reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Anna: ja nigdy nie byłam w ciazy...wiec poronien tez nie było. Co do kolejek to sprawdziłam na stronie MZ i ponoc czeka sie ok msc. A jakie konkretnie badania takie najważniejsze są potrzebne do in vitro?A powiedz mi u kogo sie leczysz w polmedisie? Ja zapisałam sie do dr P. I strasznie sie denerwuje ta wizyta. Mam juz wszystkie wyniki od gina obecnego i endokrynologa i wypisy ze szpitala o IUI, wiec zobaczymy co mi zaproponuje...a ja tez wybrałam polmedis bo mam blisko bardzo, mogę spacerkiem sie przejść:) a invimed...Eh. Szkoda mowić jesli chodzi o kwestie zapisywania nowych pacjentek.

reklama
Przed in vitro robi się takie badania:
- grupa krwi
- morfologia krwi, tj. hematokryt, hemoglobina i poziom płytek krwi
- czas APPT
- EKG
- obecność wirusa HBS, HIV, HCV i WR-u obojga partnerów
Radziłabym tylko nie robić ich już teraz przed wizytą, bo ja tak chciałam wcześniej zacząć i zrobiłam wcześniej, a potem musiałam powtarzać, bo niektóre badania mają jakąś tam swoją ważność. Poza tym może masz już niektóre badania zrobione i nie trzeba będzie ich powtarzać. Ja przy 2 i 3 in vitro miałam do zrobienia coraz to mnie badań :)
W polmedisie byłam u wszystkich lekarzy i tak. Dr Elias to fajna babka, wszystko tłumaczy jak dziecku, miła i uprzejma, ale jest w ciąży i pewnie niedługo będzie szła na zwolnienie. Dr Polak prawdziwy specjalista, ale mnie trochę przeraża :) Jest taki bezpośredni np. gada sobie tak: "tak sobie myślę o pani i nie chce żeby coś tu spieprzyć, trzeba to jakoś rozegrać, bo *urwa może być dupa psia... " i tak sobie gada pod nosem zaglądając na moje wcześniejsze rozpiski :) śmieszne trochę to było, ale podejrzewam że to dlatego, że ja już stała klientka :) Natomiast ja uwielbiam dr Siejkowskiego. To jest dla mnie lekarz idealny! kompetentny, delikatny, na każde pytanie odpowiada wyczerpująco, pomocny itd. :)

Witajcie Kochane,

Fusun powodzenia Kochana trzymam kciuki z całych sił żeby było dużo pięknych dojrzałych komórek:tak:
Ona To świetna wiadomość, spokojnie przemyślicie decyzję;-)
Bziumelka witaj :-)
GizaS a to jest Twoja 3 stymulacja? &&& żeby pęchole ładnie rosły :tak:

Ona - Myślę , że to bardzo dobra decyzja. Zobaczysz jak się do tego kwietnia sprawy potoczą i podejmiecie ostateczną decyzję. A co w sumie teraz planujesz , spróbujesz raz jeszcze na swoich komórkach? Może warto dopytać o te komórki antralne lekarza?

Bziumelka - Witam na forum. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam za jakieś 9 dni masz @ i antykoncepcyjne tabletki. Jeżeli tak to in vitro raczej będzie w grudniu albo i styczniu w zależności jak długo masz brać te antyki.

Giza - No niestety taki już nasz los , że w sumie jeszcze w ciąży nie jesteśmy a człowiek już się stresuje a to komórkami , endo , zarodkami a o całej reszcie nie wspomnę. Szczęściary z dziewczyn które zachodzą w ciąże bez problemu i dowiadują się tak ok 5-6 tygodnia albo i później i nie mają nawet pojęcia o tym całym procesie.

Hope - Jak się trzymasz? Zobaczysz , że za kilka dni znowu wrócą Ci chęci do walki. Jesteś w dobrej sytuacji bo czekają na Ciebie blastusie i jestem pewna , że któryś z nich to właśnie ten.;-)

Anna: dziekuje za odpowiedz:) czyli w sumie wybrałam dobrze:) chodziło mi o dobrego specjalistę(bo lekarza mam swojego jakby mi sie udało być w ciąży)a to ze ma tam swoje jakieś:) smiac sie lubie wiec pewnie jakoś sie z nim dogadam:) ale denerwuje sie wizyta.

Jo.M. dzięki za odpowiedź :-) teraz jestem w 22dc i czekam na @ powinna przyjść 30/31 listopada i wtedy antki dostałam jasmin jedno opakowanie ale nie wiem ile tam jest tabletek. Po @ mam przez 10 dni robić irygacje się tantum rosa i tabletki metronizadol (chyba tak się nazywaja, nie mam przed soba recepty) i po tym czasie posiewy z pochwy i kanalu szyjki macicy, chlamydia itd. A 15 dc mam iść do lekarza i z tego co wyczytałam w takiej informacji to dostanę receptę na zastrzyki.... Lekarz mówił że na początku grudnia już będzie ale co to nie wiem....:-)

Teraz mam pytanie kwestii technicznej:-) Na dole pod wpisami macie takie swoje streszczenie leczenia, iui i in vitro. Powiedzcie jak mam zropić taki wpis u siebie????

reklama
Martaczi w sumie to 4 raz zaczynam stymulację do ivf, ale przedostatnia została wstrzymana po 6 ds gdyż zrobiłam się ogromna torbiel czynnościowa, ale za sobą mam dwie pełen procedury, pierwsza w łódzkiej Gamecie z najgorszym lekarzem jakiego spotkałam prof R, stymulacja o dupę roztrzaśń, dawka maksymalna 400 jm menopuru, jeden słaby zaroedek, żadne przygotowanie, żadnych badań po za AMH, przestymuowlanie, straciłam 2 dominuące pęcherzyki za mniejsze nie podrosły:crazy:ehh straszne to było, no i ostatnie 1,5 ivf w katowickim Gynectrum, tym razem miałam da dobre zarodki i jak zwykle brak pingiwników. Tak zazdroszcze dziewczyno że mają zarodki mrożone i że nie musza zaczynać od nowa:zawstydzona/y:

Miłego dnia dziewczyny:-)

Fusun kciuki za owocne jajcobranie:tak:

Do góry