reklama

Kto po in vitro?

Tola32 a jaka ty masz mutacje? bo moja kolezanka ma Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR A1298 C i ma zmiane A/C gdzie C na czerwono... i zastanawia sie czy ma lykac prewenit intesiv czy nie... i czy ma przyjmowac kwas foliowy dodatkowo... miala miec wizyte u genetyka dzis i wiedziala by co i jak a tak to musi czekac miesiac na kolejna wizyte... co ty bys zrobila?:tak:

Ewelajna troche mało masz progesteronu, bierz wieksze dawki... :tak:ja bralam 3x200 i 2x100

W klinice GC za psychologa chca 120 zl...

danii dzielna dziewczyna z ciebie !!:tak:

Kate jak tam u ciebie sie sprawy maja? :tak:

reklama
lookator, olej lniany tłoczono na zimno pije się od 1 dnia stymulacji, świeży ananas 2-3 plastry 3-4 dni przed i 3-4 dni po transferze, oba specyfiki mają pomóc naszym zarodkom w zagnieżdżeniu się. Oczywiście olej lniany można pić cały czas, bo zdrowy ale ostrzegam paskudztwo. Przy moim udanym transferze piłam olej, jadłam ananasa, brałam sterydy, koenzym Q10, acard, witaminę D, witaminę E na endometrium ( z zalecenie immunologa), magnez z vit.B6, witaminy dla starających się, leki po transferze i najważniejsze zastrzyki przeciwzakrzepowe, o które podejrzewam że stoją za sukcesem. W przypadku słabego endometrium immunolog doradzał, że można zastosować viagrę dla kobiet w globulkach, poprawia jej przyczepność.

Matko, ja zwariuję, kiedy w tą ciążę zajdę, właśnie dyrektorka zwróciła mi uwagę, że mogłabym wykazać większą inicjatywę i włożyć kabel od rzutnika do prądu, a nie tylko postawić go na stole. Ręce i nogi mi opadają.

Migotka, nie wiem czy mam tą mutację bo nie robiłam badań, zastrzyki i sterydy brałam na zasadzie nie zaszkodzi a może pomoże, fraxiparine brałam w dawce 0,3 a sterydy medrol 2x8mg i to profilaktycznie bo moje komórki NK to tylko 4%

yplocka, w razie pogorszenia samopoczucia dzwoń do lekarza, no i we wtorek wszystko mu powiedz.

dorotav,
po każdym transferze są zastrzyki Fragmin - średnio przyjemne. 2.500 - 5.000 jedn.
Fraxiarine też raz było - ale to kiedyś.
Generalnie pewnie chodzi o to, żeby ułatwić przepływ krwi do zagnieżdżonego zarodka.
Steryd - encorton. Muszę zapytać next time o medrol. Też zastanawiałem się nad immunologią.

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane

znalazłam różne wyszukiwarki leków refundowanych. W każdej wpisałam luteinę i są różne info , ale nigdzie nie znalazłam adnotacji ,że refundowana jest dana dawka leku na dobę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry