reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny ja tez ogladalam listy do m i sie poryczałam .
tez mam wisielczy humor. aktualnie pojechalam na weekend do mamy, troszke sie wzruszylam kiedy polozylam sie do lozka, ostatni raz jak bylam u mamy to bylam w ciazy i wlasnie u mamy dowiedzialam siee o pozytywnej becie. jak sobie to przypomnialam to tama pekła i rycze jak bóbr.
jeszcze traz czekam na @ i nie wiem kiedy bede miala kolejne crio przez cholernego miesniaka. szczerze mam dosc, boje sie

reklama
kikifish87 niektóre mięśniaki nie przeszkadzają w zajściu w ciążę. Zależy gdzie są umiejscowione i jakich rozmiarów. Z tego co wiem to mięśniaki podśluzówkowe są dla ciąży większym zagrożeniem. Ja także "hoduję" mięśniaki i do in vitro podchodzę. Od 5 lat się z nimi męczę (w ciągu tych 5 lat, 2 laparotomie aby sie ich pozbyć) teraz znów się pojawiły- rosną sobie małe gady :wściekła/y: no ale cóż...
Tylko później przy ciąży trzeba uważać i sprawdzać czy mięśniaki za bardzo nie rosną.

nika dzieki za odp;-) szczerze nawet nie wiem jakie on jest. poprostu bylam na wizycie kontrolnej po łyzeczkowaniu resztek po poronieniu i na tej wizycie sie dowiaduje o miesniaku. wiem tylko ze ma rozmiar 1.12x1.16 cm . wiec dziwi mnie troche to wszystko bo miedzy lyzeczkowaniem a wizyta na ktorej miesniak zostal zdiagnozowany minelo tylko 1,5 tyg i jak mnie czyscili to chyba go powinni usunac tez razem z tymi resztkami, tak mi sie wydaje. bo jak sam dr powiedzial on sie nie pojawil z dnia na dzien ,wiec sama juz tego nie rozumie. teraz mam zaczac brac antyki i jak po poronieniu macica sie zregeneruje to bede chciala podchodzic do crio

jak tak olusia twoje wyniki???
jo.m musisz wierzyc ze bedzie ok, same dziewczyny daly ci chyba najlepszy przyklad w postaci naszej Fusun:tak:

kikifish87 trochę mnie dziwi, że tak nagle z dnia na dzień pojawił się ten mięśniak. one nie rosną aż tak szybko. możliwe że na usg go nie zauważyli. usuwa się je laparoskopem lub w laparotomii. Dopytaj się swojego lekarza czy ten mięśniak nie będzie przeszkadzał, warto wiedzieć.
Mam nadzieję, że będzie wszytko ok.

nika powiem ci ze mniw tez to zdziwilo. jak sie dr spytalam jak to mozliwe ze na ost usg nic nie bylo a tu nagle jest. dr pow ze wczesniej mogl byc nie zauwazony bo macica byla zmieniona ciazowo. no nic bede musiala sobie porozmawiac z dr.dzieki nika

basidrak – ja do Teatru idę z kumpelą, męża nie udało mi się namówić. Może na kabaret dałby się wyciągnąć, ale ja idę na sztukę. Życzę powodzenia w namawianiu męża :-) Czy na awatarze jest Twój kotek??

33ewcia33 – witaj. Z tego co pamiętam to beta ma przyrastać 33% na dobę, więc wg mnie dobrze przyrasta.

Jo.M. – ja już na te święta chciałam wyjechać, ale chyba będę miała wizytę w te święta, więc odpada.

Nika13 – cytat piękny.

Kiki – nie załamuj się, znając moje przypadłości to może się okazać, że będzie razem podchodziły do crio. Czas szybko leci. We dwójkę będzie raźniej :-) Nie smutkaj się :-)

Ostatnia edycja:
MagdaM33

Klinika lub sam lekaz ktory cie prowadzi, powinni cie poinformowac na samym wstepie jak bedzie wygladal przebieg procedury: jak dlugo bedzie trwalo wyciszenie (jeden cykl, dwa..?) i kiedy powinnas sie zglosic ponownie do kliniki. Normalnie to pacjentki dzwonia do koordynatora zespolu powiadomic o pierwszym dniu miesiaczki i czekaja na dalsze instrukcje. Wtedy dowiadujesz sie kiedy powinnas zaczac brac leki stymulacyjne. Jest to zawsze dopasowane do twojego standardowego cyklu, lekow, dawki, rodzaju protokolu i sposobu funkcjonowania kliniki. Generalnie leki stymulacyjne zaczyna sie brac w pierwszych dniach cyklu.
Jezeli nie masz blizszych szczegolow dotyczacych twojego przypadku, uwazam ze powinnas to wyegzekfowac od kliniki i wiem jedno, ze w podejsciu do kazdej placowki trzeba byc natretnym pacjentem i dociekac swojego, bo nikt tak do konca o ciebie nie zadba jak ty sama.

Powodzenia w leczeniu.

CM

dziękuję bardzo. nam lekarz to wszystko powiedział, ale nie pozwolił zapisać. powiedział, że idziemy etapami i nie ma potrzeby żebym już siedziała i myślała o stymulacji skoro jeszcze czekam (wtedy czekałam ) na koniec cyklu.
I etap - od 1dc anty, wizyta ok 14 dc. także w poniedziałek umawiam wizytę.

udanego dnia dla wszystkich:-)

reklama
Cześć dziewczyny.

Lilia , Kiki - Kurcze kobiety widzę , że spać nie możecie.

Ja jeszcze trochę wczoraj w łóżku poryczałam i dziś mi trochę lepiej. Chyba za drobne porządki się wezmę , żeby nie myśleć i jakoś czas zabić. Kurcze jeszcze tak smętnie za oknem.

Olusia - Dlaczego się nie odzywasz , wszystko ok?

Do góry