Przed in vitro robi się takie badania:
- grupa krwi
- morfologia krwi, tj. hematokryt, hemoglobina i poziom płytek krwi
- czas APPT
- EKG
- obecność wirusa HBS, HIV, HCV i WR-u obojga partnerów
Radziłabym tylko nie robić ich już teraz przed wizytą, bo ja tak chciałam wcześniej zacząć i zrobiłam wcześniej, a potem musiałam powtarzać, bo niektóre badania mają jakąś tam swoją ważność. Poza tym może masz już niektóre badania zrobione i nie trzeba będzie ich powtarzać. Ja przy 2 i 3 in vitro miałam do zrobienia coraz to mnie badań

W polmedisie byłam u wszystkich lekarzy i tak. Dr Elias to fajna babka, wszystko tłumaczy jak dziecku, miła i uprzejma, ale jest w ciąży i pewnie niedługo będzie szła na zwolnienie. Dr Polak prawdziwy specjalista, ale mnie trochę przeraża

Jest taki bezpośredni np. gada sobie tak: "tak sobie myślę o pani i nie chce żeby coś tu spieprzyć, trzeba to jakoś rozegrać, bo *urwa może być dupa psia... " i tak sobie gada pod nosem zaglądając na moje wcześniejsze rozpiski

śmieszne trochę to było, ale podejrzewam że to dlatego, że ja już stała klientka

Natomiast ja uwielbiam dr Siejkowskiego. To jest dla mnie lekarz idealny! kompetentny, delikatny, na każde pytanie odpowiada wyczerpująco, pomocny itd.