim)??
Oktavi pięknych dorodnych jajeczek życzę
Sylwia Witkorek cudne imię ( moj przystojny juz 13 letni chrześniak ma tak na imię, więc mam słabość)
Lila dziękuje że Ty już widzisz moją wysoką bete :) ale chciałabym aby wyszla dwu cyfrowa :) bo to kurcze dopiero 5 dzien po transferze, a tę decydującą robie w 7 dniu. ( jak wspominałam kilka linijek wyzej musze brac wolne aby do stolicy jechac- w poniedziałek jeśli ciąża jest to już na pewno cokolwiek powinno wyjść)
darii u mnie np. w szpitalu sb-nd nie pobierają krwi , nawet prywatnie !! a jak poprzednim razem chciałam bete zrobić w szpitalu to była taaaaaaka kolejka ( sporo osob na refundacje przychodzi), a jakbym poszła w ok 14. to wynik dopiero byłby następnego dnia !!
yplocka1 u kogo się leczysz w invicie??
oktavi podziwiam za tyle ruchu !! zmobilizuj mnie :) choćby do fitessu !!! a może by kupić jakiś rowerek/orbiterek do domu? co o tym myślisz??
lolitka masło sezamowe?? brzmi smakowicie, ciekawe czy w polsce można kupić, i to zamiennik?? zamiast masła?

ostatnie 2 dni spędziałam w pracy, plus tego taki że szybko czas minął,nie miałam czasu myśleć o ciąży !! i pzez te 2 dni nie mogłam wstać z łóżka, nieprzytomna szłam do pracy. czuje się naprawdę świetnie !!!minimalnie brzuch czuje, lekko poczułam lewy jajnik i cisza !!
jesli byłabym jutro w stolicy robić tę betę czy nie robić?? :)
czy pizza jest wskazana w naszym stanie?? ;)

a Gillian McKeith?? mądrze pisze o zdrowiu?? - do tych co się na tym znają? warto kupić jej całą srie książek??

leczę się u dr. Stencla

reklama
Zula: nie ma lepszych niz 4 komorkowe w 2 dobie. Jest to idealna liczba. Oczywiscie trzeba patrzec tez na inne aspekty: fragmentacje, wielkosc/ ksztalt blastomerow

Hope <tule i śckiskam z całych sił!> :****

zula_5
biorę luteinę 200 3 razy dziennie, myślicie ze to wystarczająco?

Octavi milion fluidków wysłanych! podano mi jednego zarodeczka - więc bliźniaki odpadają. Może być ze przy jednym bobasku jest za dużo?

Jo.M. robię jutro betkę. co prawda w klinice nie kazali mi powtarzac - nie wiem czemu, tylko czekac na usg, ale dla wlasnej wiedzy idę jutro powtórzyć... właśnie dzięki za przypomnienie! śniadanie przez najbliże 100 lat mi się należy;)

24magda ściskam kciuki. Zobaczysz - beta będzie ogromna! tak, miałam ogromne bóle jak na @ i co chwile powtarzałam, ze teraz to juz napewno przyjdzie. czulam sie identycznie jak tuz przed @... teraz bole ustaly, ale piersi mnie bardzo bolą. Brzuch mnie czasem zakuje i tej sie obawiam czy to dobrze?

Madzia z każdej liczby bym się cieszyła. Jak byłam na trasferze z laską, której podawano dwa blastusie i powiedziała mi ze ma nadzieje ze blizniakow to nie bedzie:angry: a jak juz cos to parka, bo same chlopaki to juz w ogole tragedia. wkurzyłam sie na maksa takim paplaniem:crazy:

darii czy ty tez musialas tak dlugo czekac na usg? co ja mam teraz robic ze soba przez te prawie 2 tyg? kiedy zaczelas odczuwac jakies objawy?

martaczi nie mam pojęcia jakiej klasy, nie powiedziano mi. wiem, ze z 15 komorek 11 bylo dojrzałych. zapłodniło się wszystkie 6 i w 5 dobie miałam 3 bardzo dojrzałe blastusie w fazie hatchingu i jeden juz musiano podac i dwa zamrozono. pozostale trzy byly w fazie blastocysty ale bardzo wczesnej wiec musieli chwile poczekac i tylko jeden z nich sie rozwinal, wiec mam trzy śnieżynki, po które kiedyś wroce napewno. mam nadzieje ze moja kruszyna zostanie teraz ze mną i uslysze juz niedlugo bijace serducho - znow sie boje...

Sylwia i lawendowy sen powiedzcie, robilyscie cos szczegolnego miedzy wynikiem bety i usg? mialyscie jakies bóle/objawy? swiruje:)

dopisuje się:
PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
25: szyszka87 - beta II weryfikacja
26: Lilia♥ - USG
26: zula - USG - decyzja o udanym crio
28: 24magda09 - wysoka beta!
28: martaczi - wizyta przed udanym crio
28: GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
30: Octavi - punkcja
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

LISTOPAD:

2: Octavi - udany transfer :)
5: genna- wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
5: szyszka 87 - serduszkowe usg
6: genna - kolejna wizyta u immunologa

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejscie do crio - jestem mama:)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny, myśle ze powoli przeniosę sie na Wasz wątek...wiec jesli mogę dołączyć?
Jestem umówiona do polmedisu we Wrocławiu na 30.10, nie wiem czy moze któraś z Was sie tam leczy lub leczyła?chcialam do invimedu we Wrocławiu ale jest cieżko sie dostać to sobie odpuscilam... Ale do rzeczy. Nie miałam nigdy robionych kariotypow a to chyba bedzie potrzebne(tak myśle) i we Wrocławiu sa poradnie genetyczne i czy któraś z Was moze mi powiedziec czy w poradni dadza mi skierowanie na kariotypy? Bez żadnych większych problemów? Zawsze trochę kasy w kieszeni?

Widzę tutaj dużo dziewczyn które znam z wątku i IUI...

Hope: :( bardzo mi przykro. Ciagle śledzę Twoje poczynania po cichu i strasznie Ci kibicuje...

Hope, głowa do góry. Kolejnym razem się uda.
Fusun, idziesz krótkim protokołem w Invicta? Jak to wygląda? Czym się różni od długiego. Jak kwotowo to wygląda? I powodzenia jutro.

Tak, krótkim w Invikcie. Miałam tylko 8 dni stymulacji Menopurem i Gonapeptylem (bez uprzedniego wyciszania antkami). Jestem w programie rządowym więc płaciłam tylko za leki. Wydałam 2.670,00 zł

W Invimedzie miałam dwie poprzednie próby i przez cykl poprzedzający stymulację miałam tabletki anty, a potem 10 dni stymulacji Menopurem i Cetrotide. Do tej pory nie wiem czy to był długi protokół. Ale z tego co tu czytam na forum, to długi wygląda chyba inaczej.

Moja koleżanka z pracy, która miała faktycznie długi brała antki przez miesiąc, a potem miała miesiąc stymulacji małymi dawkami Menopuru. Była w gdańsiej Invikcie i udało jej się za pierwszym razem

Szyszka pamiętam, że dni do 1 usg po becie dłużyły mi się okropnie, a później nerwy do usg serduszkowego. Zerknij na moją sygnaturkę kiedy miałam usg. Ja nie miałam żadnych objawów ciąży. Wszystko typu mdłości, zachcianki, zawroty głowy mnie ominęły. Jedyne co to od 5 dpt bolał mnie brzuch jak na @, ale jakoś po tygodniu czy dwóch mi przeszło. Przez pierwsze trzy miesiące jak gdyby nigdy nic - czułam się naprawdę wyśmienicie! Później zaczęło mnie bardzo boleć podbrzusze i miałam jakieś dziwne kłucia. Okazało się, że to przedwczesne skurcze i musiałam leżeć plackiem przez ok 2 m-ce. Dopiero niedawno dr powzolił trochę chodzić, ale i tak większość dnia muszę leżeć.

reklama
Do góry