Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
cześć dziewczyny zaczynam walkę od następnego cyklu doktorek chciał długi protokół ale powiedziałam że teraz mam urlop i najlepiej by było iść krótkim bo mam wolne i mało stresu .kolejna informacja zapłaciłam za gonal 900 tylko 470zł
Atena74 jestem kosmetyczką i radziłabym Ci nie robić depilacji laserowej. Przerwa przed stymulacją musi minimum 4 tygodnie wynosić. Promienie lasera mogą mieć negatywny wpływ na pęcherzyki, choć wcale nie muszą, Ale ja bym nie robila na Twoim miejscu.
Udało mi się dzisiaj rano dodzwonić do Invicty i odwołać dzisiejszą wizytę bo oczywiście @ nie przyszła. Czuję jednak, że zbliża się wielkimi krokami więc najpóźniej jutro powinna już być. Pytałam panią w rejestracji do której mogę oddać krew na estradiol i progesteron, żeby na 19-tą na wizycie były wyniki (zawsze 2 godziny przed ale z racji późnej godziny wolałam się upewnić) a pani mi mówi, że do 8 rano Oczywiście się zdziwiłam i zapytałam czy jest pani pewna bo zawsze było 2 godziny przed a pani na to, że w takim razie 3 godziny przed ;-) Takie zorientowane są panie w rejestracji ;-) Zaniosłam mocz na posiew ale badanie trwa 48 h więc i tak na jutro na wizytę nie będę miała wyniku :-( No cóż, nie ma co gdybać, zobaczymy co powie doktorek. Może @ nie przyjdzie do jutra to już na pewno cykl będzie trzeba odczekać bo się nie wyrobię przed zamknięciem labo.
Kasik, mi zawsze mówią, że 3 godz wcześniej. Ale panie, które odbierają tel są czasami niepoważne i za każdym razem rejestrują mnie na wizytę prywatną i potem mam problem w rejestracji. Może dostaniesz @ dziś pod wieczór i uda Ci się jechać w czwartek na wizytę bo wtedy już będziesz miała wyniki z posiewu A przecież możesz jechać na wizytę w 2dc
Dziewczyny ja mam teraz do zrobienia badania okresowe do pracy - mocz, krew itd. Czy to, że biorę luteinę, nie będzie miało wpływu na mocz? Co prawda chcę zacząć robić we wtorek, no ale luteina jeszcze będzie w organizmie. Nie wiem czy z tydzień odczekać, czy mogę od razu po odstawieniu - tak narazie zakładam, że odstawię, chociaż wolałabym że by się udało
A mnie sie okres zatrzymal albo to bylo tylko plamienie a wizyta jutro!!! Masakra jakas A tak z innej beczki czy ktoras z Was liczy koszty lekow? Bo chcialabym wiedziec- ide z programu na in vitro- jakie koszty lekow mnie czekaja. Mam nadzieje ze widac roznice z lekami refundowanymi.
Anulla mój doktorek nie przyjmuje w czwartki a nie chcę iść do innego :-( Mam też wizytę umówioną na piątek ale z niej zrezygnuję bo boję się zaczynać tak późno, że będzie problem z terminem punkcji czy ewentualnego transferu do 25 lipca. Wychodziłoby na styk a wiadomo jak przewrotny potrafi być organizm. Teoretycznie mogliby mi wówczas zrobić transfer w 3-ciej dobie ale co mrożeniem zarodków? W programie mrożą tylko blastocysty a jak labo będzie nieczynne to kto mi je zamrozi? To bardzo optymistyczny wariant bo jeszcze nigdy nie miałam mrozaczków Wydaje mi się, że lutka nie powinna mieć wpływu na badanie moczu ale może się mylę. Nawet nie myśl, że odstawisz leki, przecież tym razem się udało
gos1512 leki refundowane muszą być sprzedawane po stałej cenie, różnica wynika z tego czy ktoś ma refundację czy nie. Cetrotide 0,25 mg - 50% 65,57zł
Gonal-f, 900j.m. (IU)/1,5 ml (66μg/1,5ml) --ryczałt 463,15zł
Gonal-f, 300 j.m. (IU)/0,5 ml (22 g/0,5 ml) -- ryczał 172,46zł
Gonal-f, 75 j.m. (IU) (5,5 μg) - ryczałt 57,06zł
Puregon, 300 j.m. -- ryczałt 48,85zł
Puregon, 600 j.m. -- ryczałt 59,18zł
Elonva,100 μg - ryczałt 513,87zł
Elonva, 150 μg - ryczałt 513,87zł
Menopur, 1200 j.m.FSH + 1200 j.m. LH - ryczałt 397,65zł
Menopur, 600 j.m. FSH+ 600 j.m. LH - ryczałt 195,26zł
Fostimon, 75 j.m. - ryczałt 3,20zł Gonapeptyl - ryczałt 3,2zł.
Kasik, no tak Twój dr nie przyjmuje w czwartki - zapomniałam Rzeczywiście do 25 lipca z punkcją i transferem może być różnie. Także trzymam kciuki żebyś dostała jak najszybciej @ i jutro miała wizytę. Mogłabyś poćwiczyć trochę, ale nie radzę biegać w ten upał bo wylewu można dostać. Także tylko prace domowe;-). Mam nadzieję, że wyrobisz się ze wszystkim i już na początku sierpnia będzie wiadomo, że jesteś w ciąży:-)
gos1512 - ja tylko mogę powiedzieć, że wydałam 6tys na leki. Ale nie miałam refundowanych i mam nadzieję, że nie będę miała kolejnej stymulacji. Pewnie jak coś to wydałabym połowę tej ceny, może troszkę więcej - zależy od tego jakbym teraz reagowała na leki.
dziewczyny nad moją rodziną chyba jest jakieś złe fatum w sobotę urodził się mój chrześniak dzisiaj okazało się że nie dość że ma wysoką żółtaczkę jakąś bakterię to prawdopodobnie ma jedną nerkę mało tego na początku ta ciąża była bliżniacza :/ nie mam już sił do płaczu a za niedługo potrzebuję dużo spokoju !