reklama

Kto po in vitro?

Aisa79 - Nie stresuj się dr bo to nic nie zmieni tylko Ty się denerwujesz. Po prostu zero zrozumienia z jej strony. Powiedziałabym jej parę słów na Twoim miejscu ale zaczekaj z tym jak już będzie po transferze. Wiesz żeby się nie mściła czy coś ... . Widzę że obie się stresujemy naszym być albo nie być. Umawiamy się więc tak że ja wierzę w Twoje komóreczki a Ty w moje i sprawa załatwiona;-)

inka26 - To w sumie większość badań masz zrobionych , może dlatego dr odradzał Ci immunologa. A pokazywałaś mu te badania?

Ja miałam tak:
- chlamydię
- cytomegalię
- mycoplazmę
- przeciwciała ANA
- d-Dimer
- toxoplazmoza
- p/c przeciw plemnikowe
- anty TG , anty TPO
- morfologia
i to chyba tyle

Ostatnia edycja:
reklama
Jo.M. lekarzowi jeszcze nie pokazywałam bo dopiero odebrałam wyniki.
czytałam jeszcze o badaniach komórki Nk, allo mlr, ANA, ASA,HLA,AOA,APA, ALA,LCT ale z tym zaczekam na skierowanie od immunologa. Te badania nic nie zmienią jak mam mrozaczki, tak myślę. Nie wiem czy coś jeszcze warto zrobić przed crio.

Agulla zapisałaś się do immunologa i genetyka ?

Ostatnia edycja:
Inka ważne sa komórki NK , najlepiej zrobic poprostu subpopulacje limfocytów tam sa tez komórki NK , zrób jeszcze hemocysteine , białko C i białko S to takie wazniejsE, bo to co opisałaś wyżej to juz jakaś dalsza diagnostyka a na te wyniki wyżej poprostu dostaniesz steryd np encorton jeszcze przed transferem a nie dopiero po a np jak białka wyjdą złe to dostaniesz heparyne no clexane i to tez jeszcze przed transferem, mi no wyszły źle białka i musze prawdopodobnie do końca ciazy brać clexane

reklama
genna homocysteine robiłam wyszło 4,3 czyli nie wiele poniżej normy, białko całkowite mam w normie nie wiem czy to to samo.?
Wiesz jaki jest koszt badania subpopulacji limfocytów?

Mam mutację A1298C mthfr więc też będą brać przeciwzakrzepowe w ciąży, teraz przy crio lekarz chce mi zwiększyć dawkę z 250 na 500+acard.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry