reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ufff... Estradiol 2073 ( w sobotę 998). Kamień z serca :-) Teraz tylko podglądanko w sobotę na prawym było 6-7 pecherzyków a na lewym 7-8 wszystkie mniej więcej po 11-12mm a endo 8.9 mm. Więc o ilość jestem spokojna. Mam nadzieję że wkońcu będę mieć 6 dojrzałych a nie jeden jak ostatnio....

Witam wszystkich
Jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiałość.
Napiszę w skrócie swoją historie starania się o dzidziusia .
Leczę się w gameta Łódź 2011 .
- Doktor zdiagnozował w 2012 edometrioze i torbiele w prawym jajniku.
- Laparoskopia w 2013r.
- Ciąża naturalna zaraz po laparoskopi , w piątym tygodniu serduszko przestało bić :crazy:
- 2014 in vitro niestety nie udane :no:
Zamrożone dwa zarodki i podchodzę drugi raz do transferu.
Pytanie mam następujące :
Lekarz podał mi w 3 dniu dwa zarodki (w czwarte pobranie zarodków o 9-00 a transfer w sobotę o 11-00) twierdząc, że w piątym dniu podaje się blastocyste kobietą dobrze rokującym ??? co to znaczy.
Moja koleżanka ma tarczyce, usunięty lewy jajowód ,endometrioze z torbielami (po laparoskopi) i dostała zarodek w piątym dniu i jest w ciąży ??? czyli co lepiej rokująca już sama nie wiem o co chodzi .
Następne pytanko
W piątek będzie 13 dzień po okresie i wizyta u lekarza kiedy można spodziewać się transferu ???
i jakie są szansę z mrożonego zarodka .

Wiek 33 lata
Dziękuję bardzo za odp. na moje pytanka

Całuję i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Majka dziś Wasz wielki dzień, 3mam mocno kciuki by dzidziuś był zdrowiusieńki i czekam z niecierpliwością na relację z tak ważnej wizyty :)))))))

Bziumelka, Kwiatuszeq za Wasze wizyty również &&&&&&& niech będą same dobre wieści!

Agulla to jest jak najbardziej możliwe, wielu dziewczynom już po pierwszych dawkach puchnie brzuch

Lawendowy dzięki za info, w takim razie jutro lub pojutrze zrobię wyniki o których pisałaś. Dzień cyklu chyba nie ma znaczenia bo właśnie czekam na @, powinna być wczoraj.

Bziumelka super, że tym razem wszystko idzie tak jak powinno i niech tak zostanie do wysokiej bety a później do szczęśliwego rozwiązania :tak::-)

Sonia witaj :-) Moim zdaniem nie ma reguły, które zarodki się częściej przyjmują, tzn w której dobie podane. Natomiast z naszych statystyk z innego forum wynika, że criotransfer udaje się częściej niż transfer ze świeżych zarodków. Nie wiem czym to jest poparte, może tym, że organizm zregeneruje się po stymulacji :confused: Data transferu zależy od Twojej owulacji. Jeżeli masz zamrożone 5-dniowe blastki to będzie 5 dni po owulacji.

Majka kciukasy za wizytę i spotkanie z dzidzią :-)

Kwiatuszek kciukasy za wizytę:-)

Ostatnia edycja:
Soniu z tymi rokowaniami to chyba nie chodziło o to jak kobieta rokuje tylko jak rokują zarodki. Jeśli jest ich dużo i dobrze się rozwijają to dobrze rokują dotrwanie do 5 dnia do stadium blastocysty. Jeśli wydają się słabsze czyli mogą nie dotrwać do 5 dnia to podaje się w 2 lub 3. W brzuszku- środowisku naturalnym te słabsze mogą się doskonale rozwinąć, co z resztą często właśnie się okazuje.

reklama
bziumelka, super wiadomość, fajnie, że estradiol tak podrósł :) Przed Tobą chyba ostatnie podglądanko i punkcja:)
Sonia, ciężko jest określić kiedy transfer. Zależy czy podchodzisz na cyklu naturalnym - to jak pisze Kasik, po owulacji na 5 dzień punkcja - jeśli blastusie. Jak na cyklu sztucznym, to zależy od wyników badań i śluzówki macicy, także to już lekarz określa. Bo z tym różnie bywa, bo każda z nas inaczej reaguje na leki itp.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry