reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Pigwa - tak, tu sie wszystkie zapładnia zeby jak najwiecej było.
Jutro telefon ile sie nadało do zapłodnienia a w pistek przy transferze ile z trgo jest embrionów sie dowiemy - piatek na 12.

A wiecie czemu pęcherz ma byc pełny ?

reklama
Sykatynka aaaaa no to dziekuje :)
Ja akurat z tych co sikają co 20 minut wiec wypełnienie pęcherza to nie problem:)

A po punkcji jakies da długofalowe skutki? Bóle krwawienia ? Mówili ze moze byc ale pytam was bo kazda ms to za soba - łącznie juz ze mną.

Dzis mam wieczorem Lutinusa dwie globulki dopochwowe, jutro 3x1 i w piatek przed transferem rano. To standard ?

Emenems ja cos slyszalam ze macicac sie wtedy rozprostowuje i lepiej im wtedy pod usg wprowadzić zarodek
No i oczywiście gratuluję punkcji! Bedzie z czego wybierać skoro zapladniaja wszystkie jajka:))

yplocka trzymam kciuki :-)

Ja mialam drapanko endometrium i nawet nic nie poczułam :-)

w którym dniu cyklu robi sie tzw drapanko endometrium ;) wiem ju ztyle ze wchodzi ono w refundacje in vitro i czytalam ze w niektorych klinikach robią je zawsze po nieudanym transferze bez gadania itd...ciekawa jestem jak zareaguje na to dr.Kunicki w koncu jest to refundowane to czemu niechca tego robic

Emenems, wyjatek stanowi tylozgiecie macicy. Wtedy nie nalezy miec pelnego pecherza. A krwawienie wydaje mi sie zalezy od umiejetnosci lekarza. Ja przy moich pierwszych dwoch punkcjach nie krwawilam a zabieg wykonywal starszy lekarz, ktory juz takich punkcji zapewne robil miliony. Przy ostatniej byla lekarka mysle w moim wieku i mimo iz pobrali mi mniej jajeczek niz wczesniej,to krwawilam.

Agapl no moja klinika to fabryka dzieci tam to 90% to in vitro jest - tez moj lekarz to ogolnie znany w Norwegii aktywista jezeli chodzi o in vitro i tematykę z tym związana.
Tez wydaje mi sie ze sprawnie poszło, bo z 9 pęcherzyków 9 jajeczek

Emenems , to super ,ze jestes w tak dobrych rekach. Te dajzdy dalekie i meczace zostana juz za chwile wynagrodzone :tak::-) Trzymam kciuki a Ty odpoczywaj i nabieraj sil do zaciazowania :tak:

reklama
Teraz zostało pare km ( zdecydowaliśmy do domu jechac bo to w koncu 1,5 dnia:)) do maka i sobie loda kupie w nagrodę hahaha

Bo tu mało Maków jest - najbliższy mam 50 km po drodze do domu.

Moja kanapa juz czeka, piękne słońce i ławeczka w ogrodku. Wole wypoczywać do piatku e domu.
Te dystanse juz jakos nie denerwują tak jak tyle razy sie je robi.

No to jak dziewczynki ? Otwieramy maj wysokimi betami ?:)

Do góry